Tica dolphin vs Shimano aerlex
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Tica dolphin vs Shimano aerlex
Καλημέρα παιδια.Αλλη μια φορα,ζηταω την πολυτιμη γνωμη σας,για να ταιριαξω ακομη εναν μηχανισμο στα maistros.Με διαφορά 10 ευρώ πιο ακριβός, ο shimano aerlex 8000 xsa,αξίζει η αγορά του σε σχέση με τον tica sx 5000'η να παρω ακομα εναν tica?Να διευκρινησω οτι και οι δύο μηχανισμοί έχουν δοκιμαστεί στο καλαμι,με πολύ καλη αίσθηση,αλλά τελικά στο ενα,το ταιριαξα με τον tica.Ο shimano δεν έχει δεύτερη πομπινα και είναι πολύ βαθιά.Να πω οτι η επιλογή του tica,έγινε μονο για λογο δεύτερης και πιο ριχης πομπινας.Κατα τ'αλλα ο shimano μου φάνηκε πιο δυνατός και με πιο γλυκιά περιστροφή. Για αλλη μια φορά,συγνώμη αν κουρασα.
Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Re: Tica dolphin vs Shimano aerlex
Καλημερα Βαγγο!
Γνωμη μου ειναι να εχεις ιδιους μηχανισμους και στα δυο καλαμια σου.
Ο shimano aerlex 8000 χsa ειναι σχεδον ιδιο μηχανακι με τον NAVI που εχεις απλα αλαζει το ποδι και τιποτα αλλο.
Ειναι ποιο δυνατος απο το τικα και γενικα ποιο βαρυς απο το τικα.
Και οι 2 μηχανισμοι που λες αξιζουν για ελαφρυ ψαρεμα οποτε δεν θα εχεις καποιο προβλημα.
Με τον tica sx αν εχεις παρει με 3αρα πομπινα που ειναι και κονικη θα εχεις καλυτερες βολες μιας και το χυλος της ειναι βοηθεια για βολες ενω η 4αρα ειναι οπως οι κανονικες πομπινες σχεδον σε ολους τους μηχανισμους!
Στον ΤΙΚΑ θα σου κουνιετε ολοκληρο το μηχανακι σε ζορια που θα νομιζεις οτι θα σπασει,ενω στο σιμανο δεν εχεις αυτο το θεμα.
Γνωμη μου ειναι να εχεις ιδιους μηχανισμους και στα δυο καλαμια σου.
Ο shimano aerlex 8000 χsa ειναι σχεδον ιδιο μηχανακι με τον NAVI που εχεις απλα αλαζει το ποδι και τιποτα αλλο.
Ειναι ποιο δυνατος απο το τικα και γενικα ποιο βαρυς απο το τικα.
Και οι 2 μηχανισμοι που λες αξιζουν για ελαφρυ ψαρεμα οποτε δεν θα εχεις καποιο προβλημα.
Με τον tica sx αν εχεις παρει με 3αρα πομπινα που ειναι και κονικη θα εχεις καλυτερες βολες μιας και το χυλος της ειναι βοηθεια για βολες ενω η 4αρα ειναι οπως οι κανονικες πομπινες σχεδον σε ολους τους μηχανισμους!
Στον ΤΙΚΑ θα σου κουνιετε ολοκληρο το μηχανακι σε ζορια που θα νομιζεις οτι θα σπασει,ενω στο σιμανο δεν εχεις αυτο το θεμα.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ηλία,ευχαριστώ πολύ.
- Constantine Palivakis
- Admin
Και εγώ πιστεύω αυτό που λέει ο Ηλίας, οτι το καλύτερο είναι να έχεις 2 ίδια μηχανάκια, και αν τα έχεις και στα ίδια καλάμια όπως εσύ ακόμα πιο σούπερ.
Όποτε δες αφού έχεις το navi μήπως βρεις ακόμα ένα ίδιο, η πάρε το tica και εισαι κομπλε
Και αυτό με τις επιλογές που σου δίνει σε μπομπίνες είναι γαμάτο.
Ενα είναι σίγουρο... Οτι αν φτιάξεις 2 σετ σωστά δύσκολα θα ξανά ψαρέψεις με διαφορετικά καλάμια-μηχανάκια.
Όποτε δες αφού έχεις το navi μήπως βρεις ακόμα ένα ίδιο, η πάρε το tica και εισαι κομπλε

Ενα είναι σίγουρο... Οτι αν φτιάξεις 2 σετ σωστά δύσκολα θα ξανά ψαρέψεις με διαφορετικά καλάμια-μηχανάκια.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε.Τελικά έγινε αντικατασταση και πήρα τον Shimano.
Να είσαι καλά φίλε και να τα ευχαριστηθείς.
Καβούρια Πολλά! !
Καβούρια Πολλά! !
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ηλια σ'ευχαριστώ πολυ.Ο μηχανισμος ταιριαξε ακομα καλυτερα με το ολο συνολο και εχω παραγγειλει ακομα εναν.
ΟΟΟΟΛΛΛΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
Καλή διασκέδαση φίλε μου!!
