Γνώμες για καλάμι

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vagosrigos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Γνώμες για καλάμι

Δημοσίευση από vagosrigos »

vagosrigos έγραψε:Καλησπερα στην ωραια παρεα.Πριν απο ενα χρονο που ειχα αναρτησει αυτο το θεμα,βρηκα την αναγκη να γραψω για το τι εκανα τελικα και ποια συμπερασματα εβγαλα.Λοιπον,κρατησα τους Μαιστρους και τους σεταρα με δυο Shimano aerlex 8000 xsa με νημα 0,22. και shock leader 0,50.Κανενα προβλημα στην ανακτηση,ακομα και με 150αρι μολυβι,πολυ μακρινες βολες και αμεσοτητα σε καρφωμα και σε ενδειξη τσιμπιων,μιας και το νημα τελικα αποδεικτηκε μονοδρομος πλεον στους μηχανισμους μου.Να αναφερω οτι τωρα ψαρευω με 80γρ μολυβι και αν ο καιρος ειναι δυνατος ή αν υπαρχουν ρευματα θα ανεβω στα 100γρ με εξισου πολυ καλες βολες.Τωρα τι απεγιναν οι Shimano μηχανισμοι(ultegra 5500 xsb).
Επειδη ηθελα και δυο καλαμια ελαφρυα,αλλα να ειναι και με δραση κορυφης,να ειναι τρισπαστα και ποιοτικα,κατεληξα σε δυο εκπληκτικα διαμαντια της εταιριας Milo, τα Talento Surf 4,50m και cw 70-130γρ.Ταιριαξαν απιστευτα με τα shimano και τα αρματωσα κι αυτα με νημα 0.20 με shock leader 0.40.Εδω κι εναν χρονο λοιπον, αναλογα με το τι θελω να κανω,πλεον οι ψαρευτικες μου εξορμησεις εχουν γινει και ξεκουραστες, αλλα και πιο ποιοτικες με τον εξοπλισμο,με τα όποια αποτελεσματα φερνουν μετα απο καθε εξορμηση.Αυτα ηθελα να μοιραστω μαζι σας,μιας κι εσεις μου ανοιξατε παραπανω λιγο τα ματια και ποια ηταν τα σωστα βηματα οσων αφορα ενα καλο σεταρισμα εξοπλισμου.Θα χαρω να καταφερω να σας δω κι απο κοντα σε καποια συναντηση και να ευχηθω σε ολους καλη Ανασταη,καλο Πασχα και υγεια σε εσας και στις οικογενειες σας.
Και δυο φωτογραφίες...ΕικόναΕικόνα

Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Βαγγελη και εμεις θα χαρουμε πολυ να σε γνωρισουμε και απο κοντα και χαιρομαστε αν βοηθησαμε εστω και λιγο.
Επειδη ολα τα εργαλεια σου τα γνωριζω καλα θα σου ελεγα οτι η επιλογη σου ειναι ισως απο τις καλυτερες που θα μπορουσες να κανεις.
Καλο πασχα φιλε, να ειμαστε καλα να ψαρευουμε να απολαμβανουμε τις οικογενειες μας και την παρεα μας.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
vagosrigos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Κωνσταντινε σ'ευχαριστω πολύ.

Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Πραγματικά κουκλιά τα MAISTROS με τους aerlex , χαίρεσαι να τα βλέπεις !
Άβαταρ μέλους
vagosrigos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Κωνσταντινε σ'ευχαριστω πολυ.Εκτος το οτι ειναι ομορφα ως σετ,ειναι και πολυ καλα ψαρευτικα σαν συνολο.Με τα δυο διαφορετικα ζευγαρια,επιλεγοντας τη μορφολογια του βυθου ή με τις συνθηκες του καιρου,βγαζω και στεινω ενα απο τα δυο.Ενα ολονυχτιο ψαρεμα που εκανα αρχες του μηνα σε μια παραλια με αμμουδερο βυθο,ψαρεψα τα Milo τα οποια τα καταευχαριστηθηκα στο μεγιστο και ηταν αυτο που προσπαθουσα να στεισω τοσο καιρο,μεχρι να φτιαξω ενα ξεκουραστο και ελαφρυ σετ για ψαρεματα μουρμουρας και οχι μονο.Να πω επισης οτι και με ενα τεσσαρακι,στεκονται κατι παραπανω απο ικανοποιητκα.Τα προτεινω ανεπιφυλακτα σε καποιον που θελει να ψαρεψει με ψιλα εργαλεια σε πιο ηπιους βυθους και μαλιστα το μοντελο 4,20 με cw 70-130,το οποιο ειναι ενισχυμενο με μεταλλικα δακτυλιδια(put in) και οχι το 4,50 που ειναι μονο με νημα.Τωρα για να αναφερω και τους Μαιστρους,που παρολο σαν συνολο ειναι πιο βαρια,ειναι εξισου και πολυ καλα ψαρευτικα με μια παραβολη που για καποιους ειναι αρκετη,για μενα ειναι οσο πρεπει και συμφωνα με την δραση τους,αλλα και συμφωνα με καποιο αξιολογο ψαρι την ωρα της μαχης,μου δεινει αυτο ακριβως που χρειαζομαι.Μου φαινεται οτι εκανα ενα μικρο review,αλλα νομιζω χρησιμο για καποιον που ισως ψαχνει κατι παρομοιο να κανει σαν δυο διαφορετικα συνολα.Βαζω φωτογραφικο υλικο απο καποιες ομορφες στιγμες,καθως και το ταιρι μου,οταν τον επισκευτομαι στο χωριο,ο οποιος αν και βαρκαρης,παντα θα μου κανει παρεα στα παρακτια ψαρεματα μου.Γεια σου κυρ Νικολα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Είμαι σε διαδικασία αντικατάστασης 2 τηλεκοπικών που εχω με 2 maistros τηλεσκοπικά , αλλα δεν εχω αποφασίσει με τι μηχανάκια θα τα συνδυάσω , τα aerlex με βαλανε σε σκεψη !
Άβαταρ μέλους
vagosrigos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Κωνσταντινε,αν τα βρεις να τα παρεις.Αξιζουν για αυτα που προσφερουν και σε τιμη ειναι μια χαρα.Λογικα πρεπει να εχει πεσει η τιμη,επειδη εχει βγει νεο μοντελο, το xsb.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλάμια”