Κινητή βάση μηχανισμού.
- Tasos Potoudis
- Admin
Κινητή βάση μηχανισμού.
Μία ιδιαιτερότητα που μας επιτρέπει να φέρουμε το καλάμι στα μέτρα μας.
Στις όλες σχεδόν τις τεχνικές έχει τη σημασία της η σωστή απόσταση της .
Εγώ το έχω το θέμα μου με τη βάση στο σημείο που τη βάζουν.... κ ψάξιμο στο ψάξιμο είδα κάτι νέο μάλλον..., έξυπνο κ κομψό.
Παλαιότερα που το είχα ψάξει είχα δει μια βάση κανονική με δύο έξτρα παξιμάδια μπροστά κ πίσω της τα οποία τη σφίγγαν πάνω στο blank.
Σήμερα έμαθα πως πλέον κόβουν με λέιζερ μια γλώσσα μεγαλύτερη από το πάτημα του μηχανισμού σε οποιαδήποτε βάση ,
κ με το σφίξιμο το μηχανάκι σπρώχνει τη γλώσσα κ αυτή σφίγγει πάνω στο blank.
Το 'κακό' είναι ότι λογικά θα θέλει κάθε φορά που βιδώνουμε το μηχανάκι ρύθμιση δεξιά αριστερά κ πάνω κάτω....αλλά μου είπαν
ότι το προσέχουν να περνάει σφιχτά η βάση στο blank πάνω σε θερμοσυστελλόμενο...κ έτσι μένει στη θέση της..... Δύσκολα κουνιέται....
Στις όλες σχεδόν τις τεχνικές έχει τη σημασία της η σωστή απόσταση της .
Εγώ το έχω το θέμα μου με τη βάση στο σημείο που τη βάζουν.... κ ψάξιμο στο ψάξιμο είδα κάτι νέο μάλλον..., έξυπνο κ κομψό.
Παλαιότερα που το είχα ψάξει είχα δει μια βάση κανονική με δύο έξτρα παξιμάδια μπροστά κ πίσω της τα οποία τη σφίγγαν πάνω στο blank.
Σήμερα έμαθα πως πλέον κόβουν με λέιζερ μια γλώσσα μεγαλύτερη από το πάτημα του μηχανισμού σε οποιαδήποτε βάση ,
κ με το σφίξιμο το μηχανάκι σπρώχνει τη γλώσσα κ αυτή σφίγγει πάνω στο blank.
Το 'κακό' είναι ότι λογικά θα θέλει κάθε φορά που βιδώνουμε το μηχανάκι ρύθμιση δεξιά αριστερά κ πάνω κάτω....αλλά μου είπαν
ότι το προσέχουν να περνάει σφιχτά η βάση στο blank πάνω σε θερμοσυστελλόμενο...κ έτσι μένει στη θέση της..... Δύσκολα κουνιέται....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
Re: Κινητή βάση μηχανισμού.
Για τα fixed μηχανάκια η θέση είναι μία.
Μόνο για τα multi υπάρχουν 2 θέσεις. Η high και η low όπου εκεί θες εναλλαγές ανάλογα με το αν ψαρεύεις ή αν προπονείσαι.
Μάλιστα η πάνω βάση για multi δεν είναι και η πιο κατάλληλη γιατί είναι ογκώδης (το γνωρίζω από ένα 2σπαστο Penn που είχα).
Εάν μιλάμε για καθημερινό ψάρεμα δεν αξίζει να ασχοληθείς. Λίγα εκατοστά πάνω, λίγα κάτω δεν θα κάνουν αισθητή διαφορά.
Μόνο για τα multi υπάρχουν 2 θέσεις. Η high και η low όπου εκεί θες εναλλαγές ανάλογα με το αν ψαρεύεις ή αν προπονείσαι.
Μάλιστα η πάνω βάση για multi δεν είναι και η πιο κατάλληλη γιατί είναι ογκώδης (το γνωρίζω από ένα 2σπαστο Penn που είχα).
Εάν μιλάμε για καθημερινό ψάρεμα δεν αξίζει να ασχοληθείς. Λίγα εκατοστά πάνω, λίγα κάτω δεν θα κάνουν αισθητή διαφορά.
- Tasos Potoudis
- Admin
Στο τελείωμα της βολής λόγω ύψους (1.68)
το αριστερό μου χερι τελειώνει ή στο στομάχι μου ή εκτός του κορμού μου στα αριστερά.
Στο στομάχι χάνω πολύ διαδρομή κίνησης του καλαμιού... τελειώνει η βολή πολύ κάθετα.,
Δίπλα από το σώμα καταλήγω πολύ χαμηλά γιατί το αριστερό δεν " μπορεί " να καταλήξει στην αριστερή μασχάλη.
Ιδανικά από τεντωμένο μπροστά ψηλά το αριστερό μπορεί να κινηθεί δυνατά γρήγορα κ φυσικά προς το στήθος χαμηλά.
Πράγμα που δεν μπορώ να κάνω με τίποτα....
Επειδή είμαι κ σε φάση δυνατών καλαμιων που για να τους πάρεις μέτρα θέλουν πολύ λυγισμα, θέλω να εκμεταλλευτώ όλο το φάσμα μου για να τα χαρώ....
Θα ήθελα 10 πόντους πιο χαμηλά τη βάση...
το αριστερό μου χερι τελειώνει ή στο στομάχι μου ή εκτός του κορμού μου στα αριστερά.
Στο στομάχι χάνω πολύ διαδρομή κίνησης του καλαμιού... τελειώνει η βολή πολύ κάθετα.,
Δίπλα από το σώμα καταλήγω πολύ χαμηλά γιατί το αριστερό δεν " μπορεί " να καταλήξει στην αριστερή μασχάλη.
Ιδανικά από τεντωμένο μπροστά ψηλά το αριστερό μπορεί να κινηθεί δυνατά γρήγορα κ φυσικά προς το στήθος χαμηλά.
Πράγμα που δεν μπορώ να κάνω με τίποτα....
Επειδή είμαι κ σε φάση δυνατών καλαμιων που για να τους πάρεις μέτρα θέλουν πολύ λυγισμα, θέλω να εκμεταλλευτώ όλο το φάσμα μου για να τα χαρώ....

