Αγορά τρίσπαστου για surf casting
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Re: Αγορά τρίσπαστου για surf casting
Μετα απο ερευνα κ ψαξιμο εχω ξεχωρισει καποια καλαμια.Οι διαφορες στις τιμες ειναι πολυ μικρες οποτε δε θα σταθω εκει.Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για καποιο απο τα παρακατω καλαμια..αν τα εχει κανεις αν τα εχει δοκιμασει κτλ κτλ ωστε να καταληξω πιο ευκολα σε ενα..
1.KALI KUNNAN SURF BOWL
2.GRAUVELL MC SURF EVOLUTION
3.PREGIO NAVARA SURF
4.OCEANIC TEAM AQUILA
5.VERCELLI OXYGEN OUTLANDER
Ευχαριστω εκ των προτερων...
1.KALI KUNNAN SURF BOWL
2.GRAUVELL MC SURF EVOLUTION
3.PREGIO NAVARA SURF
4.OCEANIC TEAM AQUILA
5.VERCELLI OXYGEN OUTLANDER
Ευχαριστω εκ των προτερων...
- Constantine Palivakis
- Admin
Νομίζω οτι θα επερνα το VERCELLI αν και με αγχώνει λίγο το 100-300.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Σε αγχωνει για ποιο λογο Ντινο;
- Tasos Potoudis
- Admin
Το 100-200 το ξέρουμε...
Το 300 δείχνει κάποια διαφορά σε σχέση με το 200.
Διαφορά που πολύ δύσκολα μπορεί να δώσει ένα καλάμι αυτής της κατηγορίας.
Εγώ πιστεύω ότι είναι περισσότερο για μάρκετινγκ.
Γιαυτό σου είπα να πάμε να το δούμε μαζί στον αντιπρόσωπο που είναι κ κοντά στο σπίτι μου, κ το περνεις αν είναι από αλλού.
Το 300 δείχνει κάποια διαφορά σε σχέση με το 200.
Διαφορά που πολύ δύσκολα μπορεί να δώσει ένα καλάμι αυτής της κατηγορίας.
Εγώ πιστεύω ότι είναι περισσότερο για μάρκετινγκ.
Γιαυτό σου είπα να πάμε να το δούμε μαζί στον αντιπρόσωπο που είναι κ κοντά στο σπίτι μου, κ το περνεις αν είναι από αλλού.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Ναι όντως το 300 ισως ειναι κ λιγο απιαστο..αλλωστε δε νομιζω να το δουλευα με παραπανω απο 100ρι βαριδι.Παντως επειδή κ εγω προς τα εκεί κλεινω θα το κανονίσουμε να πάμε να το δούμε παρεα απο κοντά μόλις παρω την αποφαση!!Σας ευχαριστώ παιδιά...
Παίδες έχει κανείς άποψη για τα shakespeare ή να ανοίξω άλλο τοπικ??? Συγκεκριμένα έχω δει αυτό και το έχω ερωτευτεί https://www.fishingmegastore.com/shakes ... y=name+asc
Αλητεία το καλάμι...
Είμαι κι εγώ σε φάση αλλαγής απο τηλεσκοπικά σε τρίσπαστα (επιτέλους) μετά απο κάμποσα χρονάκια ψάρωμα...και απο την αναζήτηση μου έχω καταλήξει στην αγγλική σχολή και μάλλον σε αυτό που σας δειχνω. Κάμια γνώμη????

Αλητεία το καλάμι...
Είμαι κι εγώ σε φάση αλλαγής απο τηλεσκοπικά σε τρίσπαστα (επιτέλους) μετά απο κάμποσα χρονάκια ψάρωμα...και απο την αναζήτηση μου έχω καταλήξει στην αγγλική σχολή και μάλλον σε αυτό που σας δειχνω. Κάμια γνώμη????

- Georgecasting
- Μέλος
Να ρωτησω.....έχεις τσεκαρει απο περιεργια το kali kunan florenzia η το adromeda?
Εχω ακούσει φοβερα λόγια για την συμπεριφορά και την ποιότητα τους(high modulus carbon,low rider οδηγοί κ.λ)....
Ποιοτικα αυτα τα Ισπανικά καλαμια.
Νομιζω για την τιμη τούς, είναι πολυ αξια καλαμακια!
Απλα μια ματιά να ριξεις,χωρίς φυσικά να υποτιμησω αυτα που σου εκατσαν στο μάτι.....
Με το καλο σύντομα να αποκτησεις αυτο που επιθυμεις!
Εχω ακούσει φοβερα λόγια για την συμπεριφορά και την ποιότητα τους(high modulus carbon,low rider οδηγοί κ.λ)....
Ποιοτικα αυτα τα Ισπανικά καλαμια.
Νομιζω για την τιμη τούς, είναι πολυ αξια καλαμακια!
Απλα μια ματιά να ριξεις,χωρίς φυσικά να υποτιμησω αυτα που σου εκατσαν στο μάτι.....
Με το καλο σύντομα να αποκτησεις αυτο που επιθυμεις!
Aπλο κλασικο και μαυρος σκυλος για πολαπλα ψαρεματα penn powerstix 4῎6 οζ 13 feet. 3,96 m.
Αν το εβρισκα και γυρνουσα στα τρισπαστα θα το ξαναπαιρνα με κλειστα ματια.
3 χρονια βγαλανε τα αντερα τους απο ψαρια μεχρι και 6κιλες σιναγριδες για πλακα.
Αλιος κοιτα το αδελφακι του που και αυτο ειναι ιδιο απλα ενα τσικ ποιο σκληρο.
https://www.amazon.co.uk/Penn-Rampage-S ... 4AWVQQJVFH
Αν το εβρισκα και γυρνουσα στα τρισπαστα θα το ξαναπαιρνα με κλειστα ματια.