- Constantine Palivakis
- Admin
Αυτό είναι ψαρωμα.... Εμείς χαιρόμαστε πιο πολύ με τη χαρά του άλλου!Elias k έγραψε:ΟΟΟΟΛΛΛΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
ΟΟΟΟΟλλλλλλλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Παιδια σας ευχαριστω πολυ.Νομιζω οτι τωρα ξεκιναω σαν να ψαρευω πρωτη φορα.Ακομα και οι βολες μου αλλαξανε,για να μην πω οτι η ανακτηση δεν με κουραζει καθολου μετα απο δοκιμες βαριδιων 80-100-120γρ.Βρηκα αυτο που επρεπε.Ακομα και ενδιασμους που ειχα οτι θα κτυπαει η μπετονια πανω στον κορμο του καλαμιου,λογω lowride δακτυλιδιων,αλλαζοντας σε μεγαλυτερο μηχανισμο,με εκανε ακομα πιο χαρουμενο.Τωρα τι κανω με τα Ultegra?xaxaxa
- Tasos Potoudis
- Admin
Τα κρατάς για κάνα σετ τηλεσκοπικα ή τα πουλάς εύκολα...
Έχει στο Facebook σελίδα με πωλήσεις μεταχειρισμενων.
Έχει στο Facebook σελίδα με πωλήσεις μεταχειρισμενων.
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Τα 5500 τα εχω περιπου 2.5 χρονια και προχτες πηρα και το καινουργιο δες αν και δεν ξερω κατα ποσο τα συντηρεις δες μηπως θελουν καποιο σερβις μιας και ενα απο τα δυνατα τους σημεια ειναι η ανακτηση και σε συνδιασμο της μικρης μπομπινας τα πολλα μετρα σε βολη δοκιμασμενο και συγκρινομενο πχ με το aerlex 8000 που εχω στην κατοχη μου και στο τραβηγμα στην ανακτηση ψαριου παρομοια !Θα σου ελεγα να τα ξαναδεις τα μηχανακια σε αλλη περιπτωση θα περιμενω μυνημα εαν θελησεις να τα δωσεις !vagosrigos έγραψε:Παιδια σας ευχαριστω πολυ.Νομιζω οτι τωρα ξεκιναω σαν να ψαρευω πρωτη φορα.Ακομα και οι βολες μου αλλαξανε,για να μην πω οτι η ανακτηση δεν με κουραζει καθολου μετα απο δοκιμες βαριδιων 80-100-120γρ.Βρηκα αυτο που επρεπε.Ακομα και ενδιασμους που ειχα οτι θα κτυπαει η μπετονια πανω στον κορμο του καλαμιου,λογω lowride δακτυλιδιων,αλλαζοντας σε μεγαλυτερο μηχανισμο,με εκανε ακομα πιο χαρουμενο.Τωρα τι κανω με τα Ultegra?xaxaxa
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Κώστα καλημέρα.Τα μηχανάκια τα συντηρω και μάλιστα σχολαστικά.Δεν έχουν θέμα.Στο ενα καλάμι το aerlex και στο άλλο το ultegra,εγώ βλέπω μεγάλη διαφορά. Προς το παρών τα κραταω μήπως και βρω κάποιο τηλεσκοπικό.Σ'ευχαριστω πάντως.
- Constantine Palivakis
- Admin
Εχω ενα φίλο που κάνει συλλογή!vagosrigos έγραψε:Παιδια σας ευχαριστω πολυ.Νομιζω οτι τωρα ξεκιναω σαν να ψαρευω πρωτη φορα.Ακομα και οι βολες μου αλλαξανε,για να μην πω οτι η ανακτηση δεν με κουραζει καθολου μετα απο δοκιμες βαριδιων 80-100-120γρ.Βρηκα αυτο που επρεπε.Ακομα και ενδιασμους που ειχα οτι θα κτυπαει η μπετονια πανω στον κορμο του καλαμιου,λογω lowride δακτυλιδιων,αλλαζοντας σε μεγαλυτερο μηχανισμο,με εκανε ακομα πιο χαρουμενο.Τωρα τι κανω με τα Ultegra?xaxaxa
Έχει καμια δεκαριά (σιγουρα 4 η 6 νομίζω) στο ντουλάπι μετά από μερικά χρονια που με άκουσε και δοκίμασε κατι διαφορετικό. Απο τότε δεν τα ξανά έβαλε πάνω... Ακούς φανη??
Για αυτό πότε μην λες πότε και μην βγάζεις συμπεράσματα αν δεν δοκιμάσεις.
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Εαν ειναι σε κατασταση που μπορουν να ψαρεψουν βαλτε τα για πωληση θα υπαρξουν παιδια να τα παρουν για ποιο ηπιες καταστασεις που ψαρευουν και δεν ζητανε πολλα παραπανω απο εναν μηχανισμο !Constantine Palivakis έγραψε:Εχω ενα φίλο που κάνει συλλογή!vagosrigos έγραψε:Παιδια σας ευχαριστω πολυ.Νομιζω οτι τωρα ξεκιναω σαν να ψαρευω πρωτη φορα.Ακομα και οι βολες μου αλλαξανε,για να μην πω οτι η ανακτηση δεν με κουραζει καθολου μετα απο δοκιμες βαριδιων 80-100-120γρ.Βρηκα αυτο που επρεπε.Ακομα και ενδιασμους που ειχα οτι θα κτυπαει η μπετονια πανω στον κορμο του καλαμιου,λογω lowride δακτυλιδιων,αλλαζοντας σε μεγαλυτερο μηχανισμο,με εκανε ακομα πιο χαρουμενο.Τωρα τι κανω με τα Ultegra?xaxaxa
Έχει καμια δεκαριά (σιγουρα 4 η 6 νομίζω) στο ντουλάπι μετά από μερικά χρονια που με άκουσε και δοκίμασε κατι διαφορετικό. Απο τότε δεν τα ξανά έβαλε πάνω... Ακούς φανη??
Για αυτό πότε μην λες πότε και μην βγάζεις συμπεράσματα αν δεν δοκιμάσεις.