Θα ήθελα 10 πόντους πιο χαμηλά τη βάση...

..tripinfishing..
Ότι μήκος λαβής και να έχεις, αυτή πρέπει να καταλήγει θεωρητικά κάτω από την μασχάλη.
Αν γίνεται οτιδήποτε άλλο κάποιο λάθος κάνεις.
Αν γίνεται οτιδήποτε άλλο κάποιο λάθος κάνεις.
Το πρόβλημα θα ήτανε να έχεις πιο κοντή λαβή από όσο πρέπει γιατί δεν θα παρήγαγε την δύναμη που θα μπορούσε ο μοχλός.
- Tasos Potoudis
- Admin
Θεωρητικά ρε Πασχάλη ναί.
Αλλά αν το προσπαθήσεις συνειδητοποιείς ότι πιο εύκολα κ δυνατά πάει στο στήθος .
Οσο έχω προσπαθήσει να το πάω κάτω απο τη μασχάλη δεν τελειώνω εκεί αλλά δίπλα στην κοιλιά.
Δυστηχώς η προπόνηση μου είναι στο ψάρεμα οπότε ....κλάιν.
Θα το ξαναδώ όμως πιο συγκεντωμένα στο επόμενο μιας κ το ξαναλέμε....
Αλλά αν το προσπαθήσεις συνειδητοποιείς ότι πιο εύκολα κ δυνατά πάει στο στήθος .
Οσο έχω προσπαθήσει να το πάω κάτω απο τη μασχάλη δεν τελειώνω εκεί αλλά δίπλα στην κοιλιά.
Δυστηχώς η προπόνηση μου είναι στο ψάρεμα οπότε ....κλάιν.
Θα το ξαναδώ όμως πιο συγκεντωμένα στο επόμενο μιας κ το ξαναλέμε....
..tripinfishing..
Από εδώ δεν γίνεται τίποτα Τάσο. Πρέπει να βρεις έναν να στα δείξει από κοντά. Κι εγώ που μιλάω κακώς μιλάω γιατί μπορεί να παρεξηγηθώ ότι είμαι ειδήμων.
- Tasos Potoudis
- Admin
Οι παρεξηγιάρηδες την έχουν κάνει από δω.....
Καταλαβαίνω τι λες...δύσκολα πράγματα για να εξηγηθούν....
Ευχαριστώ εγώ οπως κ να έχει.
Μόνο που μπαίνω σε σκέψεις βοήθεια είναι για μένα.

Καταλαβαίνω τι λες...δύσκολα πράγματα για να εξηγηθούν....
Ευχαριστώ εγώ οπως κ να έχει.
Μόνο που μπαίνω σε σκέψεις βοήθεια είναι για μένα.
..tripinfishing..
Τασο ειναι δυσκολο και το ξερουμε ολλοι μας αυτο!
Θυμασε οταν σου ελεγα γωνια το δεξι σε ευθεια με την ομοπλατη…Με το που φθασεις τον αριστερο σου καρπο οταν κοιτα ψιλα στην ευθεια των ματιων σου τραβας αριστερο…
Αυτο ειναι εν μεροι το ζητουμενο.
Αν κατεβασεις καλαμι επεσες στην κοιλια,η στο στηθος.
Ειναι θεμα συνηθειας και τιποτα αλλο,και περισοτερη εξασκηση.
Μην νομιζεις οτι εγω το παω καλυτερα
Το κανω και εγω αυτο το λαθος συχνα,οπως και αρκετοι φιλοι μας.
Πασχαλη εγω παρεξηγηθηκα φιλε μου γιατι κανεις καλυτερες βολες απο εμενα

