Επιλογή μηχανισμού

Συζητήσεις για μηχανισμούς surf casting
Απάντηση
nik
Μέλος
Μέλος

Επιλογή μηχανισμού

Δημοσίευση από nik »

Καλημερα σας κ καλη χρονια.Θα ηθελα την αποψη σας σχετικα με αυτον τον μηχανισμο.

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... shing.html

Ψαρευω σε καθαρα μερη αντε καμια φορα κ σε μερη με φυκιαδες κ λιγα σκαλωματα.επισης με ενδιαφερει κ η αποσταση βολης στα περισσοτερα απο αυτα.το ερωτημα ειναι να προτιμησω το μοντελο με ratio 4:3 κ 430gr η' το αλλο με ratio 3:5 k 530gr βαροσ.
ευχαριστω!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: επιλογη μηχανησμου

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Καλή χρονιά Νίκο!!
Από τη στιγμή που έχουν την ίδια ανάκτηση προτίμησε τον αργό γιατί δίνει πιο πολύ δύναμη έλξης.
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Nik καλημερα!
Για αρχη θα σε ρωτησω ποιος ο λογος να παρεις ενα τοσο ακριβο σχετικα μηχανισμο.
Νομιζεις δηλαδη οτι αν παρεις αυτο το μηχανακι θα εχεις και πολυ ποιο μακρινες βολες…
Το μηχανακι ειναι αξιολογο δεν το συζηταμε,αλλα εχω την εντυπωση πως δεν σου χρειαζετε ενα τοσο ακριβο μηχανακι ωστε να μπορεις να ψαρευεις στον βυθο που λες!
Θα προτιμουσα Π.Χ ενα αξιολογο μηχανισμο της ιδιας μαρκας σε ποιο λιγα χρηματα σε σχεση με αυτο που επελεξες στον λινκ που ανεβασες.
Π.Χ θα επερνα ανετα τον ΚΙΣΣΟΥ αν και αυτος ειναι χωρις φρενα.
Δεν ξερω τι ψαρια εχει στοχο ωστε να βγαλουμε μια λογικη ακρη,οποτες περιμενω μια απαντηση σου πανω στα ψαρια που επιλεγεις στο ψαρεμα σου.
Ας μπουμε ομως στο κυριος θεμα που ειναι η μακρινες αποστασεις!
Το να πετυχεις μακρινες αποστασεις στο ψαρεμα σου χρειαζετε τεχνικη και αυτο ειναι το ποιο βασικο συστατικο.Το μηχανακι ερχετε σε δευτερη φαση με την κονικη πομπινα η το κυρτο αναγλυφο που διαθετει η καθε πομπινα που βοηθα της μακρινες ριψεις.
Εχωντας ομως γνωση βολων τοτε πραγματικα θα εχεις αρκετα μετρα παραπανω σε σχεση με καποιον που ακομη και μηχανακι μακρινων ριψεων να εχει παλι τα ιδια μετρα θα βγαζει,αντε να παρει μερικα ακομη σε μια καλη φψρτιση του καλαμιου του που και αυτο δεν θα του βγαινει παντα.
Αρα πρωτα πρεπει να γνωριζεις καποιες σχετικες βολες ωστε να κανεις την αγορα αυτη και να το γουσταρεις μεχρι τελικης πτωσης!
Αν ε3ισαι γνωστης καποιων τεχνικων βολων τοτε δεν το συζητσμε περνεις αυτο που τσεκαρισες και κατα την αποψη μου τον αργο και οχι τον γρηγορο δηλαδη τον 3,5.
nik
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από nik »

