Γνώμες για καλάμι
- Tasos Potoudis
- Admin
Re: Γνώμες για καλάμι
Δε τα έχω ψαρεψει αλλά το speedmaster ελαφρύ κ όμορφο.
Το nexave το έχει ο Μπάμπης νομίζω.
Το nexave το έχει ο Μπάμπης νομίζω.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ευχαριστω και παλι.
- Constantine Palivakis
- Admin
Μην ευχαριστείς χαρά μας.
Πάντως εγω θα σου πρότεινα αυτο που λεει ο τιτος. Να δοκιμάσεις καποια μηχανακια πανω στα καλάμια σου και ειμαι σίγουρος οτι θα εντυπωσιαστεις με το ποσο διαφορετική θα ειναι η συμπεριφορά στο καθε μηχανισμό.
Και αποψη μου αν δεν διαθετεις πολλα χρηματα μην πας σε shimano
Πάντως εγω θα σου πρότεινα αυτο που λεει ο τιτος. Να δοκιμάσεις καποια μηχανακια πανω στα καλάμια σου και ειμαι σίγουρος οτι θα εντυπωσιαστεις με το ποσο διαφορετική θα ειναι η συμπεριφορά στο καθε μηχανισμό.
Και αποψη μου αν δεν διαθετεις πολλα χρηματα μην πας σε shimano
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Κωνσταντινε τι εννοεις?Marketing?Ποιοτητα υλικων?Δεν εχω θεμα με την Shimano,απλα ειδα οτι αυτα τα παλια μοντελα τα εχουν σε προσφορα.Βεβαια ειναι ακριβως στις τιμες που εχω αναφερει και πιο πανω,οποτε ειμαι μεσα στο budget.Πες μου κι εσυ τι αλλο να κοιταξω και εννοειται σε φθηνοτερα μοντελα?
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Αν επιτρεπεται Κωνσταντινε,με τους Shimano τι εχεις?
- Constantine Palivakis
- Admin
Όπως όλοι σχεδόν έτσι και εγώ όταν ξεκίνησα εμπιστεύομουν την συγκεκριμένη εταιρία. Μετά από παρα πολλά χρήματα που διάθεσα και μετά από πολυ χρήση και εμπειρία σαν πωλητής αλιευτικού εξοπλισμού έχω την εντύπωση οτι δίνουν πολυ βάση στους φτηνούς μηχανισμούς και στους πολυ ακριβούς. Για καλαμια δεν θα σχολιάσω καν. Εχουν παρα πολλα χρόνια να βγαλουν κάτι καλό. Αν και τα τελευταια 2 χρόνια άλλαξαν σχεδόν τα πάντα οσο αφορα τα υλικά κατασκευης τους. Νομίζω οτι εχουν ακόμα πολυ δρόμο
Ντίνο ο Βαγγελης ψαχνει καλαμια τηλεσκοπικα της shimano και όχι μηχανισμούς νομιζω.
Βαγγέλη εχω το nexave bx 420 150 casting weight και δεν θα στο προτεινα ....είναι πολύ μαλακο και παραβολικο καλαμι εκτος του ότι εχει και 2 συρομενους οδηγούς...
Εχω και το beastmaster 430 170 casting weight που είναι πολύ καλυτερο με δραση κορυφης χωρις συρομενους οδηγούς.
Το τελευταιο στο συστηνω ανεπιφύλακτα ....Είναι και κιτρινομαυρο και καθοτι Αεκτσης το εχω ερωτευτεί χαχαχαχα
Πες μας και που τα εχεις βρει σε προσφορα και τιμη που τα βρηκες
Βαγγέλη εχω το nexave bx 420 150 casting weight και δεν θα στο προτεινα ....είναι πολύ μαλακο και παραβολικο καλαμι εκτος του ότι εχει και 2 συρομενους οδηγούς...
Εχω και το beastmaster 430 170 casting weight που είναι πολύ καλυτερο με δραση κορυφης χωρις συρομενους οδηγούς.
Το τελευταιο στο συστηνω ανεπιφύλακτα ....Είναι και κιτρινομαυρο και καθοτι Αεκτσης το εχω ερωτευτεί χαχαχαχα
Πες μας και που τα εχεις βρει σε προσφορα και τιμη που τα βρηκες
- Constantine Palivakis
- Admin
Το ξέρω, για αυτό γράφω από πάνωmpampists έγραψε:Ντίνο ο Βαγγελης ψαχνει καλαμια τηλεσκοπικα της shimano και όχι μηχανισμούς νομιζω.
Κώδικας: Επιλογή όλων
Για καλαμια δεν θα σχολιάσω καν. Εχουν παρα πολλα χρόνια να βγαλουν κάτι καλό. Αν και τα τελευταια 2 χρόνια άλλαξαν σχεδόν τα πάντα οσο αφορα τα υλικά κατασκευης τους. Νομίζω οτι εχουν ακόμα πολυ δρόμο
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Μπάμπη σου έστειλα Π.Μ.