Θυμασε οταν σου ελεγα γωνια το δεξι σε ευθεια με την ομοπλατη…Με το που φθασεις τον αριστερο σου καρπο οταν κοιτα ψιλα στην ευθεια των ματιων σου τραβας αριστερο…
Αυτο ειναι εν μεροι το ζητουμενο.
Αν κατεβασεις καλαμι επεσες στην κοιλια,η στο στηθος.
Ειναι θεμα συνηθειας και τιποτα αλλο,και περισοτερη εξασκηση.
Μην νομιζεις οτι εγω το παω καλυτερα

Το κανω και εγω αυτο το λαθος συχνα,οπως και αρκετοι φιλοι μας.
Πασχαλη εγω παρεξηγηθηκα φιλε μου γιατι κανεις καλυτερες βολες απο εμενα

- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Πολλα μπορουν να γινουν και να προσαρμοστουν αναλογα με εμας η τον εξοπλισμο !Το δυστυχημα ειναι οτι ολα αυτα εχουν πρακτικη αξια με το να το εξασκησης με καποιον που μπορει ολες αυτες τις παραμετρους εμπρακτα να τα κανετε με τα καλαμια και να μπορεσεις να δεις τι και πως το καταφερνεις !Δυστυχως οι βολες ειναι μια επιδεξιοτητα που εχει καποιες βασικες αρχες αλλα απο εκει και περα προσαρμοζονται αναλογα στο πως το σωμα του καθενα ξεχωριστα μπορει να προσαρμοστει σε αυτες και γινονται διορθωσεις πανω σε εσενα και τι μπορεις να κανεις καλυτερα για την καλυτερη δυνατη αναπτυξη της βολης !Αλλα ολα αυτα πρακτικα σε καποιο χωρο η στην θαλασσα με καποιον που μπορει και εχει την οποια καταρτιση σε αυτες !Δυστυχως ο γραπτος λογος ποτε μα ποτε δεν καταφερε να βελτιωση τις ριψεις κανενος παρα μονο στην αρχη να τον προτρεψει να ασχοληθει αρχικα αλλα μετα μονο με την παρουσια καποιου γνωστη των βολων να διορθωση η να προσαρμοστει με αυτες !Εισαι μακρια αλλιως Τασο και αλλοι φιλοι θα καναμε και θα εβλεπες παρα πολλα για αυτες για βασεις μηχανισμων λαβες αποσταση μηχανισμων και αλλα χιλια δυο πραγματα !
- Tasos Potoudis
- Admin
Ναι ρε φίλε....
Τον φάγαμε το γαιδαρο μετά από μία πενταετία....
Σε ευχαριστώ πολύ να ξέρεις για όση βοήθεια μου έχεις κάνει τόσα χρόνια κ ας μην έγινε στο γιαλό.
Αργησα λιγάκι μόνο....αχαχχαα αλλά δε πειράζει... είχε τη χάρη του κ αυτό.
Ειδικά με τα τελευταία βίντεο που έκανες ειδα τα 2 τελευταία λάθη που έκανα.
Πλέον είμαι στο επίπεδο που ήθελα κ αν δεν ήσουν εσύ δε θα το είχα καταφέρει.
Ανέβασε τα βίντεο να ξεμπερδεύει κ το φόρουμ με το θέμα των βολών.
Δεκάδες τα βίντεο στο διαδύκτιο αλλά σε απροπροσανατολίζουν σα να θέλουν να κρύψουν το μυστικό της συνταγής....
Τα δικά σου τα τελευταία είναι χρυσάφι σε παγκόσμιο επίπεδο...( μπορεί να τα εχω δεί κ όλα που υπάρχουν....)
Τον φάγαμε το γαιδαρο μετά από μία πενταετία....
Σε ευχαριστώ πολύ να ξέρεις για όση βοήθεια μου έχεις κάνει τόσα χρόνια κ ας μην έγινε στο γιαλό.
Αργησα λιγάκι μόνο....αχαχχαα αλλά δε πειράζει... είχε τη χάρη του κ αυτό.
Ειδικά με τα τελευταία βίντεο που έκανες ειδα τα 2 τελευταία λάθη που έκανα.
Πλέον είμαι στο επίπεδο που ήθελα κ αν δεν ήσουν εσύ δε θα το είχα καταφέρει.
Ανέβασε τα βίντεο να ξεμπερδεύει κ το φόρουμ με το θέμα των βολών.
Δεκάδες τα βίντεο στο διαδύκτιο αλλά σε απροπροσανατολίζουν σα να θέλουν να κρύψουν το μυστικό της συνταγής....
Τα δικά σου τα τελευταία είναι χρυσάφι σε παγκόσμιο επίπεδο...( μπορεί να τα εχω δεί κ όλα που υπάρχουν....)
..tripinfishing..