Απαγόρευση ερασιτεχνικής αλιείας??

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Απαγόρευση ερασιτεχνικής αλιείας??

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Ανοίγω μεγάλο θέμα νομίζω....Φαντάζομαι όμως όλοι έχετε ακούσει το ντόρο που γίνεται τελευταία σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία κ συγκεκριμένα με τη νέα πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Ν.Αιγαίου...Παρακάτω παραθέτω την σχετική πρόταση.Τα σχόλια δικά σας...

Άβαταρ μέλους
stelios papakostas
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Απαγόρευση ερασιτεχνικής αλιείας??

Δημοσίευση από stelios papakostas »

Εγώ για ενυδρείο δεν άκουσα, θα λιώσω από Δευτέρα ως Παρασκευή και σαββατοκύριακο θάλασσα.....
Πάντως εμάς σαν τέτοιου είδους ψαράδες που είμαστε (πολύ παραπέρα και το εννοώ και όποιος το αμφισβητεί στα @#&(@€ μου), θα μας κλασουν τα & @#€........
Άιντε....
Fisherman ``palamas fishing club``®
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Στέλιο, είσαι καλεσμένος να ψαρέψουμε τα χρυσόψαρα που έχω στο μπαξέ μου, πάρε όμως ψιλά εργαλεία γιατί είναι μικρά ακόμη.
Υπάρχει πουθενά το νομοσχέδιο να ρηξουμε καμία ματιά;
Το ρεζουμέ όμως μη μπλέξουμε με της σάλτσες που βάζουν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Να επισημάνω (κ κακώς που δεν το έκανα πιο πάνω) πως οι συγκεκριμένες προτάσεις είχαν μεταφέρθει πριν 2 χρόνια από τους επαγγελματίες ψαράδες στον περιφερειάρχη κ αυτός με τη σειρά του στη Βουλή.
Το θέμα εμφανίστηκε πάλι κ γι αυτό έχει γίνει ένας ντόρος τελευταία,από ένα ρεπορτάζ του Σταρ προ λίγων ημερών.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,κατά την επίσκεψη υπουργών στην Κάλυμνο συνδικαλιστές επαγγελματίες ψαράδες μετέφεραν εκ νέου τις παραπάνω προτάσεις κ ζήτησαν την υλοποίησή τους.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα κανένα νομοσχέδιο που να ορίζει κάτι τέτοιο ούτε έχει υπογραφεί κάτι..
Απλά σας δίνω λίγη τροφη για σκέψη κ κουβέντα..
Αραγε θα υλοποιηθούν ολα αυτά??
Άβαταρ μέλους
ThDam
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ThDam »

Χόμπυ κάνω. Μ' αρέσει να τρώω και τα ψάρια που πιάνω. Πάνω από 2 φορές την βδομάδα δεν έχει κάτσει ποτέ να πάω.
Το πολύ πολύ να πάω δίπλα στον Ντίνο και να στήσω κι εγώ τα καλάμια μου χωρίς πετονιές και ν' αγναντεύω τον ορίζοντα.
Με εκτίμηση
Θοδωρής Νταμάτης
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Η Ευρωπαικη νομοθεσια δεν προβλεπει απαγορευση σε θαλλασινα νερα απο οσα γνωριζω.
Ανιθετος στα γλυκα νερα εχει ενα σορο απαγορευσεις.
Το Βιντεο ειναι παλιο παλικαρια και προκιτε για αναπαραγωγη της ειδησης δια μεσου f.b οποτε δεν τιθετε θεμα!
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Αυτο ακριβως αναφέρω πιο πάνω Ηλία...Ότι είναι παλιό το βίντεο κ ότι δεν ισχύει κάτι τετοιο επίσημα..Πρόκειται για καποιες παλιές προτασεις συνδικαλιστικου κυκλου επαγγελματιων ψαραδων νησιου του Αιγαιου στον αντιπεριφερειαρχη Ν.Αιγαίου ο οποιος τις ειχε μεταφερει στη Βουλη.
Η είδηση ξαναηρθε στο προσκηνιο απο ρεπορταζ πριν λιγων ημερων απο γνωστο καναλι το οποιο ετυχε να δω εγω ο ιδιος με τα ματια μου.Αναπαραγεται η ειδηση ξανα για καποιο λογο..Ο λογος (συμφωνα με το ρεπορταζ) προκυπτει απ το οτι επαγγελματιες ψαραδες μετεφεραν ξανα τις παραπανω προτασεις τους σε υπουργους που επισκεφθηκαν προσφατως το ιδιο νησι.
Σιγουρα απο κει κ περα αναπαραγεται μεσω fb kκ εκει ο καθενας λεει οτι του φανει του λωλοστεφανη.
Ξαναλεω λοιπον οτι ΤΠΤ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ...αυτο προς αποφυγη παρεξηγησεων κ ανουσιας ''τρομοκρατιας''.
Σκοπος του ποστ ηταν απλα η ανταλλαγη αποψεων σε περιπτωση που κατι απο ολες αυτες τις φημες? γινει πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