Elias k έγραψε:Nik καλημερα!
Για αρχη θα σε ρωτησω ποιος ο λογος να παρεις ενα τοσο ακριβο σχετικα μηχανισμο.
Νομιζεις δηλαδη οτι αν παρεις αυτο το μηχανακι θα εχεις και πολυ ποιο μακρινες βολες…
Το μηχανακι ειναι αξιολογο δεν το συζηταμε,αλλα εχω την εντυπωση πως δεν σου χρειαζετε ενα τοσο ακριβο μηχανακι ωστε να μπορεις να ψαρευεις στον βυθο που λες!
Θα προτιμουσα Π.Χ ενα αξιολογο μηχανισμο της ιδιας μαρκας σε ποιο λιγα χρηματα σε σχεση με αυτο που επελεξες στον λινκ που ανεβασες.
Π.Χ θα επερνα ανετα τον ΚΙΣΣΟΥ αν και αυτος ειναι χωρις φρενα.
Δεν ξερω τι ψαρια εχει στοχο ωστε να βγαλουμε μια λογικη ακρη,οποτες περιμενω μια απαντηση σου πανω στα ψαρια που επιλεγεις στο ψαρεμα σου.
Ας μπουμε ομως στο κυριος θεμα που ειναι η μακρινες αποστασεις!
Το να πετυχεις μακρινες αποστασεις στο ψαρεμα σου χρειαζετε τεχνικη και αυτο ειναι το ποιο βασικο συστατικο.Το μηχανακι ερχετε σε δευτερη φαση με την κονικη πομπινα η το κυρτο αναγλυφο που διαθετει η καθε πομπινα που βοηθα της μακρινες ριψεις.
Εχωντας ομως γνωση βολων τοτε πραγματικα θα εχεις αρκετα μετρα παραπανω σε σχεση με καποιον που ακομη και μηχανακι μακρινων ριψεων να εχει παλι τα ιδια μετρα θα βγαζει,αντε να παρει μερικα ακομη σε μια καλη φψρτιση του καλαμιου του που και αυτο δεν θα του βγαινει παντα.
Αρα πρωτα πρεπει να γνωριζεις καποιες σχετικες βολες ωστε να κανεις την αγορα αυτη και να το γουσταρεις μεχρι τελικης πτωσης!
Αν ε3ισαι γνωστης καποιων τεχνικων βολων τοτε δεν το συζητσμε περνεις αυτο που τσεκαρισες και κατα την αποψη μου τον αργο και οχι τον γρηγορο δηλαδη τον 3,5.
Γεια σου Elia.σε επιπεδο βολων ριχνω ground cast ,(μου εχουν δειξει καποιοι που γνωριζουν) χωρισ βεβαια να προπουνουμε σε γηπεδα-χωραφια,μονο στο ψαρεμα κ σιγουρα εχω ατελειεσ πολλεσ στην κινηση.χοντα χοντρα χωρισ κοντρα αερα ειμαι στα 100-120μ,στην καλυτερη περιπτωση.απο κει κ υστερα οσο αφορα το μηχανακι ηθελα να μαθω αν σημαντικοτερο ρολο παιζει το gear ratio ,η το βαροσ.απο ψαρια τσιπουρες,μουρμουρεσ κ κανα λαβρακι που κ που.τωρα αν εχεισ να προτεινεις κατι ποιο οικονομικο ευχαριστως!κοιτουσα κ το super aero spin joy που ειναι ποιο βαρυ βεβαια
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Επιλογή μηχανισμού

Δημοσίευση από Elias k »

