kapatosg έγραψε:Όταν τον εχετε και περιμενει στο υπογειο δεν πειναει? Μπορώ να του ρίξω και λίγο ψωμάκι να τσιμπήσει?
Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να το ταισεις....θα σου ψοφήσει... αντέχει πολύ καιρό και μάλιστα όσο πιο πολύ μένει καθαρίζει και σφίγγει το κρέας του...απλά ελεγχόμενες αλλαγές νερού και τίποτε αλλο
Όντως αντέχει πάρα πολύ μέχρι κ μήνες.
Σκοτάδι σταθερή σωστή θερμοκρασία κ αλλαγή νερού σε ίδια θερμοκρασία.
Κάποιος νομίζω μου είχε πει ότι τους έριχνε κομματάκια σαρδέλας σε φάση τα είχε πολύ καιρό..
Δεν το έχω κάνει, λέω τι έχω ακούσει.
Για ένα μήνα παντος που έχω κρατήσει δεν το είχα ταισει.
Καλό είναι επίσης, επειδή θρέφεται από το νερό του να μην αλλάζετε όλο το νερό, αλλά να αδειάζετε το μισό και να συμπληρώνετε με φρέσκο ώστε να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά του νερού του.
Αν εχεις ξεκινησει να τον κοβεις απο την ουρα και με τον τροπο που εχει γραφτει πιο πανω ( χωρις ψαλιδι δηλαδη) τοτε σιγουρα τον κρατας για το επομενο ψάρεμα ζωντανο. Αν δεις οτι μαυριζει το νερο μετα απο καμια ωρα τοτε δεν θα ζησει...
Προσοχη με το φενιζολ. Δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα σε φιλους, εχει φαει τις γωνιες και εχει "δραπετεύσει" !!!
Εμένα δεν μου έχει κάνει θέμα κ με ψαλίδι που το κόβω.
Σημαντικό είναι να μην έχει πληγωθει βαριά από την παγίδα κοντά στο κεφάλι την ώρα της σύλληψης. Αν το τραύμα είναι μεγάλο είναι λόγος να μη ζήσει μετά.
Σωστή κ σταθερή θερμοκρασία, αλλαγή νερού με νερό ίδιας θερμοκρασίας
Αντέχει πολύ.
Μήνα έχω βγάλει χαλαρά.
Μάλιστα αρχίζει κ μεγαλώνει πάλι κ αυτό φαίνεται γιατί έχει άλλο χρώμα το νέο κομμάτι.
Εδώ και αρκετά καιρό τον κόβω και εγώ με ψαλίδι και νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα.
Αποφεύγω όμως να τον πιάσω και αν το κάνω το κάνω χωρίς να τον πιέσω καθόλου.
Από τότε δεν μου έχει πάθει κανένας τίποτα.
Και κάτι που πολλοί δεν ξέρουν.
Έχω το συνήθειο σε ώρες που θεωρώ εγώ τις καλύτερες να κόβω λίγο πριν το κεφάλι και να δολώνω.
Αν για κάποιο λόγο σας μείνει η ουρά να ξέρετε ότι αν τη βάλετε σε καθαρό νερό μόνη της δεν έχει πρόβλημα.
Ο σβερκος ειναι απο τα καλυτερα σημεια του Φαραω και οπως ειπε ο Ντινος το δουλευουμε της καλυτερες ωρες.
Η ουρα κραταει αρκετο καιρο αναλαγα το σκουλικι και αν ειναι ταλαιποριμενο δεν αντεχει αρκετα.
Πρωσωπικα την ουρα την δολωνα μονο οταν εχει ψιλουρα για να μαζευω τα ψιλα και αυτο εχει την λογικη του διοτι οπου τα μικρα κανουν παρτυ σκανε και τα μεγαλα που δηλωνουν την παρουσια τους κατεβαζονντας μυτες,οποτε δουλευουμε απο την μεση και πανω για ποιο χοντρα ψαρια.