Αγορά τρίσπαστου για surf casting
- Tasos Potoudis
- Admin
Re: Αγορα τρισπαστου surf
Για τι συνθηκες μιλαμε Αγγελε?
4-5 ή 6 μποφορ?
120 ή 150 βαριδι?
Σε αυτα τα χρηματα συνηθως ενα καλαμι που μπορει να ριξει 150 κ να σταθει στο 6αρι ειναι σκληρο κ δυσκολο να μπορεσεις να το φορτισεις αν δεν εχεις εξασκηθει.
Το penn που λεει ο Κωστης στην αρχη, λεει το αρθρο οτι τα καταφερνει μια χαρα με απλη βολη..
Γνωμη μου ομως ενα τετοιο καλαμι πρεπει να το ψαρεψεις πριν το παρεις.
Αν δεν εισαι για 6αρια κ ουτε σε νοιαζει να περασεις τα 100 μετρα μηπως δε θες τετοιο καλαμι.
Απο ενα οικονομικο τηλεσκοπικο εως αυτο η διαφορα μεταξυ τους ειναι μεγαλη.
4-5 ή 6 μποφορ?
120 ή 150 βαριδι?
Σε αυτα τα χρηματα συνηθως ενα καλαμι που μπορει να ριξει 150 κ να σταθει στο 6αρι ειναι σκληρο κ δυσκολο να μπορεσεις να το φορτισεις αν δεν εχεις εξασκηθει.
Το penn που λεει ο Κωστης στην αρχη, λεει το αρθρο οτι τα καταφερνει μια χαρα με απλη βολη..
Γνωμη μου ομως ενα τετοιο καλαμι πρεπει να το ψαρεψεις πριν το παρεις.
Αν δεν εισαι για 6αρια κ ουτε σε νοιαζει να περασεις τα 100 μετρα μηπως δε θες τετοιο καλαμι.
Απο ενα οικονομικο τηλεσκοπικο εως αυτο η διαφορα μεταξυ τους ειναι μεγαλη.
..tripinfishing..
Το ξερω,υπαρχει χαος μεταξυ των καλαμιων που εχω και ενος τρισπαστου.για τετοιες συνθηκες και τετοια βαρη μιλαω.αμα κανω το αστειο και ριξω τετοια μολυβια με τα δικα μου,τα πηρα στη μασχαλη.σε δυο μεριες θα κομματιαστουν.το καλαμι που μου προτεινε ο κωστας ειναι κορυφαιο αλλα στα χερια μου ισως χαραμιστει.γνωριζω απο βολες σε τηλεσκοπικα αλλα τα τρισπαστα απο οτι διαπιστωνω ειναι πιο δυστροπα.νομιζω εσυ εχεις δοκιμασει τρισπαστο σε καποια συναντηση αν δεν κανω λαθος.οποτε γνωριζεις για να μου λες να το ψαρεψω πρωτα και μετα να το αποφασισω.
- Tasos Potoudis
- Admin
Αγγελε αμα θες να σου φερω στη πιτα 2 καλαμια που εχω να τα ψαρεψεις να δεις πως ειναι.. ή αμα δε βιαζεσαι κ θες στη συναντηση να ειμαστε κ κοντα να μπορω να βοηθησω οσο μπορω..
Ενα τρισπαστο μπορει να ειναι κ μορμουροκαλαμο.
Ενα τρισπαστο μπορει να ειναι κ μορμουροκαλαμο.
..tripinfishing..
Καλημερα τασο.στη συναντηση θα τα δοκιμασω δε βιαζομαι καθολου.θα τα πουμε αυριο αν δεν εχουν κλεισει τις αφιδνες οι αγροτες.κατι ακουσα οτι υπαρχει περιπτωση να κλεισουν και τον παραδρομο στον αγ.στεφανο.την πατησαμε αν το κανουν αυτο.
θα κοιταζα και αυτο απο ελλαδα
Penn SLAMMER - Surf Casting 4.20 μηκος
http://www.purefishing.gr/index.php?tar ... t_id=30320" onclick="window.open(this.href);return false;
Penn SLAMMER - Surf Casting 4.20 μηκος
http://www.purefishing.gr/index.php?tar ... t_id=30320" onclick="window.open(this.href);return false;
Το καλαμι αυτο το ειχα και εχω να σου πω οτι ειναι πολυ καλο και πολυ **ευκολο** σε βολες ,πολυ ποιοτικη κατασκευη με αλουμινενια βαση μηχανισμου , λαβες EVA και δαχτυλιδια που παρολο που δεν ειναι fuji δεν παθαινουν τιποτα.Δυστυχως αναπαυεται στο πατο της θαλασσας μετα αποο ενα flying dolphin στο πορο που μου το μαζεψε κλαψ,κλαψ.......
