Γεια σου Τιτο...σιγουρα δεν εχω σκοπο να κανω κ αγωνες...απλα ψαχνω ενα καλαμακι με λιγο μεγαλυτερο action απ αυτα που ειχα για λιγο μεγαλυτερες βολες...ας πουμε για παραδειγμα εκει που βρισκονται συνηθως τα ψαρια τη μερα σε πολυσυχναστες παραλιες..γυρω στα 100μ..ξερω βεβαια οτι τα ψαρια δεν ειναι παντα στα βαθεια,ουτε για να ριξεις μακρια χρειαζεται απαραιτητα δυναμη..Τιτο εσυ πως λες οτι ειναι ο καταλληλος τροπος για να δουλεψεις το benito??εφοσον το εχεις δουλεψει κιολας??επισης ξερεις καποιο αλλο αντιστοιχης τιμης κ ποιοτητας για αυτην τη δουλεια?titos έγραψε:Καλως ηρθες φιλε μου!Αυτο που εχω να σου πω για benito ειναι το εξής...πολυ καλο καλαμι για τα λεφτα του αλλα.....εαν καταλαβα καλα θες να ριξεις δυνατα με αυτο το καλαμι....δεν κάνει για τεχνικές βολές...ουτε για πολυ δυνατές...εγω με overhed το εχω σπασει αυτο το καλαμι.....κατα τα αλλα ειναι μια χαρα για την χρηση που το θες..
Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Re: Καλαμι για νεους ψαραδες!!!!
Το μεγαλυτερο action δεν θα σου δωσει κι μεγαλυτερες βολες στη χρηση που κανουμε εμεις.Ασε που δεν ειναι πραγματικο αυτο που γραφουν.Θες ενα καλαμι που να σου φορτώνει σωστα,... στα λεφτα αυτα δεν θα βρεις καλαμι που να στο κανει ....παρε το μπενιτο για αρχη,ειναι οικονομικο,ειναι μια χαρα καλαμι απλα να μην εισαι πολυ αποτομος μαζι του μεχρι να το μαθεις.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Συμφωνω με αυτο..κ σιγουρα οτι πληρωνεις παιρνεις δεν το συζηταω...για αρχη πιστευω καλο θα ειναι για να μαθεις..εξαλλου λαθη γινονται στην αρχη..τα κανεις τα βλεπεις τα μαθαινεις κ τα διορθωνεις..σε ευχαριστω για τη συμβουλη σου...
Μην μπερδευεσαι φιλε τακη.αλλο το action και αλλο το casting weight.εσυ θελεις καλαμι με μεγαλυτερο cw για να ριχνεις μεγαλυτερο μολυβι οπως λες.το action εχει να κανει με τη μυτη του καλαμιου το οποιο καθοριζει και τη γενικη συμπεριφορα του καλαμιου.ποσο γρηγορη επαναφορα εχει.ποσο νευρικο ειναι δηλαδη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος angelos την Σάβ Αύγ 20, 2016 10:16 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
ναι εχεις δικιο αγγελε...λαθος διατυπωση..γνωριζω τη διαφορα!!
- Tasos Potoudis
- Admin
Τίτο με τι βαριδι έσπασε;
120....τοσο εριχνα τοτε...Tasos Potoudis έγραψε:Τίτο με τι βαριδι έσπασε;
- Constantine Palivakis
- Admin
Μέτρα;;;titos έγραψε: 120....τοσο εριχνα τοτε...
Μπράβο ρε φίλε,πάντα το έλεγα ότι είσαι δυνατό παιδί

Σε ευχαριστω... Αλλα η αληθεια ειναι οτι τοτε μετρουσα σε γιαρδες......Constantine Palivakis έγραψε:Μέτρα;;;titos έγραψε: 120....τοσο εριχνα τοτε...
Μπράβο ρε φίλε,πάντα το έλεγα ότι είσαι δυνατό παιδί
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Τιτο πόσα γραμμαρια πιστευεις οτι ειναι καλα για να δουλεψεις το benito;;κ το καλυτερο όριο φυσικα...για να μην εχουμε ατυχηματα;;
Με 100 γραμμαρια μολυβι ριχνεις αφοβα.δεν χρειαζεσαι και μεγαλυτερο αλλωστε.με μεγαλυτερο δεν εχω ριξει να σου πω την αληθεια,παντως με τα 100 δεν ειχα ποτε προβλημα.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Μια χαρα ειναι Αγγελε...thanx
Με 100αρι δεν θα εχεις προβλημα...δοκιμασε κι με 80αρι.....
