Μηχανισμός με οριζόντιο τύμπανο.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Μηχανισμός με οριζόντιο τύμπανο.
Δεν ήξερα που να γράψω, οπότε εδώ καλά μου έκατσε.
Ο γείτονας σήμερα μου έδειξε τι ψώνισε από ένα κινέζικο στη Θεσσαλονίκη.
Για αρχή πήρε ένα μηχανισμό
Yumoshi jca300 δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που βρήκα,
https://m.gearbest.com/fishing-reels-an ... 10261.html
Έχει κανείς να δώσει οδηγίες χρήσης;
Φρενα, μια βίδα που έχει πάνω στο σώμα αλλά δεν είναι για τα φρένα, ένα κλειδί που έχει μέσα στην συσκευασία;
Να διευκρινίσω ότι το πήρε για καθετή.
Πήρε και κάτι νήματα μόλις τα βρω θα τα βάλω κι αυτά.
Ο γείτονας σήμερα μου έδειξε τι ψώνισε από ένα κινέζικο στη Θεσσαλονίκη.
Για αρχή πήρε ένα μηχανισμό
Yumoshi jca300 δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που βρήκα,
https://m.gearbest.com/fishing-reels-an ... 10261.html
Έχει κανείς να δώσει οδηγίες χρήσης;
Φρενα, μια βίδα που έχει πάνω στο σώμα αλλά δεν είναι για τα φρένα, ένα κλειδί που έχει μέσα στην συσκευασία;
Να διευκρινίσω ότι το πήρε για καθετή.
Πήρε και κάτι νήματα μόλις τα βρω θα τα βάλω κι αυτά.

- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Re: Μηχανισμός με οριζόντιο τύμπανο.
Βρήκα και το νήμα.
http://sougayilang-gada.com/index.php?m ... ucts_id=98
Τα πήρε
Σε Pe 2.5 και 3.5 σε διάμετρο 0,261 και 0,305
Το μηχανάκι το πήρε 50€ και το νήμα 5€ τα 100 μέτρα.
http://sougayilang-gada.com/index.php?m ... ucts_id=98
Τα πήρε
Σε Pe 2.5 και 3.5 σε διάμετρο 0,261 και 0,305
Το μηχανάκι το πήρε 50€ και το νήμα 5€ τα 100 μέτρα.

Καταρχάς το νήμα μου φαίνεται υπερβολικά χοντρό για το ψάρεμα της καθετής. Επειδή είναι καθετή και δεν χρειάζεται ρίψεις κ.λ.π. πρόβλημα δεν θα έχει αλλά σε ένα σκάλωμα όμως έτσι και προσπαθήσει να ξεσκαλώσει την αρματωσιά με το καλάμι κινδυνεύει να το σπάσει.
Όσον αφορά το μηχανάκι τα φρένα ελέγχονται από το μαύρο αστέρι που είναι στην λαβή. Η άλλη η μικρή μαύρη βίδα πίσω από το "αστέρι" ελέγχει τον τζόγο της μπομπίνας. Αν θυμάμαι καλά η μπομπίνα θα πρέπει να έχει τζόγο περίπου 1mm.
Από την άλλη μεριά υπάρχει ένα κυκλικό διακοπτάκι το οποίο εμπλέκει το clicker. Το clicker είναι το εξάρτημα που έκανε ΤΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ στα σαγόνια του καρχαρία όταν το θεριό άρπαξε το δόλωμα. Τον ίδιο θόρυβο κάνει και στο λεβάρισμα. Δεν θα το χρησιμοποιήσει στην καθετή γιατί κάνει πολύ θόρυβο και είναι σπαστικό οπότε ας το έχει στο off καλύτερα.
Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο?
ΑΑΑ να μην το ξεχάσω. Πάντα καμιά 10αριά μέτρα πετονιά πρώτα πριν τυλίξει το νήμα στην μπομπίνα για να μην γλιστράει το τελευταίο.
Όσον αφορά το μηχανάκι τα φρένα ελέγχονται από το μαύρο αστέρι που είναι στην λαβή. Η άλλη η μικρή μαύρη βίδα πίσω από το "αστέρι" ελέγχει τον τζόγο της μπομπίνας. Αν θυμάμαι καλά η μπομπίνα θα πρέπει να έχει τζόγο περίπου 1mm.
Από την άλλη μεριά υπάρχει ένα κυκλικό διακοπτάκι το οποίο εμπλέκει το clicker. Το clicker είναι το εξάρτημα που έκανε ΤΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ στα σαγόνια του καρχαρία όταν το θεριό άρπαξε το δόλωμα. Τον ίδιο θόρυβο κάνει και στο λεβάρισμα. Δεν θα το χρησιμοποιήσει στην καθετή γιατί κάνει πολύ θόρυβο και είναι σπαστικό οπότε ας το έχει στο off καλύτερα.
Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο?
ΑΑΑ να μην το ξεχάσω. Πάντα καμιά 10αριά μέτρα πετονιά πρώτα πριν τυλίξει το νήμα στην μπομπίνα για να μην γλιστράει το τελευταίο.
Να προσθέσω επίσης ότι μου φαίνεται αρκετά βαρύς μηχανισμός για το ψάρεμα της καθετής εκτός και εάν μιλάμε για αρκετά μέτρα βάθος και για τα λίγα τα καλά τα ψάρια. Εάν πάει με αυτό σε μέτρια βάθη για σπάρους, τσέρουλες, λυθρίνια κλπ θα μαρτυρήσει την ώρα και την στιγμή...
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Για το αρχικό τύλιγμα με πετονιά, του είπα να βάλει 2 στρώσης, αν και σκέφτομαι να του προτείνω να γεμίσει όλο το μηχανισμό, πρώτα πετονιά και μετά να βάλει το νήμα,
Του έδειξα και ένα κόμπο να δέσει νήμα με νήμα, τον διπλό γιουνι κνοτ, εύκολα και γρήγορα.
Το μηχανάκι θέλει να το κάνει πανεντα σε ηλεκτρικό. Δεν έχω σχέση σε ότι κάνει πάνω σ αυτό.
Ερώτηση που αφορά τα δικά μας, αυτό το νήμα κάνει για κάστινγκ;
Του έδειξα και ένα κόμπο να δέσει νήμα με νήμα, τον διπλό γιουνι κνοτ, εύκολα και γρήγορα.
Το μηχανάκι θέλει να το κάνει πανεντα σε ηλεκτρικό. Δεν έχω σχέση σε ότι κάνει πάνω σ αυτό.
Ερώτηση που αφορά τα δικά μας, αυτό το νήμα κάνει για κάστινγκ;