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Επεξεργαζομαι τελευταια την αγορα ενος τρισπαστου...τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 70-80e..εχω δει στην αγορα καποια επωνυμα καλαμια απο 40 μεχρι 80e..οι αποριες μου ομως ειναι οι εξη:αξιζει να παρω ενα τρισπαστο??η να παρω καποιο τηλεσκοπικο στα ιδια λεφτα η ακομα κ 2 πιο οικονομικα τηλεσκοπικα για να διευρυνω κ τον χωρο ερευνας μου??μιλαω παντα για ψαρεμα απο παραλια μεχρι 5 το παρα πολυ 6 μποφορ..ουτε rock ουτε heavy κτλ..επισης τα τρισπαστα γενικα ξερω οτι ειναι πιο σκληρα πιο στιβαρα σαν καλαμια..αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην φανερωνουν ολες τις τσιμπιες??π.χ τσιπουρας 500αρας??
Φίλε Τάκη η λογική λέει να πάρεις κάτι ποιο καλό διότι με τον καιρό θα μπεις στο καστινκ καλύτερα και οι απαιτήσεις σου θα είναι περισσότερες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δύσκολα μαζεύεις χρήματα για εξοπλισμό. Καλύτερα είναι να μαζέψεις μέχρι χρήματα ακόμη και να πάρεις κάτι καλύτερο. Τώρα βάση λογικής ξανά και μετ από Χρόνια εμπειρίας δικής μου και αρκετών φίλων στην Ελλάδα λέγετε το έξεις! !το καλύτερο τηλεσκοπικο είναι ένα απλό και μέτριο τρισπαστο.Όπως και το καλύτερο τρισπαστο είναι ένα απλό δισπαστο☺οπότε καλά είναι να πάρεις ένα σχετικά καλό τρισπαστο που αφθονούν στην Ελλάδα. Να ξέρεις όμως ότι όλα τα καλάμια δείχνουν τσιμπίδα ακόμη και τα κούτσουρα που λέμε στην γλώσσα μας.Απλά το καθένα καλάμι είναι ξεχωριστό και έχει της δικές του απαιτήσεις που πρέπει να Π ροσαρμοστεις μαζί του.Βασικό όμως Είναι να ξέρεις τι περίπου θέλεις και τι ψαρεματα θα κάνεις. Το να ψαρέψει στα 5 η 6 μποφόρ δεν είναι και εύκολο πράγμα να ξέρεις. Και τα δύο μπορούν να ψαρέψουν. Με το τρισπαστο να κάνει την διαφορά προς πολύ καλύτερα.
- Tasos Potoudis
- Admin
Τάκη τα τρισπαστα κ ακόμη πιο εύκολα τα δισπαστα μπορούν κ εκμεταλευονται καλύτερα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα.
Φαντάσου μια "βιτσα" ένα κομμάτι λεπτού ευλιγιστου ξύλου ατόφιο κ το ίδιο ξύλο κομμένο κ με κάποιο τρόπο ενωμένο σε 2-3 ή περισσότερα κομμάτια.....
Επίσης φαντάσου ένα τόξο σαν αυτά που φτιάχναμε πιτσιρικάδες από ότι βρίσκαμε κ ένα κανονικό.
Το κανονικό δεν είναι σκληρό, αλλά δυνατό κ με ελαστικότητα. Το άλλο μαλακό κ τζουφιο.
Για τις τσιπμιες τώρα,
Κατά τη γνώμη κ τη μικρή εμπειρία μου όλα τα καλάμια δείχνουν τις τσιπμιες.
Αλλά προσκυνανε από μικροψαρα κ αλλά παίζει η κορυφή τους άμα αυτά τσιμπάνε...
Αλλά έχουν μύτη από άλλο υλικό πιο μαλακό κ ενώ το καλάμι οκ είναι δυνατό η μύτη του είναι μαλακιά.
Κ τέλος η τσιπούρα η μισόκιλη..... παίζει να το έχει φάει κ να το έχει καταλάβει ότι έκανε μαλακία κ να κάθεται παγωμένη κ εσύ να βλέπεις τη μύτη η το μαϊμούδακι απλά να παίζει σχεδόν σαν από αέρα ή κύμα, αλλά παίζει κ να λυγίσει ένα δυνατό καλάμι που να πεταχτείς πάνω μη στο πάρει μαζί της... Αχαχααα μάλλον σαργος είναι αυτός...
Την ώρα που πήγαινα να αναρτήσω ο Ηλίας είχε ανάρτηση ήδη....οπότε κάποια πράγματα έχουν το ίδιο νόημα.....
