Απορία για καινούριο εξοπλισμό...

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
thodoris.kioultzopoulos

Απορία για καινούριο εξοπλισμό...

Δημοσίευση από thodoris.kioultzopoulos »

Καταρχήν καλησπέρα και καλή χρονιά,

Είμαι νεό μέλος του φορουμ τους τελευταίους μήνες, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Θέλω να σας πω ότι κάνετε καταπληκτική δουλειά, βοηθάτε πάρα πολύ και αυτούς που ξέρουν ήδη το αντικείμενο, αλλά κυρίως αυτούς που είναι αρχάριοι. Συνεχίστε έτσι!!!
Σαν νέος ψαράς (ασχολούμε τον τελευταίο μισό χρόνο) πήρα την απόφαση να πάρω τον πρώτο δικό μου εξοπλισμό, τον οποίο παρέλαβα μόλις χθες, ένα καλάμι Oceanic Aquila 4,20 και ένα μηχανάκι Ryobi Proskyer Nose Yellow. Εχω όμως 2 απορίες και θα ήθελα την βοήθειά σας:

1) Μέσα στο κουτί του Proskyer είχε ενα σακουλάκι με μια μικρή διάφανη ροδέλα/φλάντζα η οποία δεν ξέρω που χρησιμεύευει.
2) (Η κυριότερη απορία!!!!) Πάνω στον ενθουσιασμό μου με το που παρέλαβα στο σπίτι τον εξοπλισμό, πήρα την μύτη του καλαμιού στα χέρια μου και θέλοντας να δω την δράση της την πίεσα λίγο και ακούστηκε ένας αμυδρός ήχος. Δεν ήταν δυνατός αλλά μου κόπηκαν τα πόδια και από χθες δεν έχω ύπνο. Την Δευτέρα θα τον ψαρέψω για πρώτη φορά, πιστεύετε θα υπάρξει πρόβλημα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. Καλές θάλασσες σε όλους!!
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Απορία για καινούριο εξοπλισμό...

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Καλησπερα και καλως ηρθες στην παρεα Θοδωρη!

Ευχομαι καλα ματωματα φιλε με τον νεο σου εξοπλισμο,σαν πρωτο εξοπλισμο θεωρω ειναι αψογα,βεβαια θα σε καθοδηγησουν για οποιοδηποτε προβλημα εδω και τα εμπειρα και ψαρωμενα παιδια για καθε σου απορια!
Εγω αυτο που ηθελα να πω ειναι σχετικα με το Aquila...ηταν ενα καλαμι που ημουν ετοιμος να παρω αρχες Φλεβαρη,αλλα τελικα καταληξα σε αλλο,οχι οτι ειναι κακο το Aquila αντιθετα ειναι ενα καλαμι πολυ τιμιο και ποιοτικο...τι θελω ομως να πω,το Aquila το επιασα και με τα χερια μου σε ενα καταστημα που πηγα του λυγιζα την μυτη(νορμαλ ομως οχι βιαια εννοειται) να δω και εγω την δραση του,δεν ακουσα τετοιον ηχο,μια χαρα λυγιζε,μηπως καλο θα ηταν να απευθυνθεις στον καταστηματαρχη τωρα που ειναι νωρις να του πεις το περιστατικο?Το αγορασες ηλεκτρονικα η πηγες σε καταστημα και το πηρες?
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
thodoris.kioultzopoulos

Το αγόρασα ηλεκτρονικά. Αλλά έμεινα έκπληκτος γιατί δεν έβαλα πολύ δύναμη. Ο θόρυβος που ακούστηκε ήταν μικρός βέβαια, αλλά τρόμαξα.
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

Θοδωρή καλως ήρθες φίλε!

Να σου ευχηθώ καλορίζικα τα νέα σου εργαλεία και καλές αποδράσεις!
Λοιπόν, να τα πάρουμε ένα, ένα
Η διάφανη φλάτζα που βρήκες στο κουτί του μηχανισμού, πιστεύω οτι είναι ανταλλακτική και τοποθετείται επάνω στο γραναζάκι του άξονα. Αν αφαιρέσεις την πομπίνα θα την δείς.