Ασχέτως με το εάν είναι πρόσφατο ή παλιό το video, δυστυχώς κάποιοι ανοίξανε τους ακούς του Αιόλου.

Δεδομένου ότι είμαστε πολλοί αλλά σκορποχώρι είναι τρομερό δύσκολο και να οργανωθούμε και να δείξουμε την δύναμή μας και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Γιατί? Γιατί προς το παρών ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια έγινε από έναν πανελλήνιο (????) σύλλογο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα (????). Από το αρχικό ΔΣ εγώ ήξερα μόνο ένα άτομο και αυτό διαδικτυακά. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε την εποχή περίπου που έσκασε το λεγόμενο άρθρο 43.

Από το αρχικό ΔΣ φύγανε κάποια βασικά άτομα αφήνοντας πολλές αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου. Σε προσωπικό επίπεδο εγώ θα αναφέρω ότι δεν προσπάθησα να γίνω μέλος αφενός γιατί η όλη δομή ήτανε τελείως άκυρη κατά την γνώμη μου αφού σαν επαρχιώτης τοπική εκπροσώπηση δεν θα είχα, αφετέρου διότι λόγω διαφωνίας μου με τις απόψεις του συλλόγου με μπλοκάρισαν από 2 σελίδες που διαθέτουν. Δημοκρατικότατο. Επιπλέον τα περισσότερα αν όχι όλα τα μέλη του ΔΣ ήτανε σκαφάτοι ότι κι αν σημαίνει αυτό.

ΟΚ θα μου πει κάποιος. Χεστήκαμε για την πάρτη σου. Το δια ταύτα? Το δα ταύτα είναι ότι μια από τις βασικές αρχές του συλλόγου είναι ότι παράνομοι ερασιτέχνες δεν υπάρχουν. Μόνο επαγγελματίες που δεν διαθέτουν άδεια. Δεν έχει σημασία αν ψαρεύεις με σπίν ή καθετή ή εγγλέζικο. Εάν έβγαλες παραπάνω ψάρια από το επιτρεπόμενο ή τα πουλάς είσαι επαγγελματίας χωρίς άδεια. WTF???

Το αποτέλεσμα? Μη δεχόμενοι ότι και το «σινάφι» μας έχει μερίδιο ευθύνης - όσο είναι αυτό - για την κατάντια της θάλασσας (ή και της οικονομίας με τα τόσα μαύρα ψάρια που παίζουν) και ενδεχομένως και για άλλους λόγους που εγώ δεν γνωρίζω ξεκίνησαν έναν πόλεμο με τους επαγγελματίες παράκτιους. Προσέξτε. Όχι με την μέση αλιεία (τράτες συρόμενα κλπ) αλλά με τους παράκτιους. Οι οποίοι παράκτιοι έχουν συλλόγους, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες κλπ κλπ και φυσικά τις επαφές τους με το κράτος με ότι συνεπάγεται αυτό. Είναι οργανωμένοι δηλαδή.