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Οκ τιτο...Παιδιά να ρωτησω κατι αλλο τωρα;;; Σχετικα με την αρματωσια μου γι αυτο του ειδους ψαρεματος που εχω πει κ παραπανω...μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα μια πολυ απλη αρματωσια..κλασσικο διπλαρι..βαριδακι κατω κατω κ τα παραμαλλα πιο πανω..μανα καλαμιου 35αρα, μανα αρματωσιας 30 η 40, παραμαλλα fluorocarbon 25...μπορω να πω οτι μεχρι στιγμης δουλεψε καλα στα φετινα καλοκαιρινα μου ψαρεματα κ σε εποχή που τα ψαρια δεν ετρωγαν...τουλαχιστον εκει που παραθεριζα..για μικροψαρακια μιλαμε βεβαια...γτ μεγαλο δεν είδαμε...εχετε να μου προτεινετε καποια αλλη παραλλαγη που ισως να δουλευει πιο καλα σε γενικες γραμμες;;; η να μεινω στην ιδια μορφη κ απλα να ανεβω σε νουμερα;;;ξερω οτι ρωταω σε πολυ γενικη βαση...
Φιλε τακη εφοσον δουλευει συνεχιζεις ετσι.εκτος αν θες να κανεις τις αρματωσιες πιο διακριτικες.στο οριο του εφικτου βεβαια.οσο λιγοτερα μπιχλιμπιδια χρησιμοποιεις τοσο το καλυτερο.
- takis.mantadakis
- Ψαρωμένος
Απλα ρωτησα πολυ γενικα σε περιπτωση που υπαρχει κατι παραπανω που θα βοηθουσε τις αρματωσιες μου...π.χ. υπαρχουν τοσα πολλα,διαβαζεις τοσα πολλα,ακους τοσα πολλα...ακους για χαντρες,sissy,sockleader κτλ κτλ...γνωμη μου ολα αυτα ειναι μπουρδες (συγγνωμη κιολας)..κ ζητω συγγνωμη γτ εγω τωρα ξεκιναω στην ουσια...οι περισσοτεροι εδω μεσα ασχολειστε χρονια με το ψαρεμα κ εχετε απιστευτες γνωσεις σπαταλωντας αφθονο χρονο κ χρημα...οποτε δεν μπορω να κρινω αρνητικα ολα αυτα...το ψαρεμα εχει γινει επιστημη πλεον..κ εχει γινει επιστημη (κακως κατ εμε) γτ εμεις οι ιδιοι το εχουμε κανει επιστημη...δε θα μιλησω για εταιριες,κερδη,μαρκετινγκ κτλ. αυτα ειναι γνωστα...ολα πιστευω ειναι σχετικα..ο καθε ψαρας γινεται πιστευω καλυτερος απο την εμπειρια...την προσωπικη του εμπειρια.π.χ μαθαινει φορα με τη φορα πως να πεταει το καλαμι του,ποια ειναι η καλυτερη τεχνικη για αυτον για να καταφερει την καλυτερη βολη,να καταλαβει μονος του τι πρεπει να κανει στα σκαλωματα,πως να μαζεψει το τεμολινο,πως να φερει εξω το ψαρι κτλ κτλ. σιγουρα βεβαια χρειαζεται ενας αρχαριος κ μια καθοδηγηση απο καποιον εμπειρο δεν το συζητω...δεν κρινω τπτ απ ολα τα μπιχλιμπιδια κ ουτε τα κατηγορω...αλλωστε καποια κυκλοφορουν για να μας κανουν τη ζωη πιο ευκολη κ να μπορεσουμε να ξεγελασουμε καπως πιο ευκολα τα θηραματα μας...γτ πλεον ολοενα κ μειωνονται οι πληθυσμοι...καποτε θυμαμαι εριχνες αγκιστρι με nivea κ εβγαζες ψαρια..χωρις καν δολωμα!!!εγω προσωπικα ειμαι υπερ των απλων αρματωσιων οπως ειπες κ εσυ αγγελε...συγγνωμη για την μεγαλη παρενθεση απλα μου εδωσε ενα μικρο πατημα ο Αγγελος...αυτες ειναι οι αποψεις μου...δεκτες εννοειται ολες οι κριτικες αλλα κ οι συμβουλες σας...κ γενικα αλλα κ ειδικα ως προς το κομματι της αρματωσιας...