Φαντάσου μια "βιτσα" ένα κομμάτι λεπτού ευλιγιστου ξύλου ατόφιο κ το ίδιο ξύλο κομμένο κ με κάποιο τρόπο ενωμένο σε 2-3 ή περισσότερα κομμάτια.....
Επίσης φαντάσου ένα τόξο σαν αυτά που φτιάχναμε πιτσιρικάδες από ότι βρίσκαμε κ ένα κανονικό.
Το κανονικό δεν είναι σκληρό, αλλά δυνατό κ με ελαστικότητα. Το άλλο μαλακό κ τζουφιο.
Για τις τσιπμιες τώρα,
Κατά τη γνώμη κ τη μικρή εμπειρία μου όλα τα καλάμια δείχνουν τις τσιπμιες.
Αλλά προσκυνανε από μικροψαρα κ αλλά παίζει η κορυφή τους άμα αυτά τσιμπάνε...
Αλλά έχουν μύτη από άλλο υλικό πιο μαλακό κ ενώ το καλάμι οκ είναι δυνατό η μύτη του είναι μαλακιά.
Κ τέλος η τσιπούρα η μισόκιλη..... παίζει να το έχει φάει κ να το έχει καταλάβει ότι έκανε μαλακία κ να κάθεται παγωμένη κ εσύ να βλέπεις τη μύτη η το μαϊμούδακι απλά να παίζει σχεδόν σαν από αέρα ή κύμα, αλλά παίζει κ να λυγίσει ένα δυνατό καλάμι που να πεταχτείς πάνω μη στο πάρει μαζί της... Αχαχααα μάλλον σαργος είναι αυτός...
Την ώρα που πήγαινα να αναρτήσω ο Ηλίας είχε ανάρτηση ήδη....οπότε κάποια πράγματα έχουν το ίδιο νόημα.....
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Πρωτα απ ολα ευχαριστώ κ τους δυο σας...Το συμπέρασμα λοιπον ειναι οτι γενικά τα τρισπαστα ειναι πολυ καλυτερα απο τα τηλεσκοπικα κ συμφωνω βέβαια στο για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα στο ψαρεμα σου πρέπει κ να τα σκασεις κ βέβαια οτι πληρωνεις παιρνεις.Απο την αλλη υπάρχει κ το αλλο αστειο που δεν παυει να υφίσταται καθως το εχω δει με τα ματια μου:να εχεις δωσει ενα κάρο λεφτα για καλαμια χειροποιητα, τα πιο νεα στην αγορα που κάνουν το ενα κανουν το αλλο, φτιαχνουν κ καφε, τσιπς, σαντουιτς, κ να πέφτεις σε καιρο η καιρους (γτ συνηθως αυτα τα διαστήματα κ η γκινια δεν ειναι κ συντομα) αψαρίας κ να τρελαινεσαι...να λες μα εγω;;; που εχω τα καλυτερα καλαμια να μην μπορώ να πιάσω ενα ψαρι;;; εχει συμβεί μπροστα μου αυτο....θελω να πω δηλ πως ενας επισης ενδοιασμος μου κ απ την αλλη ειναι πως μηπως δεν χρειάζεται κ ολος αυτος ο πανακριβος εξοπλισμός ειδικα στις μερες μας κ η δουλεια γίνεται αξιοπρεπεστατα κ με κατι φτηνοτερο;;; μιλαω παντα σε περιπτωσεις που το ψαρεμα μας δεν ειναι κατι το εξεζητημένο σε τρελές συνθηκες..ο καθενας βέβαια πραττει με τα θελω του.Τωρα για πιο συγκεκριμένα:ας υποθεσουμε οτι δεν μπορω να κρατηθώ μεχρι να αγορασω καποιο πολυ καλο τρισπαστο, τι εχετε να μου προτεινετε με τα παραπάνω λεφτα που ανεφερα..εχω δει καναδυο κ εχω ξεχωρισει..1)oceanic aquila 2)πιο οικονομικο trabucco oceanic distance surf.Οσο για τις τσιμπιες ειναι καλυτερα καποιο τρισπαστο με πιο λεπτη μύτη σχετικα με καποιο με πιο χοντρη;; στο να δειχνει καλυτερα τις τσιμπιες εννοω
Κοίτα να δεις Τάκη...
Θες δεν θες εξοπλισμό θα πάρεις.
Το θέμα όμως είναι να πάρεις κάτι αξιόλογο χωρίς να πετάξεις χρήματα!!
Εκεί είναι το κέρδος σου αν πάρεις κάτι καλύτερο λίγο αργότερα μαζεύοντας κάποια χρήματα. Με λίγα λόγια σε λίγο καιρό θα θες κάτι καλύτερο και αυτό είναι το μόνο σίγουρο που μπορώ να σου πω.