Πόσα εγγεγραμμένα μέλη έχει ο σύλλογος αυτός δεν γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να δω μόνο είναι τα 1200 μέλη της σελίδας τους. Εδώ όμως παραθέτω ένα σχόλιο που έκανα στην ομάδα μου στο facebook:

Κάνοντας μια αναζήτηση στο google σχετικά με τον αριθμό των ερασιτεχνικών αδειών που εκδίδονταν στην χώρα μας πριν καταργηθούν, έπεσα σε μια πτυχιακή εργασία του μεταπτυχιακού φοιτητή του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννη Κεραμιδά με θέμα "Καταγραφή του ερασιτεχνικού αλιευτικού στόλου με δορυφορικές μεθόδους".
Μετά από διεξοδική έρευνα του φοιτητή η οποία περιλάμβανε και στοιχεία από όλες σχεδόν τις λιμενικές αρχές της Ελλάδας, ένα από τα συμπεράσματα της εργασίας είναι και το ότι στο Αιγαίο πέλαγος βρίσκονται 129 λιμενικές αρχές στις οποίες είναι εγγεγραμμένα 349.508 ερασιτεχνικά σκάφη. Προφανώς δεν είναι όλα αλιευτικά αλλά σκεφτείτε να προστεθούν αυτά του Ιονίου και των άλλων περιοχών, να προστεθούν οι χιλιάδες ψαροντουφεκάδες αλλά και οι ακόμα περισσότεροι παράκτιοι...Μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο.
Ποιος λοιπόν έχει τα κότσια να πει ότι αντιπροσωπεύει όλους αυτούς? Τα 1200 "μου αρέσει" μιας κάποιας σελίδας?
Πάρτε το χαμπάρι. Η αντιπροσώπευση της ερασιτεχνικής αλιείας πρέπει υποχρεωτικά να γίνει με θεσμοθετημένα όργανα σε επίπεδο νομού (σύλλογοι), κατόπιν σε επίπεδο περιφέρειας (ομοσπονδίες) και τελικά σε επίπεδο εθνικό (συνομοσπονδία) τα οποία θα εκλέγονται δημοκρατικά.
Οτιδήποτε άλλο επαφίεται σε ένα μάτσο ανθρώπους και στην καλή τους διάθεση είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει αυτόκλητα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ερασιτεχνών το μέλλον τους ιδιαίτερα αν αποτελεί μια ασήμαντη μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο. Και η σύμφωνη γνώμη όλων ή των περισσότερων αλιέων μπορεί να υπάρξει μόνο από θεσμοθετημένα όργανα σε όλη την Ελλαδική περιφέρεια. Άποψή μου και τίποτα παραπάνω...

Εάν ακούσετε αυτή τη στιγμή τι λένε οι επαγγελματίες για εμάς θα φρίξετε. Από την μία δεν τους αδικώ γιατί αυτό που για εμάς είναι χόμπι, γι’ αυτούς είναι μεροκάματο ενώ η συμπεριφορά μέρους των ερασιτεχνών συνεχίζει να είναι προκλητικότατη με ανεβάσματα υπερψαριών και σχόλια τα οποία επιεικώς απαράδεκτα. Από αυτούς τους λίγους ή πολλούς άθλιους ερασιτέχνες την πατάμε όλοι οι υπόλοιποι.

Οπότε κρατάτε τα όλα αυτά που ακούτε. Η πίεση από τους επαγγελματίες είναι αφόρητη και μπορεί να δούμε πολλά μπροστά μας.

Αυτά σαν μια πρώτη ενημέρωση για να ξέρετε τι παίζει.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Να πω εδώ ότι και εγώ είμαι μπλογκαρισμενος, και ταυτόχρονα με έχουν διαγράψει οι πιο πολλοί (με ακολουθούν όμως για να βλέπουν τι λέω και γράφω).
Η αντίθεση μου ήταν οτι δεν μπορεί ο σύλλογος να λέγεται ΠΕΕΑ (Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων) διότι αυτοί που ρίξανε την ιδέα τον ξεκινήσανε και τρέχανε να κάνουν δημόσιες σχέσεις ήταν επαγγελματιες του χώρου.
Στην πορεία είπαν οτι δεν θα έχουν καμία σχέση με το δ.σ.
Φυσικά όσοι είναι στο συμβούλιο έτυχε να είναι φίλοι τους που το ξεκινήσανε μαζί.