Σχετικά με το κράκ που άκουσες στο καλάμι πιθανότατα να ήταν κάποιο τρίξιμο απο τις ενώσεις των οδηγών πάνω στη μύτη, τουλάχιστον εύχομαι να είναι αυτό. Αν δεν βλέπεις κάποια ρωγμή στην μύτη μην το φοβάσαι, δοκίμασέ το σε ψάρεμα και μας λές.
Άβαταρ μέλους
giaxxo

Δημοσίευση από giaxxo »

καλοριζικα και απο εμενα.η ροδελα που εχει μεσα το κουτι ειναι για τον αξονα και μπορεις να ρυθμισεις
την κατανομη της πετονιας πανω στην πομπινα.προσθετεις ροδελες πισω συγκεντρωση της πετονιας,
αφαιρεις ροδελες εμπρος η πετονια. σηνηθως δεν χρειαζεται αλλα κρατησε την μη την πετας
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Γειά σου Θοδωρή!
Κοίτα προσεκτικά έναν έναν τους οδηγούς.
Κούνα τον οδηγό της μύτης κ τους υπόλοιπους να δείς αν κουνάει κάποιος.
Οι οδηγοί είναι κολλημένοι με κόλλα.
Μπορεί σε κάποιον να είχε τρέξει κάνοντας κάποιο δάκρυ, να είχε κολλήσει πάνω σε κάποιο πόδι οδηγού, οπότε με το λύγισμα να έσπασε η περιττή κόλλα εκεί.
Κάτι άλλο που μου έχει τύχει είναι να έχει σπάσει κομματάκι από την υβριδική κορυφή στο σημείο που είναι μέσα στον κύριο κορμό του καλαμιού. Οταν κούναγα το καλάμι (το πάνω κομμάτι μόνο του...)άκουγα ένα τσίκ τσίκ μέσα του.
Αφαίρεσα την αφρώδες τάπα που έχει στο τελείωμα του το στέλεχος κ έπεσε το κομματάκι.(δέν υπήρχε πρόβλημα..)
(Η ροδέλα είναι ανταλλακτική κ πάει στον άξονα κάτω από τη μπομπίνα.)
Αν δε δεις τίποτα από αυτά δέσε το καλάμι βάλε κ το μοτέρ πάνω πέρνα μία πετονιά δέσε ένα βάρος 1.5 κιλό(ένα μπιτόνι με νερό) κ σήκωσε το με το καλάμι.Αν σε πιάνει η καρδιά σου κάντο 1 κιλό....αν κ αυτό το καλάμι το έχει το 1.5...
Αν έχει κάτι το καλάμι καλό είναι αύριο κιόλας να πάρεις τηλ στο μαγαζί για αλλαγή....
Για δες κ πες...
Μέχρι να γράψω αναρτήσαν κ τα παιδιά οπότε επαναλαμβάνουμε κάποια πράγματα......
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Tasos Potoudis έγραψε: Πέμ Ιαν 25, 2018 8:55 pm Μέχρι να γράψω αναρτήσαν κ τα παιδιά οπότε επαναλαμβάνουμε κάποια πράγματα......
ποτέ η επανάληψη δεν έβλαψε κανέναν. υπό προϋποθέσεις πάντα και χωρίς υπερβολές.
https://el.wikiquote.org/wiki/%CE%95%CF ... F%88%CE%B7
Μας αφορά η πρώτη σειρά.
Και διευκρινίσεως, βεβαίως βεβαίως!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Η δεύτερη όμως...... μωρουα.... αααχαχχαχαα
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Ναι τα μωρά λένε επαναλαμβανόμενες φράσεις. :ugeek:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από hlias »

Για το καλαμι σε καλυψαν τα παιδια αν και σαν αρχαριος καλο θα ειναι να μην το δοκιμαζεις ετσι γιατι λογο απειριας μπορει ευκολα να υπερβεις τα ορια και να κανεις ζημια.
Για την ροδελα ειναι οπως τα ειπε ο giaxxo για να ρυθμισεις την κατανομη της πετονιας ή του νηματος πανω στην μπομπινα.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Τουλάχιστον πιάσε το πάνω στέλεχος κ λύγισε το να δείς αν ξανακάνει κάποιο θόρυβο...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Ακριβως αυτο που λεει ο Τασος να ξανατσεκαρεις,λυγιζοντας απαλα οπως πριν εκανες, και επισης αυτο που ειπε πιο πανω αν δεις κατι παραμικρο καλο ειναι αυριο κιολας να επικοινωνησεις με το καταστημα.Γιατι κατι μου μυριζει.....ακουγεται περιεργη φαση δε ξερω.
Τασο να σου πω την αληθεια και πριν γιαυτο ρωτησα αν το αγορασε ο Θοδωρης ηλεκτρονικα η απευθειας απτο καταστημα...η γνωμη μου ειναι τουλαχιστον βρε παιδι μου το καλαμι καλο ειναι να το αγοραζεις απευθειας απο καταστημα,να το λυγιζεις και οτι αλλο θες να το κανεις παρεα διπλα με τον μαγαζατορα που στο πουλαει ωστε να ακουσει και αυτος το παραμικρο τακ,γιατι αν γινει τελικα η ζημια πανω στο πρωτο ζορι οταν πας για ψαρεμα μετα βγαζεις ακρη με το μαγαζι?Δυσκολα φιλε νομιζω...
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Από εξωτερικό με pay pal ή στο ebay είσαι σε πλήρη προστατευμένο περιβάλλον. Αν δεν εξυπηρετηθείς σε καλύπτουν αυτοί.
Από εδώ είναι ανάλογα που θα πέσεις, αλλά όπως κ νάχει άν πάρεις τηλ μόλις παραλάβεις κ πείς ότι υπάρχει θέμα πρέπει να είναι πολύ καραγκιόζης για να μην το φτιάξει. Οχι ότι δε παίζει....
Ελλάδα μου εχουν αλλάξει καλάμι που πήρα ηλεκτρονικά επειδή είχε 2-3 πολύ πολύ μικρές γρατζουνιές....
Αν είναι μαγαζί που δουλεύει ηλεκτονικά δε ρισκάρει δυσφήμιση...
Αν μπορείς να το δείς πρίν το πάρεις Γιώργο είναι το καλύτερο...αλλά...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
thodoris.kioultzopoulos