Ψάρια να ξέρεις ότι μπορείς να βγάλεις και με καλάμι από της καλαμιές αρκη να έχεις όρεξη για αυτό που κάνεις. Το μυστικό όμως είναι να την βγάλεις και ποιο φθηνά στην διάρκεια των χρόνων.
Όλοι μας έχουμε ξοδέψει αρκετά χρήματα σε εξοπλισμό και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε συνέχεια. Το έχει αυτό το χόμπι μας δυστηχος.Το να αφεθείς είναι το μόνο εύκολο,αλοστε και εμείς έτσι κάναμε. Οπότε κρατήσου για κάτι ποιο οοθοτθκο και με αντοχή στον χρόνο Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα.
Θες δεν θες εξοπλισμό θα πάρεις.
Το θέμα όμως είναι να πάρεις κάτι αξιόλογο χωρίς να πετάξεις χρήματα!!
Εκεί είναι το κέρδος σου αν πάρεις κάτι καλύτερο λίγο αργότερα μαζεύοντας κάποια χρήματα. Με λίγα λόγια σε λίγο καιρό θα θες κάτι καλύτερο και αυτό είναι το μόνο σίγουρο που μπορώ να σου πω.
Ψάρια να ξέρεις ότι μπορείς να βγάλεις και με καλάμι από της καλαμιές αρκη να έχεις όρεξη για αυτό που κάνεις. Το μυστικό όμως είναι να την βγάλεις και ποιο φθηνά στην διάρκεια των χρόνων.
Όλοι μας έχουμε ξοδέψει αρκετά χρήματα σε εξοπλισμό και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε συνέχεια. Το έχει αυτό το χόμπι μας δυστηχος.Το να αφεθείς είναι το μόνο εύκολο,αλοστε και εμείς έτσι κάναμε. Οπότε κρατήσου για κάτι ποιο οοθοτθκο και με αντοχή στον χρόνο Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα.
- Tasos Potoudis
- Admin
Τάκη με τι ψαρεύεις τώρα;
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Συμφωνώ Ηλία...Έχεις δικιο σε αυτο.Το καλο θα σου προσφερει κ αποταμιευση, αρκει πάντα να προσέχουμε κ λιγο την υπερβολη
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Τασο τωρα ψαρευω με ένα benito κ ενα triton της oceanic παλι,ενος φιλου, το οποιο είναι ψιλο-χοντρο μπαταρισμενο..οποτε με το benito να πούμεTasos Potoudis έγραψε:Τάκη με τι ψαρεύεις τώρα;
Υπερβολη σε κατι που αξιζει δεν υπαρχει φιλε μου.takis.mantadakis έγραψε:Συμφωνώ Ηλία...Έχεις δικιο σε αυτο.Το καλο θα σου προσφερει κ αποταμιευση, αρκει πάντα να προσέχουμε κ λιγο την υπερβολη
Π.Χ.Εχεις φιατακι και ο κολητος σου μερσεντες

Αν ομως επιμενεις για κατι καλο να εισαι σιγουρος πως θα το εχεις!!!
Θα σου πω το εξεις!
Για να παρω ενα καλο σετ καλαμια εκανα υπομονη 4 χρονια τα μεζεβα ευρο ευρο θες το πιστευεις θες οχι....Και ομως εχω φιαξει μια φανταστικη σειρα καλαμιων και ας ψαρευω αυτη την στιγμη ελαχιστα.Ενα ομως ειναι σιγουρο πως παντα η αγορα μου αυτη θα ειναι για πολλα πολλα χρονια,ισως και στον γαμπρο μου που θα τα κανω δωρο αν αγαπαει το ψαρεμα.

Παιδια...τα ψαρια δεν κοιτανε τι καλαμια εχουμε... Ποσες φορες μας εχει κανει "ρομπες" παππους με καρουλακι;
Θες ενα καλαμι με καλες βολες, μυτη αναλογη με τις συνθηκες που ψαρευεις και κανεις το χομπι σου ανετα. Εγω δεν ξερω κανενα καλαμι ακομα και των 40 ευρω που θα ζοριστει να φερει εξω τσιπουρα του κιλου.
Φιλε μου επειδη και εγω ψαχνω κατι αναλογο με εσενα σε αυτα τα χρηματα δες και το grauvell mc surf evolution iii.
Θες ενα καλαμι με καλες βολες, μυτη αναλογη με τις συνθηκες που ψαρευεις και κανεις το χομπι σου ανετα. Εγω δεν ξερω κανενα καλαμι ακομα και των 40 ευρω που θα ζοριστει να φερει εξω τσιπουρα του κιλου.
Φιλε μου επειδη και εγω ψαχνω κατι αναλογο με εσενα σε αυτα τα χρηματα δες και το grauvell mc surf evolution iii.