Απαγόρευση ερασιτεχνικής αλιείας??

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Απαγόρευση ερασιτεχνικής αλιείας??

Δημοσίευση από BadKarma »

Το βίντεο είναι από Κάλυμνο όπου απαγορεύεται το ψάρεμα όλες τις καθημερινές για τους ερασιτέχνες από το 2009. Η απορία είναι γιατί αποφάσισαν να το εφαρμόσουν τώρα. Ξαναδιαβαστε αυτά που έλεγα παραπάνω για πόλεμο. Θα δούμε πολλά ακόμα.
Άβαταρ μέλους
ThDam
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ThDam »

Όπως είπε και ο Κώστας, οι οργανωμένοι σε συλλόγους ερασιτέχνες (κυρίως με σκάφη) έχουν πόλεμο με τους επαγγελματίες. Όπως είπε και ο Κώστας το όλο σκηνικό είναι περίεργο.
Δεν με ενδιαφέρει, και δεν θα μπω πίσω από οποιαδήποτε συμφέροντα άλλων, όταν μπορώ και επιτρέπεται, θα πάω στην θάλασσα να ψαρέψω (και να ξεφορτώσω). Πριν από την κρίση ακόμα οι μισοί γνωστοί μου ψαράδες πούλαγαν ψάρια, τώρα υποθέτω ακόμα παραπάνω. Δεν ξέρω γιατί πριν από χρόνια αποφάσισα να ψαρεύω μόνος μου, εγώ κι η θάλασσα, άντε και το φεγγάρι. Αν πάω με παρέα, περισσότερο θα είναι για το κοψιδοποτό παρά για ψάρεμα.
Δεν μου αρέσουν βέβαια οι περιορισμοί, τοπικοί και χρονικοί, αλλά το χόμπυ μου θα το κάνω. Εδώ μου ξέσκισαν την ζωή, εκεί θα κολλήσω. Δεν έχω βέβαια την δυνατότητα να πάω εξωτερικό. αλλά για κοιτάξτε και έξω τι περιορισμοί υπάρχουν στο ψάρεμα.
Είπαμε, το πολύ πολύ να πάω και να στήσω τα καλάμια χωρίς πετονιές και να αγναντεύω. (δεν είναι δικό μου αυτό, του Κώστα είναι)
Με εκτίμηση
Θοδωρής Νταμάτης
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

Διαβάζω διάφορα αυτές τις μέρες, μέλλουσες απαγορεύσεις, κόντρες με τους επαγγελματίες, εμφύλιος μεταξύ ερασιτεχνών,
προβληματίζομαι πραγματικά,
θέλω να γράψω την γνώμη μου και για ακόμη μια φορά διστάζω, όπως πάρα πολλές φορές δίστασα οτι θα καταντήσω να φαίνομαι γραφικός...
Ύστερα στο ψάξιμο πετυχαίνω τυχαία μια φωτογραφία, μια απλή παλιά φωτογραφία που μέσα μου ξυπνάει νοσταλγία για τα χρόνια που έφυγαν και δεν θα ξαναδούμε, τότε που όλα γινόντουσαν με αγάπη...
Εικόνα
Πόσο πιο απλά, πόσο πιο ωραία?
Χωρίς τα ακριβά βυθόμετρα που θα σου βρουν μόνα τους τα ψάρια,
χωρίς τα τηλεκατευθυνόμενα που θα σου βρουν τον τόπο για τα "κόκκινα"
χωρίς τα χειροποίητα δίσπαστα που θα σου δώσουνε τα μέτρα...
Ώρες ώρες νιώθω οτι μας αξίζει μια τέτοια τιμωρία, μια απαγόρευση,
αντί να χρησιμοποιήσουμε την εξέλιξη στην αλιεία, δυστυχώς η εξέλιξη χρησιμοποιεί εμάς, φουσκώνει το εγώ μας, μας κάνει άπληστους.
Απο την άλλη σε μια Ελλάδα της κρίσης γνωρίζω πολύ κόσμο που το ψάρεμα είναι το αποκούμπι τους, ο τρόπος να εκτονώνουν το μεράκι τους και να μην κλείνονται μέσα στο σπίτι και τους τρώνε οι μαύρες σκέψεις.
Την γνώμη μου για τους επαγγελματίες την έχω εκφράσει πολλές φορές εδω, την γνωρίζετε.
Το σίγουρο είναι οτι κι εμείς οι ερασιτέχνες χρειαζόμαστε και λίγο φρένο, το παρακάναμε.
Δεν ανήκω (και ούτε πρόκειται ο Θεός να με φυλάει)
σε κανέναν σύλλογο, αλλά κι αν ανήκα θα με είχαν διώξει απο την πρώτη μέρα για τις απόψεις μου.
Πιο πάνω ανέφερε ο Ντίνος οτι έχει αποχωρήσει ή έχει διαγραφεί από όλα τα ψαροgroup του facebook.
Πραγματικά φίλε πολύ σε ζηλεύω και δηλώνω οτι θα κάνω ακριβώς το ίδιο... στο έχω πει κι απο κοντά.
θα αρκεστώ στο να βλέπω φωτογραφίες σαν αυτήν, και να νιώθω καλά με τον εαυτό μου...
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

