Εγγλέζικη Τεχνική

Το Εγγλέζικο αποτελεί μια τεχνική ψαρέματος από την ακτή με καλάμι, μηχανισμό, και φελλό
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manos

Re: Εγγλέζικη Τεχνική

Δημοσίευση από manos »

Όντως πολύ ωραία βάση. Γενικά για τις βάσεις αυτού του είδους, έχει υπάρξει μεγάλη εξέλιξη. Στα πρώτα χρόνια, που εγώ τουλάχιστον έβλεπα κόσμο να χρησιμοποιεί τα δίχαλα βρίσκονταν παράλληλα σαν carp fishing. Σκέτες απλές ντίζες, που αργότερα κόπηκαν δυσανάλογα για ευνόητους λόγους. Σήμερα θα δούμε ακόμη και την περίπτωση να κρεμάνε οι ψαράδες τα δύο μπροστινά πόδια κάτω από το μπετόν του ντόκου για ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα ειδικά όταν υπάρχει πλευρικό επιφανειακό ρεύμα.

Στα βράχια μπορεί να δουλέψουν σχεδόν τα πάντα. Στα λιμάνια και ιδίως με ντόκους μεγάλης υψομετρικής διαφοράς θέλει μελέτη και ψάξιμο για κάτι απόλυτα λειτουργικό.
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Αυτη τη βαση την ψαχνω καιρο και δεν τη βρισκω πουθενα.υπαρχει στο εμποριο ή ειναι ιδιοκατασκευη;παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας μου πει.
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

Γειά σου Αγγελε.Εαν λες για την βάση που έγραψα,
την αγόρασα πριν έναν χρόνο περίπου απο :Αντωνης Παπαδοπουλος Ν.Ιωνια Τηλ.2102754512.
Υπάρχει και στον Κατσένο στην Αιδηψό,22260 23163 και στην στέλνουν σπίτι με κούριερ.Είναι της Preggio.
Προσοχή!Δεν κάνω διαφήμιση,απλά δεν γνωρίζω άλλον να την έχει.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

manos έγραψε:. Σήμερα θα δούμε ακόμη και την περίπτωση να κρεμάνε οι ψαράδες τα δύο μπροστινά πόδια κάτω από το μπετόν του ντόκου για ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα ειδικά όταν υπάρχει πλευρικό επιφανειακό ρεύμα.
Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ.Πιστεύω πως το μπροστινό μπράτσο αυτής της βάσης,έπρεπε να ειναι ποιό κοντό ή να ρυθμίζεται γενικά η κλίση του καλαμιού με κάποιο τρόπο.Εχω σκεφτεί πολλές φορές να το κόψω αλλά βαριέμαι :oops:
Άβαταρ μέλους
angelos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από angelos »

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια φιλε μου.
Άβαταρ μέλους
manos

Δημοσίευση από manos »

Xenos έγραψε:
manos έγραψε:. Σήμερα θα δούμε ακόμη και την περίπτωση να κρεμάνε οι ψαράδες τα δύο μπροστινά πόδια κάτω από το μπετόν του ντόκου για ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα ειδικά όταν υπάρχει πλευρικό επιφανειακό ρεύμα.
Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ.Πιστεύω πως το μπροστινό μπράτσο αυτής της βάσης,έπρεπε να ειναι ποιό κοντό ή να ρυθμίζεται γενικά η κλίση του καλαμιού με κάποιο τρόπο.Εχω σκεφτεί πολλές φορές να το κόψω αλλά βαριέμαι :oops:
Έτσι ακριβώς. Πάντως για να είμαστε και ακριβείς αυτό το προϊόν δεν κατασκευάστηκε με τη λογική για float fishing. Άλλο αν βοηθά να τοποθετήσουμε ένα καλάμι πχ. εγγλέζικης τεχνικής. Εγώ πάλι έχω βρει λύση σε αυτήν την περίπτωση.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Μηπως κανει σε καποιον?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

angelos έγραψε:Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια φιλε μου.
Τίποτα αδελφέ!Ελπίζω αν την πάρεις να την ευχαριστηθείς!
manos έγραψε:
Έτσι ακριβώς. Πάντως για να είμαστε και ακριβείς αυτό το προϊόν δεν κατασκευάστηκε με τη λογική για float fishing. Άλλο αν βοηθά να τοποθετήσουμε ένα καλάμι πχ. εγγλέζικης τεχνικής. Εγώ πάλι έχω βρει λύση σε αυτήν την περίπτωση.