3 χρονια βγαλανε τα αντερα τους απο ψαρια μεχρι και 6κιλες σιναγριδες για πλακα.
Αλιος κοιτα το αδελφακι του που και αυτο ειναι ιδιο απλα ενα τσικ ποιο σκληρο.
https://www.amazon.co.uk/Penn-Rampage-S ... 4AWVQQJVFH
Το PENN που λέει ο Ηλίας είναι πολύ καλό και φορτώνει εύκολα και με 100γρ μολύβι. Τα καλάμια με 100-300 θέλουν καλή τεχνική αλλά και μολύβια άνω των 160γρ για να φορτώσουν, που πάμε σε άλλα επίπεδα. Εκτός αν θέλει κάποιος να πετάει νωπή σουπιά στα 30 έως 50 μέτρα και να μην φοβάται να σπάσει το καλάμι του.
Με το Πεν πότε δεν είχα πρόβλημα με σουπιες αν και είναι 4-6 πχ με 5οζ μολύβι και σουπιά έως 100γρ. Χωριςτα πήγαινε μια χαρά χχωρίς κανένα πρόβλημα και τα ψαρευα καθε μερα για πανω απο 3 χρονια.
- Tasos Potoudis
- Admin
Το vercelli έπεσε στα χέρια μας τελικά κ είναι ένα μαλακουτσικο παραβολικο καλάμι ελαφρύ στο χέρι κ στη βολή του. Εύκολα φορτώνει,καλές βολές σχετικά κ εύκολα αλλά μέχρι εκεί.
Καλό για casting.
Στον αέρα κουνάει από τον κορμό του.
Καλό για casting.
Στον αέρα κουνάει από τον κορμό του.
Προσοχή σπάνε σχετικά εύκολα σε λάθος χειρισμούς και δεν θέλουν πολλά ζόρια.
- Tasos Potoudis
- Admin
Τι σου έχει τύχει Ηλία;
Τι ξέρεις;
Βασικά έχεις απόλυτο δίκιο δεν είναι για ζόρια το επιβεβαιωνω κ εγώ από προσωπική εμπειρία.
Αν κ το συγκεκριμένο είναι μαλακό καλάμι κ όχι σαν αυτό που είχα.
Επίσης το δίνει 100-300 οπότε υποθέτω πως με 80-100 δεν θα έχει θέμα όσο κ να το ζόρισες λόγο του ότι είναι μαλακό κ δεν έχει να δώσει κ πάρα πολλά...
Τι ξέρεις;
Βασικά έχεις απόλυτο δίκιο δεν είναι για ζόρια το επιβεβαιωνω κ εγώ από προσωπική εμπειρία.
Αν κ το συγκεκριμένο είναι μαλακό καλάμι κ όχι σαν αυτό που είχα.
Επίσης το δίνει 100-300 οπότε υποθέτω πως με 80-100 δεν θα έχει θέμα όσο κ να το ζόρισες λόγο του ότι είναι μαλακό κ δεν έχει να δώσει κ πάρα πολλά...
- Constantine Palivakis
- Admin
Κατά λάθος διάβασα ενα προηγούμενο ποστ που έλεγα ότι με αγχώνει το 100-300. Έπρεπε να είχα πει ότι δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε όταν βλέπεις να γράφουν κάτι τέτοιο πάνω σε καλάμι.
- Tasos Potoudis
- Admin
Πεταχτηκα εγώ κ σε έκοψα...
Βασικά κ άλλοι λένε 100-250, 120-270 κ.α....αλλά εννοούν κάτι πιο δυνατό από 200 ας πούμε.
Το vercelli αν κυριολεκτουσαμε θα το λέγαμε 60-100 αλλά θα μπορούσε ίσως να πετάξει κ ένα βαρύ δόλωμα καλά κ χωρις να το ταλαιπωρήσει...
Προσπαθώ να βρω μια λογική, γιατί ο ίδιος κατασκευής έχει καλάμι 100-200 πολύ πιο δυνατό ενώ το 100- 300 του είναι σαν λίμνης.
Βασικά κ άλλοι λένε 100-250, 120-270 κ.α....αλλά εννοούν κάτι πιο δυνατό από 200 ας πούμε.
Το vercelli αν κυριολεκτουσαμε θα το λέγαμε 60-100 αλλά θα μπορούσε ίσως να πετάξει κ ένα βαρύ δόλωμα καλά κ χωρις να το ταλαιπωρήσει...
Προσπαθώ να βρω μια λογική, γιατί ο ίδιος κατασκευής έχει καλάμι 100-200 πολύ πιο δυνατό ενώ το 100- 300 του είναι σαν λίμνης.
- kostas genikis
- Ψαρωμένος
Παντως σαν εταιρια θα πρεπει να την προσεξουμε την vercelli !Οπως ενα ακομη καλαμι ενα καλαμι αξιο προσοχης απο φιλους που θελουν ενα τρισπαστο να παιξουν μαζι του σε διαφορετικες συνθηκες τερρεν και αλιευματα ειναι το oceanic hemmera cr-425 !Το εχουν ηδη πολλοι φιλοι μου στα χερια τους και δοκιμαστηκε και στο χωραφι να δουμε ανοχες αντοχες μεχρι τα 125γρ μεχρι στιγμης εκανε πολυ ωραιες βολες απο τους φιλους (εγω το πηγα λιγο παρα περα αλλα μικρη σημασια εχει) !Ειναι αρκετα προοδευτικο στην συμπεριφορα του με δυνατη μυτουλα αλλα ικανη να ανιχνευση τσιμπιες και αρκετη δυναμη να παλεψει και αρκετα μεγαλα αλιευματα σε μεικτους βυθους !Πραγματικα ωραιο εργαλειο !