Χρήστο καλά αυτά τα ρομαντικά αλλά η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Δυστυχώς πολλά θα αλλάξουν στον τρόπο που ψαρεύουμε όπως άλλαξαν και σε άλλες πτυχές της ζωής μας.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Aυτό είναι αλήθεια...Προσωπικά κ εγώ βλέπω αλλαγές κ αισθάνομαι πως δε θα είναι καλές..Την ψάχνουν καιρό τη δουλειά,όπως πριν κανα δυο χρόνια που είχε πάει να γίνει κάτι αντίστοιχο με την απαγόρευση του κυνηγιού αλλά δεν τους έκατσε.Κ δυστυχώς θα υπάρχουν αλλαγές κ σε άλλους τομείς..Αυτή η χρονιά θα είναι πιστεύω αρκετά περίεργη...Δεν κινδυνολογώ ούτε το έκανα ποτέ κ ούτε μου αρέσει,απλά τα σημάδια που βλέπουμε καθημερινά μας αναγκάζουν να δούμε κ λίγο παραπέρα..
Σταματάω εδώ για να μην ξεφύγουμε απ το θέμα...
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Να σας πω τι νιωθω εγω μεσα μου.
Ψαρευω μια ζωη και πραγματικα εχω ψαρεψει παρα πολυ στη ζωη μου.
Το μονο που με χαλαει αυτη τη στιγμη ειναι οτι ισως τα παιδια μας και να μπορουν να ψαρεψουν δεν θα ζησουν ποτε τις στιγμες που εχουμε ζησει αρκετοι απο εμας.
Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι εμεις δεν ειμαστε ικανοι να τους στερησουμε αυτη τη χαρα.
Δεν εχουμε αυτο το δικαιωμα.
Σε λιγο καιρο δεν θα μπορουν να τρωνε και αυτο που βγαζουν και ειμαι σιγουρος για αυτο, θα απαγορευτει να κατανλωνεται οτι και αν βγαινει απο τη θαλασσα λογω μολυνσης.
Αν μπορουμε ολοι μας να βαλουμε ενα λιθαρακι πιστευω οτι καποια στιγμη θα το βρουμε μπροστα μας.
Αν και κατα βαθος ξερω οτι ειναι δυσκολο γιατι το επιπεδο των ανθρωπων που αυτη τη στιγμη εκμεταλευονται τη θαλασσα ειναι πολυ χαμηλο, να μην πω δεν υπαρχει
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Τα ειπες ολα ρε φιλε...
Αλλα πραγματικα ποιο παιδι θα θελει σε 5 10 20 κ παραπανω χρονια να ψαρευει??Θεωρω ελαχιστα,για να μην πω κανενα.
Αφενος λογω ενδιαφεροντος,πεποιθησεων,κουλτουρας κτλ κτλ των ιδιων των γονιων αλλα κ παλαιοτερων γενεων (γτ ολα αυτα ειναι στοιχεια που μεταδιδονται απο γενια σε γενια) ή ακομα κ συνομιληκων τους.
Αφετερου δε γτ δε θα μπορουν να ζησουν τη μαγικη στιγμη.Μιλαω βεβαια για τη στιγμη αυτη που προφανως εχουμε ζησει ολοι μας.Τη στιγμη που νιωσαμε το πρωτο τσιμπημα κ βγαλαμε το πρωτο μας ψαρι.Τη στιγμη που μαγευτηκαμε κ ξεραμε (χωρις ομως ακομα να το εχουμε καταλαβει) οτι το ψαρεμα θα ειναι μια απο τις μεγαλυτερες αγαπες μας.
Τοτε υπηρχαν ψαρια σε αφθονια κ μπορουσαμε να ζησουμε αυτην την ευλογια.Τωρα το ψαρεμα κοντευει να γινει καταρα...
Ποιο απο τα παιδια μας λοιπον σε μερικα χρονια απο τωρα θα θελει να ασχολειται με ενα βαρετο χομπι,οσο κ αν εχει γαλουχηθει με τις πραγματικες ομορφιες του?
Γτ κακα τα ψεματα,τα παιδια βαριουνται ευκολα γτ βρισκουν συχνα νεα ενδιαφεροντα,ανακαλυπτουν ολο κ περισσοτερα πραγματα καθως αυτη ειναι η φυση τους.Οποτε το να ψαρευει ενα παιδι σε μπανιερα (γτ ετσι εχει γινει η θαλασσα σημερα) δεν ειναι καθολου ελκυστικο για το ιδιο για να του δωσει την υπομονη κ την επιμονη να το ξανακανει.
Ας φροντισουμε λοιπον ο καθενας οσο μπορει κ οπως μπορει, για να βοηθησουμε να δημιουργηθει ξανα αυτη η μαγικη στιγμη ή να διατηρηθει ζωντανη οσο ακομα υπαρχει..
Άβαταρ μέλους
Ninos