Τώρα διάβασα τα σχόλια γιατί μόλις σχόλασα από τη δουλειά!!! Λοιπόν, αρχικά το έλεγξα χίλιες φορές πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά και ρωγμή δεν έχει. Δεύτερον, έλεγξα τους οδηγούς και δεν κουνιέται κανένας. Επίσης, κούνησα ολόκληρο το στέλεχος αρκετές φορες και όλα δείχνουν μια χαρά. Τώρα, αυτό όμως φίλε μου Τάσο με το μπιτόνι με νερό για να το κάνω, θα πρέπει να έχω και δύο καρδιολόγους από δίπλα μου (χαχαχα). Δεν λέω ότι δεν μπορεί να το σηκώσει, αλλά λόγω απειρίας φοβάμαι μην κάνω λάθος. Για το μόνο που καθησυχάζομαι είναι ότι σήμερα στην δουλειά ένα άτομο μου είπε αυτό ακριβώς που μου λέτε μερικοί από εσάς, ότι μπορεί να είναι από τις κόλλες στους οδηγούς. Τέσπα το καλάμι θα δοκιμαστεί την Δευτέρα στα νερά της Χαλκιδικής, παρέα με τον father (ο οποίος είναι και αυτός που μου κόλλησε την μούρλα του ψαρέματος) και θα δείξει τι θα γίνει.
Εμένα μου φτάνει που με βοηθήσατε και μου δώσατε θετική ενέργεια!!!

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Tasos Potoudis έγραψε: Παρ Ιαν 26, 2018 12:23 am Από εξωτερικό με pay pal ή στο ebay είσαι σε πλήρη προστατευμένο περιβάλλον. Αν δεν εξυπηρετηθείς σε καλύπτουν αυτοί.
Από εδώ είναι ανάλογα που θα πέσεις, αλλά όπως κ νάχει άν πάρεις τηλ μόλις παραλάβεις κ πείς ότι υπάρχει θέμα πρέπει να είναι πολύ καραγκιόζης για να μην το φτιάξει. Οχι ότι δε παίζει....
Ελλάδα μου εχουν αλλάξει καλάμι που πήρα ηλεκτρονικά επειδή είχε 2-3 πολύ πολύ μικρές γρατζουνιές....
Αν είναι μαγαζί που δουλεύει ηλεκτονικά δε ρισκάρει δυσφήμιση...
Αν μπορείς να το δείς πρίν το πάρεις Γιώργο είναι το καλύτερο...αλλά...
Αυτό είναι αλήθεια...Σίγουρα δύσκολα θα ρισκάρουν δυσφήμιση αλλ'α όπως το είπες Τάσο.Δυστυχώς Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καραγκιόζιδες που σε βλέπουν μόνο για την τσέπη σου κ κοιτούν μόνο να στα πάρουν.
Στο μαγαζί αλιείας που ψωνίζω όταν θες να αγοράσεις καλάμι το παίρνει ο μαγαζάτορας βγαίνει έξω κ αρχίζει κ το καμουτσικιάζει,του αλλάζει τα φώτα ο τρελός.Κ σου λέει ό,τι είναι να πάθει να το πάθει στα χέρια μου...Το από κοντά είναι το ιδανικό.
Η ροδέλα κάποια στιγμή θα σου χρειαστεί να είσαι σίγουρος οπότε κράτα την...Ήμουν παθών..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”