Nik καλησπερα,η μαλλον καλημερα!
Η κατανοηση των βολων ειναι ενα απο μονο του ενα μεγαλο θεμα που πολοι απο εμας το κατεχουν η δεν το κατεχουν καν.
θελω να πως πως αρκετοι μπερδευουν αυτο που βλεπουν στα βιντεακια και δεν εχουν κανει καν καποια εξασκηση με αυτους που γνωριζουν πραγματικα το θεμα των βολων!
Στο λονκ καστινκ επιβαλετε να εχουμε τα θετικα στοιχεια των βολων οποτε επιλεγουμε αναλογα,Απο μηχανισμους καλαμια αρματοσιες και παει λεγοντας.
Η συνεχεις εξασκηση στις βολες ειναι ατου παραπανω και δεν χρειαζετε να πας στο χωραφι,αρκει ομως να εχεις καποιον που πραγματικα κατεχει το θεμα διπλα σου ωστε να σε βαζει στο σωστο δρομο πανω στις βολες.
Το gear ratio ειναι ενα βασικο κοματι πανω στον εξοπλισμο μας και πρεπει σχετικα να το λαμβανουμε ολοιο υποψη μας!
Αυτο βασικα εχει να κανει με το μεγεθος των μηχανισμων μας και της δυνατοτιτες του εκαστοτε μηχανισμου που η αρχη του ειναι το μεγεθος και το gear ratio που παει να πει περιστροφη του τυμπανου σε συνχρωνισμο με την μανιβελα του μηχανισμου.
Επιδη αρκετοι δεν γνωριζουν το πραγμστικο θεμα του gear ratio κανουμε μια μικρη αναλυση του θεματος.
Οι Μηχανισμοι που αναγραφουν ταχυτητες Π.Χ 3,9,1 παει να πει οτι εχουν ενα αργο και δυνατο μαζεμα σε σχεση με καποιον ο οποιος ειναι γρηγορος και εχει ταχυτιτα 5,1,1 θελω να πω πως ο 5,1,1 ναι ειναι γρηγορος στην περιστροφη του τυμπανου η μαλλον της πομπινας για να το κανουμε ποιο απλο αλλα αδυνατος στο θεμα ελξης,δηλαδη της δυναμης.
αν προσεξεις στο μηχανισμο που ανεβασες το λεει ξεκαθαρα στην δυναμη των φρενων που στην ουσια ειναι το ιδιο και στην δυναμη του.Π.Χ 3,5,1 20 κιλα ενω με τον αλλο αδελφακι οτυ λεει 4,9,1 τυχαια γραφω αριθμους 10 κιλα φρενο.
Αυτα ειναι βασικα πραγματα οταν ξερουμε το τι ψαρεμα κανουμε και ειδικα οταν εχουμε επιλεγμενους βυθους σαν αυτους που ειπες στο αρχικο σου ποστ.
Αυτοι βυθοι κατα την αποψη μου μιας και ψαρευω σε παρομοιους βυθουν σαν εσενα δεν χρειαζωνται τα τοπ μοντελα σαν αυτο που εχεις στο αρχικο σου ποστ!
Μπορεις να ψαρεψεις ανετα και με ενα BIOMASTER 8000 η και με ενα μεγαλυτερο Π.Χ η καi akομη και μικροτερο Ultegra 5,500 or 14,000 και αναφερω σιμανο μιας και η κληση ειναι προς αυτη την κατεφθηνση.
Πρωσοπικα θα επελεγα τον 14.000 για ποιο πολαπλα ψαρεματα μιας και ειναι ενα καταξιομενο μηχανακι το οποιο εχει βγαλει αρκετους απο εμας ασπροπρωσοπους σε δυσκολες καταστασεις.Σχετικα οικονομικος και πρακτικος μηχανισμος.
Αυτα εν ολιγης για τον μηχανισμο.
Αλλα ανεφερες για το βαρος των ψαριων και εκει λοιπον ο γρηγος ναι θα παρει το ψαρι ποιο γρηγορα αλλα θα εχεις περισοτερο κυνδηνο να το χασεις σε σχεση ενας αργο μηχανισμο.
Ο γρηγορος θα το συκωσει ανετα αλλα θα το παει γρηγορα προς τα εξω και οι αντισταεις Π.Χ στην μουρμουρα θα που ειναι και ευκολο ψαρι θα του σχισουν τα μαλακα κοματια του στωματος της.Αρα σε τετοιους βυθους επιλεγουμε ποιο αργο μηχανισμο και το βαρος για αυτα τα ψαρια δεν ειναι και κστι σοβαρο ωστε να ξοδεψεις μια περιουσια μεκονικες πομπινες τοπ μηχανισμους για μακρινες βολες γιατι τα ψαρια τρωνε μακρια.Απλα μπορεις και με ποιο φθηνους να κανεις την δουλεια σου.
Βασικο ομως ειναι να κανειες προπονησεις εστω και στο ψαρεμα σου στις βολες αφου θελεις να εχεις το κατι παραπανω στα μετρα σου και αυτο θελει δουλεια αρκετη.
Και το ποιο βασικο ειναι να σε βοηθουν και τα καλαμια που επιλεγεις ωστε να αντεχουν την σκληρη δουλεια στην επιλογη που εχεις κανει.
Εχωντας σωστες επιλογες κανεις και βηματσ παραπανω.Ετσι οι κοποι σου με τον καιρο θα ανταμιφθουν με το παραπανω!
nik
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από nik »

