Δοκιμή αντοχής στή τριβή πετονιάς καί νήματος
- Giorgos Gallis
- Psaroma Fishing Team
Δοκιμή αντοχής στή τριβή πετονιάς καί νήματος
Χρησιμοποιώ νήμα,μόνο στά παράμαλλα μου δένοντας τό αγκίστρι 5-6 πόντους νήμα,γιά καλύτερη παρουσία του δολώματος(πιό εύκαμπτο) καί μετά τό παράμαλλο. Έχοντας πολλά ακούσει,γιά τήν αντοχή στή τριβή έκανα ένα πείραμα. Χρησιμοποίησα ένα σπασμένο πλακάκι ,ένα κομμάτι σπασμένη πέτρα, καί τέλος, γιά νά είμαι 100 τά 100 σίγουρος τήν γωνία μιάς λίμας,μιάς καί φοβόμουν ότι τήν ώρα τής τριβής,μπορεί νά μην ακούμπαγαν καλά στό πλακάκι ,καί στήν πέτρα.Οί πετονιές πού χρησιμοποίησα είναι,Sakuma 0,28-0,31-0,33. SUFIXxl strong 0,25.Dragon invsible 0,36.Dragon nano grystal 0,36.Τά νήματα τής δοκιμής είναι δύο, τό ένα Sufix τό δεύτερο δέν θυμάμαι?καί τά δύο είναι τετράκλωνα σέ πάχος μεταξύ ,023-024 καί τό δεύτερο 0,31 με 0,34 πιό από τά δύο είναι sufix δέν θυμάμαι .Τό αποτέλεσμα τής δοκιμής ήταν απρόσμενο για μένα 8 στά 10 υπέρ τού νήματος.Ακόμα καί στό λεπτό νήμα είχε περισσότερη αντοχή από τήν πετονιά.Τά πάχη μετρήθηκαν μέ μικρόμετρο ακριβείας.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Re: Δοκιμή αντοχής στή τριβή πετονιάς καί νήματος
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, ίσα ίσα και εγώ προς τα εκεί είμαι.
Φαντάζομαι όμως ότι όταν συγκρίνουν πετονιά με νήμα δε το κάνουν σε ίδια διάμετρο αλλά σε ότι θα χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση, αντί για 20αρι νήμα (παράδειγμα) 50αρα πετονιά. Ακόμη σε ένα σκάλωμα (ίσως) τραβώντας μια πετονιά αποκτά μία τάση και αφήνοντας μπόσικα απότομα (ίσως) με την ελαστικότητα να βοηθήσει για απελευθέρωση.
Εικασίες κάνω απλά, για να επιμένουν τόσο ίσως να μην μας εξηγούν τα αυτονόητα.
Κι εγώ είμαι υπέρ του νήματος, μόνο σε υπερβολικά δυνατό αέρα με ενοχλεί για να μην κάνει τούφες.
Φαντάζομαι όμως ότι όταν συγκρίνουν πετονιά με νήμα δε το κάνουν σε ίδια διάμετρο αλλά σε ότι θα χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση, αντί για 20αρι νήμα (παράδειγμα) 50αρα πετονιά. Ακόμη σε ένα σκάλωμα (ίσως) τραβώντας μια πετονιά αποκτά μία τάση και αφήνοντας μπόσικα απότομα (ίσως) με την ελαστικότητα να βοηθήσει για απελευθέρωση.
Εικασίες κάνω απλά, για να επιμένουν τόσο ίσως να μην μας εξηγούν τα αυτονόητα.
Κι εγώ είμαι υπέρ του νήματος, μόνο σε υπερβολικά δυνατό αέρα με ενοχλεί για να μην κάνει τούφες.

- Tasos Potoudis
- Admin
Κ Γιώργο τώρα που το λες κ εγώ όταν είχα δοκιμάσει τα νήματα μου στη παραλία,.... ένα πρόχειρο τεστ σε βράχια... Δεν κοβοντουσαν καθόλου εύκολα.
Ένα μόνο το οποίο ήταν 0.15 κ άβαφτο το Duel hard core x8 το οποίο το είχα πάρει για 0.17 , κοβόταν με τη παραμικρή επαφή στα αιχμηρά βράχια. Ίσως λόγω μικρής διατομής κ το ότι ήταν άβαφτο....;
Ή πετονιά ίσως λόγω ελαστικότητάς δεν ασκεί όλο το φορτίο στο σημείο που τρίβετε αλλά μειώνετε αυτό λόγο της επιμήκυνσης της.
Ένα μόνο το οποίο ήταν 0.15 κ άβαφτο το Duel hard core x8 το οποίο το είχα πάρει για 0.17 , κοβόταν με τη παραμικρή επαφή στα αιχμηρά βράχια. Ίσως λόγω μικρής διατομής κ το ότι ήταν άβαφτο....;
Ή πετονιά ίσως λόγω ελαστικότητάς δεν ασκεί όλο το φορτίο στο σημείο που τρίβετε αλλά μειώνετε αυτό λόγο της επιμήκυνσης της.
..tripinfishing..
- Tasos Potoudis
- Admin
Αντρέα τούφες από αέρα στο σπίν έχει θέμα...
..tripinfishing..