Χοντρό είναι πολύ. Και δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις σε 300άρια ή και παραπάνω καρούλια.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Φαντάζομαι θα υπάρχει και ποιο λεπτό, ότι έχει ποιο μεγάλα καρούλια έχει απλά τώρα που πήρε ο γείτονας δεν είχε.
Σαν νήμα ρωτάω αν αξίζει;
Τι διάμετρο να προτιμούμε για κάστινγκ;
Σαν νήμα ρωτάω αν αξίζει;
Τι διάμετρο να προτιμούμε για κάστινγκ;

Για εμένα θα αξίζει. Όλα τα νήματα λίγο πολύ είναι τα ίδια (μιλάω για τα Κινέζικα).
Στο κάτω κάτω δεν είναι και κανένα τεράστιο ποσό. Το μόνο κακό που μπορεί να πάθεις είναι να το αλλάξεις στη θάλασσα εάν σου βγει μάπα (που αμφιβάλλω).
Για διάμετρο δεν μπορώ να σου πω γιατί ο καθένας αναγράφει επάνω ότι θέλει. Εγώ χρησιμοποιώ 15λιμπρα και 20λιμπρα. Υπολόγισε ότι 15 λίμπρες βγάζει μια 35άρα νάιλον οπότε κάπου εκεί είσαι...
Στο κάτω κάτω δεν είναι και κανένα τεράστιο ποσό. Το μόνο κακό που μπορεί να πάθεις είναι να το αλλάξεις στη θάλασσα εάν σου βγει μάπα (που αμφιβάλλω).
Για διάμετρο δεν μπορώ να σου πω γιατί ο καθένας αναγράφει επάνω ότι θέλει. Εγώ χρησιμοποιώ 15λιμπρα και 20λιμπρα. Υπολόγισε ότι 15 λίμπρες βγάζει μια 35άρα νάιλον οπότε κάπου εκεί είσαι...
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Οκ αν βρω μεγάλο καρούλι, θα πάρω ένα για δοκιμή,
15 με 20 λίβρες λες, στης 20 κινείται το μυαλό μου.
Οπότε δοκιμάζω και ανάλογα ψάχνω ή όχι, παραγγελία από Κίνα.
Ευχαριστώ.
15 με 20 λίβρες λες, στης 20 κινείται το μυαλό μου.
Οπότε δοκιμάζω και ανάλογα ψάχνω ή όχι, παραγγελία από Κίνα.
Ευχαριστώ.