Elias k έγραψε:Nik καλησπερα,η μαλλον καλημερα!
Η κατανοηση των βολων ειναι ενα απο μονο του ενα μεγαλο θεμα που πολοι απο εμας το κατεχουν η δεν το κατεχουν καν.
θελω να πως πως αρκετοι μπερδευουν αυτο που βλεπουν στα βιντεακια και δεν εχουν κανει καν καποια εξασκηση με αυτους που γνωριζουν πραγματικα το θεμα των βολων!
Στο λονκ καστινκ επιβαλετε να εχουμε τα θετικα στοιχεια των βολων οποτε επιλεγουμε αναλογα,Απο μηχανισμους καλαμια αρματοσιες και παει λεγοντας.
Η συνεχεις εξασκηση στις βολες ειναι ατου παραπανω και δεν χρειαζετε να πας στο χωραφι,αρκει ομως να εχεις καποιον που πραγματικα κατεχει το θεμα διπλα σου ωστε να σε βαζει στο σωστο δρομο πανω στις βολες.
Το gear ratio ειναι ενα βασικο κοματι πανω στον εξοπλισμο μας και πρεπει σχετικα να το λαμβανουμε ολοιο υποψη μας!
Αυτο βασικα εχει να κανει με το μεγεθος των μηχανισμων μας και της δυνατοτιτες του εκαστοτε μηχανισμου που η αρχη του ειναι το μεγεθος και το gear ratio που παει να πει περιστροφη του τυμπανου σε συνχρωνισμο με την μανιβελα του μηχανισμου.
Επιδη αρκετοι δεν γνωριζουν το πραγμστικο θεμα του gear ratio κανουμε μια μικρη αναλυση του θεματος.
Οι Μηχανισμοι που αναγραφουν ταχυτητες Π.Χ 3,9,1 παει να πει οτι εχουν ενα αργο και δυνατο μαζεμα σε σχεση με καποιον ο οποιος ειναι γρηγορος και εχει ταχυτιτα 5,1,1 θελω να πω πως ο 5,1,1 ναι ειναι γρηγορος στην περιστροφη του τυμπανου η μαλλον της πομπινας για να το κανουμε ποιο απλο αλλα αδυνατος στο θεμα ελξης,δηλαδη της δυναμης.
αν προσεξεις στο μηχανισμο που ανεβασες το λεει ξεκαθαρα στην δυναμη των φρενων που στην ουσια ειναι το ιδιο και στην δυναμη του.Π.Χ 3,5,1 20 κιλα ενω με τον αλλο αδελφακι οτυ λεει 4,9,1 τυχαια γραφω αριθμους 10 κιλα φρενο.
Αυτα ειναι βασικα πραγματα οταν ξερουμε το τι ψαρεμα κανουμε και ειδικα οταν εχουμε επιλεγμενους βυθους σαν αυτους που ειπες στο αρχικο σου ποστ.
Αυτοι βυθοι κατα την αποψη μου μιας και ψαρευω σε παρομοιους βυθουν σαν εσενα δεν χρειαζωνται τα τοπ μοντελα σαν αυτο που εχεις στο αρχικο σου ποστ!
Μπορεις να ψαρεψεις ανετα και με ενα BIOMASTER 8000 η και με ενα μεγαλυτερο Π.Χ η καi akομη και μικροτερο Ultegra 5,500 or 14,000 και αναφερω σιμανο μιας και η κληση ειναι προς αυτη την κατεφθηνση.
Πρωσοπικα θα επελεγα τον 14.000 για ποιο πολαπλα ψαρεματα μιας και ειναι ενα καταξιομενο μηχανακι το οποιο εχει βγαλει αρκετους απο εμας ασπροπρωσοπους σε δυσκολες καταστασεις.Σχετικα οικονομικος και πρακτικος μηχανισμος.
