Ακροβάτης
- Constantine Palivakis
- Admin
Ακροβάτης
Πωλείται μέσα σε μικρά χάρτινα ή κουτάκια από φελιζόλ. Διατηρείται ζωντανό για περίπου δεκαπέντε μέρες σε δροσερό περιβάλλον και ακόμα καλύτερα στη συντήρηση ψυγείου. Πρόκειται ίσως για το κορυφαίο δόλωμα στο ψάρεμα της μουρμούρας, αλλά και τα υπόλοιπα ψάρια δεν θα πουν όχι!
Δολώνεται σε αγκίστρι με λεπτό κατά προτίμηση στέλεχος, περνώντας το αγκίστρι από το εσωτερικό του σκουληκιού, σκεπάζοντάς το, ενώ αφήνουμε και κάποιο μικρό περίσσευμα στην άκρη του. Η ακίδα, όπως και στα περισσότερα δολώματα, βρίσκεται εκτός δολώματος για να καρφώσει το ψάρι, το οποίο και θα τσιμπήσει. Ψαρεύεται όλες τις ώρες, ενώ πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και φθηνότερα δολώματα.
Δολώνεται σε αγκίστρι με λεπτό κατά προτίμηση στέλεχος, περνώντας το αγκίστρι από το εσωτερικό του σκουληκιού, σκεπάζοντάς το, ενώ αφήνουμε και κάποιο μικρό περίσσευμα στην άκρη του. Η ακίδα, όπως και στα περισσότερα δολώματα, βρίσκεται εκτός δολώματος για να καρφώσει το ψάρι, το οποίο και θα τσιμπήσει. Ψαρεύεται όλες τις ώρες, ενώ πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και φθηνότερα δολώματα.
www.constantinepalivakis.com
- sosgiakomo
- Psaroma Fishing Team
Re: Ακροβάτης
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ
Τον ακροβάτη τον δουλεύω με αρκετά μεγάλη επιτυχία στο ψάρεμα της μουρμούρας. Γνωρίζετε αν απευθύνεται και σε άλλα ψάρια των ελληνικών θαλλασών??
Τον ακροβατη φιλε μου τον τρωνε ολα τα ψαρια. Απο τσιπουρες μεχρι και σαλπες. Μπορεις να τον δολωσεις ολοκληρο η ακομα και μισο στο αγκιστρι σου. Δοκιμασε να τον ψαρεψεις με εντονο καιρο και float. Αποδιδει θαυμασια σε σαργους, μελανουρια αλλα και λαυρακια (τερατα μερικες φορες).
Τα καλά κόποις κτώνται....
Στον ακροβάτη τσιμπάει ότι βρεθεί στο διάβα του.
Έχει πολύ γρήγορη και συνεχή κίνηση και τραβάει ότι υπάρχει τριγύρω. Λίγο δύσκολα αντέχει πάνω από 10-20 λεπτά στο αγκίστρι καθώς είναι ευαίσθητο δόλωμα και τον τρώνε και τα μικρόψαρα.
Θα τσιμπήσουν πάνω του και καλόγριες, σαλιάρες, γύλοι κλπ, αλλά και σαργοί, λυθρίνια, γενικά τον τρώνε όλα τα ψάρια, μικρά-μεγάλα.
Το float είναι καλή κίνηση για τον ακροβάτη καθώς "διαλέγεις" πιο εύκολα ψάρια που δεν τρώνε πατωτά. Το μόνο που δεν μου έχει τσιμπήσει σε ακροβάτη είναι μουρμούρα.
Έχει πολύ γρήγορη και συνεχή κίνηση και τραβάει ότι υπάρχει τριγύρω. Λίγο δύσκολα αντέχει πάνω από 10-20 λεπτά στο αγκίστρι καθώς είναι ευαίσθητο δόλωμα και τον τρώνε και τα μικρόψαρα.
Θα τσιμπήσουν πάνω του και καλόγριες, σαλιάρες, γύλοι κλπ, αλλά και σαργοί, λυθρίνια, γενικά τον τρώνε όλα τα ψάρια, μικρά-μεγάλα.
Το float είναι καλή κίνηση για τον ακροβάτη καθώς "διαλέγεις" πιο εύκολα ψάρια που δεν τρώνε πατωτά. Το μόνο που δεν μου έχει τσιμπήσει σε ακροβάτη είναι μουρμούρα.
ειναι απο τα δολωματα που δυστυχως αποφευγω να αγορασω. ο λογος ειναι οτι πολλες φορες οταν πιανω τον ακροβατη για να τον δολωσω κοβεται πριν καν τον περασω στην βελονα . Γνωριζει κανεις για ποιο λογο γινεται αυτο και τι μπορουμε να κανουμε?
φιλε Κωστα αν τον περασεις σε λεπτη βελονα ξεκινοντας απο το κεφαλι και οχι απο την ουρα δεν νομιζω να σου κοπει...και να προσεχεις στο περασμα της βελονας να μην τον τρυπας...
ετσι το κανω Μπαμπη αλλα κοβετε μολις τον πιανω απο το κουτι οχι κατα το περασμα στην βελονα.
- Constantine Palivakis
- Admin
Μάλλον δεν είναι καλός ο ακροβάτης.
Όταν είναι ταλαιπωρημενος και καιρό συμβαίνει αυτό.
Εγώ ξεκινάω από την ουρά...
Με τα 2 μου δάκτυλα κόβω λίγο από την ουρά και περνάει άνετα. Τις ουρές δεν τις πεταω, τις δολωνω και αυτές ξεχωριστά 3 4 μαζί σαν μπιγκατινι.
Όταν είναι ταλαιπωρημενος και καιρό συμβαίνει αυτό.
Εγώ ξεκινάω από την ουρά...
Με τα 2 μου δάκτυλα κόβω λίγο από την ουρά και περνάει άνετα. Τις ουρές δεν τις πεταω, τις δολωνω και αυτές ξεχωριστά 3 4 μαζί σαν μπιγκατινι.
www.constantinepalivakis.com
με λιγο καλαμποκαλευρο δεν γλυστραει στα χερια και διμιουργει και νεφος στο μερος που θα τον ριξουμε.
Ενας καλος τροπος επισεις ειναι να τον πετας στην αμμο και μετα να τον δολωνεις,ετσι δεν θα σου κοβετε ευκολα.