Από εκεί ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

Τι να σου πω Κώστα. Εγώ είμαι εκτός χώρου και ξέρω μόνο τους τοπικούς επαγγελματίες στην Λάρισα από τα ψώνια που κάνω και 1-2 στο Πανελλήνιο. Δεν ξέρω ποιος είναι τι και φίλος ποιανού.

Από εκεί και πέρα οι επαγγελματίες των καταστημάτων αλιείας θα μπορούσανε να έχουν τον δικό τους σύλλογο για από κοινού δράσεις...

Η λογική όμως είναι λάθος εξαρχής όπως ανέφερα.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Ετσι ειναι Πασχαλη.
Και για αυτο τα εκαναν μανταρα και τρωγονται μεταξυ τους.
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ο ερασιτεχνης ειναι αυτος που θα παρει ενα δυο καλαμια κ θα παει να κανει το χομπι του.Να βρεθει μπροστα στη γαλανη για να χαλαρωσει,να ηρεμησει κ να γεμισει μπαταριες..Δε θα τον νοιαξει τοσο το αν πιασει ψαρια,δεν ειναι αυτος αυτοσκοπος του.Ποσες φολες εχουμε φαει ολοι μας κ συνεχιζουμε κ τρωμε αλλα με καθε ευκαιρια ειμαστε ξανα μπροστα στη γαλανη???
Αυτος ο ερασιτεχνης εχει συνειδηση...θα κοιταξει να απελευθερωσει τα μικρα παλι πισω κ δε θα προβει σε υπερψαριες,θα μαζεψει τα σκουπιδια του φευγωντας μειωνοντας τα σκουπιδια που υπαρχουν στην παραλια κ οχι να φυγει αυξανοντας τα.
Αυτος φιλοι μου ειναι ο ερασιτεχνης ψαρας κ αυτον τον ερασιτεχνη ψαρα βλεπω στο προσωπο καθενος απο εσας εδω μεσα, γτ αυτο ειναι το PSAROMA!
Ολοι οι υπολοιποι που το παιζουν ερασιτεχνες μεγαλοψαραδες κ τους βλεπεις οτι το μονο που τους νοιαζει ειναι να τα παιρνουν απο τα ψαρια που πουλουν μαυρα,να τα παιρνουν απο τους χορηγους τους (αληθεια επαγγελονται κατι αλλο??) κ να ανεβαζουν στο youtube βιντεο με τις υπερψαριες τους (κανοντας κ αυτοι ζημια μαζι με επαγγελματιες) κ να υπερηφανευονται κ να ειναι ολο φρουφρου κ αρωματα, ειναι για μενα ψαραδες του κ@@@λου..
Δυστυχως αν οντως ισχυσει καποια στιγμη κατι απ ολα αυτα που ακουγονται τελευταια οι χαμενοι της υποθεσης θα ειμαστε εμεις...που αγαπαμε να κανουμε αυτο που αγαπαμε γι αυτο κ το κανουμε σωστα!!
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

takis.mantadakis έγραψε: Δευ Φεβ 12, 2018 5:50 pm Ο ερασιτεχνης ειναι αυτος που θα παρει ενα δυο καλαμια κ θα παει να κανει το χομπι του.Να βρεθει μπροστα στη γαλανη για να χαλαρωσει,να ηρεμησει κ να γεμισει μπαταριες..
!!
Εγώ δηλαδή που ρίχνω 4 δεν είμαι ερασιτέχνης;
Τώρα με πλήγωσες, στεναχωρηθηκα, πάω να ντρερλικωσω ένα κομμάτι παστίτσιο, που ετοίμασε η κυρά Σόφη για αύριο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Το σημερινο που εσκασε σημερα το ειδατε στο φβ.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Όχι Ηλία. Τι έγινε πάλι?
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

τον εβγαλε λεει το λιμενικο εξω και μονο τεταρτη και σκ ψαρεμα.κατσε να βρω το βιντεο να στο στειλω πριβατ.Μην το αναρτησεις τροφη θα δοσουμε και αυτο θελουν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Νομοθεσία”