http://1.bp.blogspot.com/-P8zPijZeVHc/U ... 5B1%5D.jpg
Πολύ καλή λύση και αυτή.!
thanasis
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από thanasis »

πολυ καλη λυση αλλα πολυ αβολο καθισματακι παντως και χωρις πλατη ειναι κουραστικο.Χαθηκε να του βαλουν μια πλατη?
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Μια πολυ καλη λυση ειναι και αυτη, την δουλευω οταν παω σε λιμανι και εχω μαζι μου το κουτι με τα εργαλεια.
Μπορεις να την βαλεις παντου και να της δωσεις οτι κλιση θελεις. Εγω εχω την δευτερη
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
manos

Δημοσίευση από manos »

thanasis έγραψε:πολυ καλη λυση αλλα πολυ αβολο καθισματακι παντως και χωρις πλατη ειναι κουραστικο.Χαθηκε να του βαλουν μια πλατη?
Ναι είναι άβολο, αλλά είναι επειδή ακριβώς προορίζεται εξειδικευμένα για float fishing φίλε μου. Ρύθμιση κλίσης καλαμιού σε απίθανες γωνίες και στάση σώματος σε εγρήγορση.
Άβαταρ μέλους
kalwdios
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από kalwdios »

Constantine Palivakis έγραψε:Μια πολυ καλη λυση ειναι και αυτη, την δουλευω οταν παω σε λιμανι και εχω μαζι μου το κουτι με τα εργαλεια.
Μπορεις να την βαλεις παντου και να της δωσεις οτι κλιση θελεις. Εγω εχω την δευτερη
Καλησπέρα σας..........που τα βρίσκουμε για αγορά αυτά Κώστα;;;;
Φιλικά,
Ανδρέας
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Σε καταστήματα με είδη αλιείας, είναι βάση για καλάμια στη βάρκα.
www.constantinepalivakis.com
thanasis
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από thanasis »

manos έγραψε:
thanasis έγραψε:πολυ καλη λυση αλλα πολυ αβολο καθισματακι παντως και χωρις πλατη ειναι κουραστικο.Χαθηκε να του βαλουν μια πλατη?
Ναι είναι άβολο, αλλά είναι επειδή ακριβώς προορίζεται εξειδικευμένα για float fishing φίλε μου. Ρύθμιση κλίσης καλαμιού σε απίθανες γωνίες και στάση σώματος σε εγρήγορση.
Ναι θα συμφωνησω Μανο πολυ χρηστικο σε θεμα κλισεων απλως αν κατσεις πολυ ωρα αρχιζει και γινεται κουραστικο κατα τη γνωμη μου και οσο να ναι αποσπα την προσοχη σου.
Άβαταρ μέλους
ThDam
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ThDam »

To float fishing (εγγλέζικο-μπολονέζ κλπ) δεν είναι μια ξεκούραστη τεχνική. Σπάνια στο ψάρεμα αυτό βρίσκεις τον χρόνο να αράξεις στην πολυθρόνα. Συνέχεια είσαι στην τσίτα, κάτι να σφεντονιάσεις, κάτι να πάρεις τα μπόσικα, κάτι να πάρεις το καλάμι στο χέρι γιατί ψιλοβουλιάζει ο φελλός, δεν ρίχνεις την πλάτη πίσω. Την περισσότερη ώρα βρίσκεσαι με το καλάμι στο χέρι και το ακουμπάς στην βάση μόνο για να σφεντονιάσεις.
Παρ' όλο που έχω πολυθρόνα και δίπλα την βάση που έδειξε ο Ξένος (εγώ έχω κόψει το μπροστινό μέρος) τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ ένα τρίποδο πτυσσόμενο σκαμνί για να είμαι σε εγρήγορση.. Στα μέρη που ψαρεύω βέβαια, σπάνια περιμένεις πάνω από 5 λεπτά για τσίμπημα...

Θοδωρής
Με εκτίμηση
Θοδωρής Νταμάτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εγγλέζικο”