Δημοσίευση από Ninos »

Το θεμα ειναι η απαγορευση ειναι για λογους οικονομικους και συμφεροντων των επαγγελματιων ή ισως για προστασια της θαλασσας απο ερασιτεχνες που δεν ξερουν καλα το τι κανουν και πχ βγαζουν αβερτα πολυ μικρα ψαρια χωρις να τα ριχνουν πισω η (δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο αυτη τη στιγμη,)γενικα επιβαρυνουν τις ηδη πολυ επιβαρυμενες θαλασσες;Γενικα συμφωνω με οσα λετε,τα πραγματα εχουν αλλαξει πολυ με παλαιοτερα.Ισως κακογερναμε και εμεις και τα βλεπουμε ολα στραβα,τι να πω...Απο την αλλη ειμαι της αποψης οτι δεν χρειαζεται τα παιδια μας να ακολουθησουν τα δικα μας χομπι.Θα βρουν τα δικα τους και το δρομο τους γενικοτερα.Εμενα ο πατερας μου ας πουμε ποτε δεν ψαρεψε,παντα το βαριοταν απιστευτα.Ειναι ανθρωπος που δεν μπορει να κατσει σε ενα σημειο,νευρικος και χωρις υπομονη.Αυτη τη χαρα βεβαια μου την διδαξε ο θειος μου που με επερνε μαζι του οταν ημουν πιτσιρικας,βεβαια ειχε αρκετα χρονια κενο μεχρι να αρχισω να ασχολουμαι εγω απο μονος μου καθως ο θειος ειναι Κυπρο και εμεις ηρθαμε στην Ελλαδα οταν ημουν 10 (off topic εντελως αλλα χαιρομαι ιδιαιτερα που πηγα φετος το καλοκαιρι ξανα μετα απο αρκετα χρονια με ενα πακετο της WorldVentures που βρηκα...). Ξεφυγα πολυ ειναι η αληθεια αλλα ολοι μας καταλαβαινουμε καλα τι συγκινηση μας προκαλει ολο αυτο που βλεπουμε να ερχεται για κατι που τοσο πολυ αγαπαμε.Γιατι κακα τα ψεματα οι περισσοτεροι για την χαρα του ψαρεματος παμε ακομα και αν δεν πιανουμε ουτε λεπι....
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Τα 'οποια παιδιά.... δε λέμε για τα δικά μας παιδιά...
..tripinfishing..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Νομοθεσία”