Στάλθηκε από το VF-895N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο ultegra 5500 Είναι σχετικά ένα στιβαρό μηχανάκι το οποίο κάθετε σχετικά καλά σε ελαφρά καλάμια για ποιο λάιτ ψαρεματα.
Η ταχύτητα του είναι αρκετά γρήγορη και ίσως εκεί είναι το προβήμα του σε μακρινές αποστάσεις και σχετικά με μεγάλα βαρίδια.
Από ψαρεματα που έτυχε να κάνω με το μηχανάκι αυτό από φίλο πριν αρκετά χρόνια αισθάνθηκα το ίδιο πράγμα ότι δυσκόλευε να μαζέψει το 100ρι βαρίδι από τα 100 μέτρα .
Γνώμη μου είναι να δουλέψεις το NAVI Που έχεις και θα δεις ότι θα είσαι μια χα
ρά .
Τα μαΐστρος ίσως είναι μπροστοβαρα και δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό.
Βασικά όμως βασικό ρόλο παίζει και η διάταξη των οδηγών και όχι αν έχει lowride οδηγούς. Ότι βοηθάνε σε μικρές διατομες μπετονιας δεν πάει να πει ότι θα ζοριστει να πετάξει και ποιο χοντρές μπετονιες ακόμη και σε 0,40 χωρίς κάποιο προβλημα.Ίσως να σφυρίξει λίγο και αυτό είναι όλο.
Καλάμι δεν σου έλεγα να πάρεις άλλο γιατί μετά από τρισπαστο να πας σε τηλεσκοπικο θα σου έρθει κάπως αλοκοτο
Γιατί θα νομίζεις ότι έχεις κάτι πολύ ελαφρύ και θα έχεις συνέχεια την αίσθηση του ΚΡΑΚ .
Αν όμως θες να αλαξεις και θες τρισπαστο Τότε τα Penn θα είναι μια χαρά. Βασικά θα προτιμούσα τα ποιο παλιά μοντέλα όπως το powerstick η το επόμενο που βγήκε αντικαταστάτης αυτού του μοντέλου.Και βασικά θα επέλεγα το τετραμετρο και οχι σε 4,50 .
Η ταχύτητα του είναι αρκετά γρήγορη και ίσως εκεί είναι το προβήμα του σε μακρινές αποστάσεις και σχετικά με μεγάλα βαρίδια.
Από ψαρεματα που έτυχε να κάνω με το μηχανάκι αυτό από φίλο πριν αρκετά χρόνια αισθάνθηκα το ίδιο πράγμα ότι δυσκόλευε να μαζέψει το 100ρι βαρίδι από τα 100 μέτρα .
Γνώμη μου είναι να δουλέψεις το NAVI Που έχεις και θα δεις ότι θα είσαι μια χα
ρά .
Τα μαΐστρος ίσως είναι μπροστοβαρα και δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό.
Βασικά όμως βασικό ρόλο παίζει και η διάταξη των οδηγών και όχι αν έχει lowride οδηγούς. Ότι βοηθάνε σε μικρές διατομες μπετονιας δεν πάει να πει ότι θα ζοριστει να πετάξει και ποιο χοντρές μπετονιες ακόμη και σε 0,40 χωρίς κάποιο προβλημα.Ίσως να σφυρίξει λίγο και αυτό είναι όλο.
Καλάμι δεν σου έλεγα να πάρεις άλλο γιατί μετά από τρισπαστο να πας σε τηλεσκοπικο θα σου έρθει κάπως αλοκοτο
Γιατί θα νομίζεις ότι έχεις κάτι πολύ ελαφρύ και θα έχεις συνέχεια την αίσθηση του ΚΡΑΚ .
Αν όμως θες να αλαξεις και θες τρισπαστο Τότε τα Penn θα είναι μια χαρά. Βασικά θα προτιμούσα τα ποιο παλιά μοντέλα όπως το powerstick η το επόμενο που βγήκε αντικαταστάτης αυτού του μοντέλου.Και βασικά θα επέλεγα το τετραμετρο και οχι σε 4,50 .
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ηλία,θα κρατήσω τα τρισπαστα και θα τους ταιριαξω μεγαλύτερους μηχανισμούς μιας και ο ένας υπάρχει,οποτε θα γίνουν και οι ανάλογες δοκιμές.Τώρα τα ultegra 'η θα τα δώσω 'η θα βρω δυο καλάμια πιο light για ψαρεματα μουρμουρας και όχι μονο,σε αμμουδες και ήπιους βυθούς.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Θέλω να σας ευχαριστήσω ολους για πολλές λύσεις και ιδέες που μου δώσατε, σε τόσο λίγο χρονο και μέσω προσωπικών μηνυμάτων.Ελπίζω να τα πούμε κι απο κοντά.