Αυτα εν ολιγης για τον μηχανισμο.
Αλλα ανεφερες για το βαρος των ψαριων και εκει λοιπον ο γρηγος ναι θα παρει το ψαρι ποιο γρηγορα αλλα θα εχεις περισοτερο κυνδηνο να το χασεις σε σχεση ενας αργο μηχανισμο.
Ο γρηγορος θα το συκωσει ανετα αλλα θα το παει γρηγορα προς τα εξω και οι αντισταεις Π.Χ στην μουρμουρα θα που ειναι και ευκολο ψαρι θα του σχισουν τα μαλακα κοματια του στωματος της.Αρα σε τετοιους βυθους επιλεγουμε ποιο αργο μηχανισμο και το βαρος για αυτα τα ψαρια δεν ειναι και κστι σοβαρο ωστε να ξοδεψεις μια περιουσια μεκονικες πομπινες τοπ μηχανισμους για μακρινες βολες γιατι τα ψαρια τρωνε μακρια.Απλα μπορεις και με ποιο φθηνους να κανεις την δουλεια σου.
Βασικο ομως ειναι να κανειες προπονησεις εστω και στο ψαρεμα σου στις βολες αφου θελεις να εχεις το κατι παραπανω στα μετρα σου και αυτο θελει δουλεια αρκετη.
Και το ποιο βασικο ειναι να σε βοηθουν και τα καλαμια που επιλεγεις ωστε να αντεχουν την σκληρη δουλεια στην επιλογη που εχεις κανει.
Εχωντας σωστες επιλογες κανεις και βηματσ παραπανω.Ετσι οι κοποι σου με τον καιρο θα ανταμιφθουν με το παραπανω!
Εχω 2 profile lite zziplex. στο ενα εχω εναν akami cygnus sd .κ στο αλλο ενα daiwa windcast -s που θελω να αντικαταστησω.τα καλαμια δεν τα ζυγισα αλλα μου φαινεται οτι ειναι κοντα στα 500γρ. Εσυ με τι μηχανακι θα τα παντρευες με max orio τα 200-230ε?Κ ΜΕ κυριο γνωμονα το κερδοσ στην βολη αφου απο ψαρια δεν μιλαμε για θηρια!!!
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Μια χαρά είσαι με τα μηχανάκια αυτά.Τα ΑΚΑΜΙ εχω και εγώ σε δύο Profile gt και δουλεύουν μια χαρά σαν σύνολο οπότε δεν υπάρχει θέμα.Και το daiwa λογικά μια χαρά κάθετε πάνω στα δικά σου καλάμια λίγο ποιο βαρύ αλά δεν Ι έχεις θέμα.μπορείς να τα π αντρεψεις με πολλά μηχανάκια και δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
Εγώ τα δουλεύω με ultegra 12.000 με Biomaster 8000 με Tica skepter και Tica dolfin όπως και τα Cygnus και δουλεύουν μια χαρά.
Σκέφτηκες να βάλεις Multi? Η σου είναι δύσκολο στην χρήση του?
Δύσκολα τα Multi αλλά αν τα μάθεις θα σου απλουστευσουν την ζωή μιας και μιλάμε για μέτρα παραπάνω.
Έτσι και αλιως θέμα με τα καλαμάκια σου δεν θα έχεις ποτέ για θέμα βολών για σπάσιμο, οπότε είσαι οκ.
Ερώτηση?
Τι διάταξη έχεις στους οδηγούς.
Είσαι πάνω από 6 οδηγούς?
Σε ρωτάω γιατί αν πας για μουλτι θες παραπάνω οδηγούς.
nik
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από nik »

