Το όφελος άμεσης θανάτωσης ψαριού.

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Το όφελος άμεσης θανάτωσης ψαριού.

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Προσωπικά οτι ψάρια πιάνω τα κρατάω σε κιούρτο,αφού κρίνω οτι είναι πλέον σε κατάλληλο μέγεθος για σύλληψη το είδος που θα βγάλω,η εκτός τα μικρά αν έχουν τραυματιστεί πολύ άσχημα και δεν έχουν μέλλον και να τα απελευθερώσω.
Δεν μου άρεσε πότε να τα θανατώνω ο ίδιος με τα χέρια,γιατί μου ψιλοχαλαει την ψυχολογία,και το χόμπι είναι χόμπι,άσε που γουστάρω ειδικά όταν είναι καλό το θήραμα να το χαζεύω συνέχεια :D ...
Όμως τώρα άκουσα απο έναν φίλο ψαρά ενα θέμα ενδιαφέρον,το έψαξα και όντως διάβασα κάπου οτι το να τα θανατώνουμε άμεσα έχει ενα σημαντικό όφελος στην κατανάλωση τους.

Το ψάρι όταν το πιάνουμε και το κρατάμε ζωντανό σε όλη την διάρκεια ψαρέματος μας ίσως δεν είναι οτι καλύτερο και αυτό διότι,κατά την σύλληψη τους απ'τον τρόμο τους και το στρες αρχίζει ο οργανισμός να απελευθερωνει κάποιες τοξίνες και εκκρίνει ενα γαλάκτωμα στους μύες που κατεβάζει το PH του κρέατος,με αποτέλεσμα να σκληραίνει το κρέας του,και να χάνει την γευστικότητα.
Σημαντικό ο τρόπος πως θα το θανατώσουμε,ο εγκέφαλος βρίσκεται ανάμεσα στα μάτια όποτε καλό είναι με ένα αιχμηρό εργαλείο να τρυπάμε το σημείο κατευθείαν εκεί ώστε να μην βασανίζεται αλλά να πεθαίνει αμέσως...
Επίσης,όταν δεν υπάρχει σκοπός C&R για το θήραμα μας,μήπως και ένας επιπλέον καλός λόγος ειναι να τα θανατώνουμε αμέσως και για να μην ταλαιπωρουνται?

Αλήθεια εσείς πως τα κρατάτε σε ολη την διάρκεια του ψαρέματος τα ψάρια που πιάνετε?
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Το όφελος άμεσης θανάτωσης ψαριού.

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Νομιζω οτι εισαι ψαρωμενος απο κουνια και χαιρομαι πολυ που σε εχουμε στη παρεα μας να ξερεις.
Δες και εδω viewtopic.php?f=64&t=539
Εγω προσωπικα αν ειναι ψαρι που θα κρατησω το σκοτωνω οσο πιο γρηγορα μπορω με ενα σουβλι στο κεφαλι.
Δεν μπορω να τα βλεπω να σπαρταρανε
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Το όφελος άμεσης θανάτωσης ψαριού.

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Ωχ...κοιτα να δεις που δεν εψαξα καλα,και υπηρχε ηδη το θεμα....για να μην ανοιγω τζαμπα το ιδιο,οχι τιποτε αλλο.
Πολυ ενδιαφερον παντως φιλε Ντινο...και μου αρεσε ο τροπος του Τασου με τον παγο.

Και εγω χαιρομαι παρα πολυ που ειμαι στην παρεα σας,δεν ξεχναω ποτε το ποσο ζεστα με υποδεχτηκατε σαν να σας ξερω χρονια απο μικρο παιδι,και πιστεψε με μαθαινω πολλα πραγματα που δεν γνωριζα,και οχι μονο σε θεμα τεχνικης και εξοπλισμου,αλλα βλεπω τωρα πιο διαφορετικα το χομπυ μας αυτο,πραγματικα,με μια παρεα που αγαπαει αληθηνα αυτο που αγαπαω, και παντα μοιραζετε την γνωση του!!!!!!Ειστε απλα μοναδικοι!!!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”