- Tasos Potoudis
- Admin
Μας αρέσει Βαγγέλη να μιλάμε για πράγματα που αγαπάμε.
Ευκαιρία θέλουμε...
Όσα πιο πολλά ενεργά θέματα τόσο πιο ενδιαφέρον.
Ευκαιρία θέλουμε...
Όσα πιο πολλά ενεργά θέματα τόσο πιο ενδιαφέρον.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Κατσε τωρα γιατι κοιταζω μηχανισμους για τους Μαιστρους,Χαχαχαχα
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Καλησπερα.Μόλις γυρισα απο δοκιμή μηχανισμού στα Μαιστρος.Εβαλα πανω τον tica dolphin sx 5000 τον 4,2:1και άλλαξε όλο το ζύγισμα του καλαμιου.Εμεινα παρα πολύ ευχαριστημένος και με πολύ καλη αίσθηση στην ανακτηση.Βέβαια δεν ξέρω αν στην πορεία ο tica αποδειχθεί αξιόπιστος,παντα με συντηρηση,όπως τα ultegra που εχω,αλλά ελπίζω οτι θα είναι.Ενα μεγαλο ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου και με όσο χρονο είχαν για να μου πουν τι να κάνω.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Καλησπερα στην ωραια παρεα.Πριν απο ενα χρονο που ειχα αναρτησει αυτο το θεμα,βρηκα την αναγκη να γραψω για το τι εκανα τελικα και ποια συμπερασματα εβγαλα.Λοιπον,κρατησα τους Μαιστρους και τους σεταρα με δυο Shimano aerlex 8000 xsa με νημα 0,22. και shock leader 0,50.Κανενα προβλημα στην ανακτηση,ακομα και με 150αρι μολυβι,πολυ μακρινες βολες και αμεσοτητα σε καρφωμα και σε ενδειξη τσιμπιων,μιας και το νημα τελικα αποδεικτηκε μονοδρομος πλεον στους μηχανισμους μου.Να αναφερω οτι τωρα ψαρευω με 80γρ μολυβι και αν ο καιρος ειναι δυνατος ή αν υπαρχουν ρευματα θα ανεβω στα 100γρ με εξισου πολυ καλες βολες.Τωρα τι απεγιναν οι Shimano μηχανισμοι(ultegra 5500 xsb).
Επειδη ηθελα και δυο καλαμια ελαφρυα,αλλα να ειναι και με δραση κορυφης,να ειναι τρισπαστα και ποιοτικα,κατεληξα σε δυο εκπληκτικα διαμαντια της εταιριας Milo, τα Talento Surf 4,50m και cw 70-130γρ.Ταιριαξαν απιστευτα με τα shimano και τα αρματωσα κι αυτα με νημα 0.20 με shock leader 0.40.Εδω κι εναν χρονο λοιπον, αναλογα με το τι θελω να κανω,πλεον οι ψαρευτικες μου εξορμησεις εχουν γινει και ξεκουραστες, αλλα και πιο ποιοτικες με τον εξοπλισμο,με τα όποια αποτελεσματα φερνουν μετα απο καθε εξορμηση.Αυτα ηθελα να μοιραστω μαζι σας,μιας κι εσεις μου ανοιξατε παραπανω λιγο τα ματια και ποια ηταν τα σωστα βηματα οσων αφορα ενα καλο σεταρισμα εξοπλισμου.Θα χαρω να καταφερω να σας δω κι απο κοντα σε καποια συναντηση και να ευχηθω σε ολους καλη Ανασταη,καλο Πασχα και υγεια σε εσας και στις οικογενειες σας.
Επειδη ηθελα και δυο καλαμια ελαφρυα,αλλα να ειναι και με δραση κορυφης,να ειναι τρισπαστα και ποιοτικα,κατεληξα σε δυο εκπληκτικα διαμαντια της εταιριας Milo, τα Talento Surf 4,50m και cw 70-130γρ.Ταιριαξαν απιστευτα με τα shimano και τα αρματωσα κι αυτα με νημα 0.20 με shock leader 0.40.Εδω κι εναν χρονο λοιπον, αναλογα με το τι θελω να κανω,πλεον οι ψαρευτικες μου εξορμησεις εχουν γινει και ξεκουραστες, αλλα και πιο ποιοτικες με τον εξοπλισμο,με τα όποια αποτελεσματα φερνουν μετα απο καθε εξορμηση.Αυτα ηθελα να μοιραστω μαζι σας,μιας κι εσεις μου ανοιξατε παραπανω λιγο τα ματια και ποια ηταν τα σωστα βηματα οσων αφορα ενα καλο σεταρισμα εξοπλισμου.Θα χαρω να καταφερω να σας δω κι απο κοντα σε καποια συναντηση και να ευχηθω σε ολους καλη Ανασταη,καλο Πασχα και υγεια σε εσας και στις οικογενειες σας.