6+1 αλλά δεν μου περνάει ακόμα από το μυαλό ακόμα γιατί προς το παρών με απασχολεί η ΤΕΧΝΙΚΗ στη βολή κ δεν θέλω να μπλέξω με κάτι τελείως άγνωστο που θα πρέπει να αφιέρωσω κ εκεί χρόνο για να εξοικειωθω
nik
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από nik »

Elias k έγραψε:Μια χαρά είσαι με τα μηχανάκια αυτά.Τα ΑΚΑΜΙ εχω και εγώ σε δύο Profile gt και δουλεύουν μια χαρά σαν σύνολο οπότε δεν υπάρχει θέμα.Και το daiwa λογικά μια χαρά κάθετε πάνω στα δικά σου καλάμια λίγο ποιο βαρύ αλά δεν Ι έχεις θέμα.μπορείς να τα π αντρεψεις με πολλά μηχανάκια και δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
Εγώ τα δουλεύω με ultegra 12.000 με Biomaster 8000 με Tica skepter και Tica dolfin όπως και τα Cygnus και δουλεύουν μια χαρά.
Σκέφτηκες να βάλεις Multi? Η σου είναι δύσκολο στην χρήση του?
Δύσκολα τα Multi αλλά αν τα μάθεις θα σου απλουστευσουν την ζωή μιας και μιλάμε για μέτρα παραπάνω.
Έτσι και αλιως θέμα με τα καλαμάκια σου δεν θα έχεις ποτέ για θέμα βολών για σπάσιμο, οπότε είσαι οκ.
Ερώτηση?
Τι διάταξη έχεις στους οδηγούς.
Είσαι πάνω από 6 οδηγούς?
Σε ρωτάω γιατί αν πας για μουλτι θες παραπάνω οδηγούς.
Ποιο μοντέλο ultegra έχεις;
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Έχω τα παλιά XSA εδώ και 10 Χρόνια μοντέλο.Τώρα λέω να πάω για τα ci4 τα 14000 .
Για Να πας για μουλτι θες διαφορετικό στήσιμο. Έτσι παραμένεις σε ριχ μηχανισμούς και είσαι οκ.
nik
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από nik »

οποτε αν καταλαβα καλα με gear ratio εωσ 4,3προσ1 ειμαι ok .οσο αφορα το βαρος μεχρι ποσα gr θεωρεις οτι πρεπει να κοιταω?
το akami δεν το εχω πολυψαρεψει.οι πομπινες του που ειναι διαφορετικες στο χειλος βοηθανε στη βολη?εχεισ δει διαφορα?τα λεμε κ καλο απογευμα!!
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Ναι θα εισαι οκ.
Ναι εχω δει διαφορά αλλά αυτό θα σου φανεί καλύτερα όταν βελτιώσεις της βολες σου.
Βάρος εννοείς του μηχανισμού έτσι...έως 600 θα είσαι πολύ καλά αλλά μέχρι και 700 και κάτι πάλι θα εισαι οκ.
Βασικό ρόλο παίζουν και οι μπετονιες σου σε διάμετρο. Οι πολύ χοντρές θα σου κόβουν.
nik
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από nik »

ok Elia.ευχαριστω.καλοκαιρι ψαρευω με 25αρα κ χειμωνα 28-30.φετοσ θα δοκιμασω με 20αρα.πιο πολυ κοιταω τα μοντελα που κυκλοφορουν στην αγορα τησ ιαπωνιας γιατι εχουν μικρη χωρητικοτητα.πχ 28αρα κ 180 μετρα να παρει ειμαι ικανοποιημενοσ.με τισ πομπινες που περνουν πολλα μετρα ειμαι αναγκασμενοσ να γεμιζω απο κατω αλλες πετονιες κ ειναι μπερδεμα.!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”