Εγγλέζικη Τεχνική
Re: Εγγλέζικη Τεχνική
Όντως πολύ ωραία βάση. Γενικά για τις βάσεις αυτού του είδους, έχει υπάρξει μεγάλη εξέλιξη. Στα πρώτα χρόνια, που εγώ τουλάχιστον έβλεπα κόσμο να χρησιμοποιεί τα δίχαλα βρίσκονταν παράλληλα σαν carp fishing. Σκέτες απλές ντίζες, που αργότερα κόπηκαν δυσανάλογα για ευνόητους λόγους. Σήμερα θα δούμε ακόμη και την περίπτωση να κρεμάνε οι ψαράδες τα δύο μπροστινά πόδια κάτω από το μπετόν του ντόκου για ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα ειδικά όταν υπάρχει πλευρικό επιφανειακό ρεύμα.
Στα βράχια μπορεί να δουλέψουν σχεδόν τα πάντα. Στα λιμάνια και ιδίως με ντόκους μεγάλης υψομετρικής διαφοράς θέλει μελέτη και ψάξιμο για κάτι απόλυτα λειτουργικό.
Στα βράχια μπορεί να δουλέψουν σχεδόν τα πάντα. Στα λιμάνια και ιδίως με ντόκους μεγάλης υψομετρικής διαφοράς θέλει μελέτη και ψάξιμο για κάτι απόλυτα λειτουργικό.
Αυτη τη βαση την ψαχνω καιρο και δεν τη βρισκω πουθενα.υπαρχει στο εμποριο ή ειναι ιδιοκατασκευη;παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας μου πει.
Γειά σου Αγγελε.Εαν λες για την βάση που έγραψα,
την αγόρασα πριν έναν χρόνο περίπου απο :Αντωνης Παπαδοπουλος Ν.Ιωνια Τηλ.2102754512.
Υπάρχει και στον Κατσένο στην Αιδηψό,22260 23163 και στην στέλνουν σπίτι με κούριερ.Είναι της Preggio.
Προσοχή!Δεν κάνω διαφήμιση,απλά δεν γνωρίζω άλλον να την έχει.
την αγόρασα πριν έναν χρόνο περίπου απο :Αντωνης Παπαδοπουλος Ν.Ιωνια Τηλ.2102754512.
Υπάρχει και στον Κατσένο στην Αιδηψό,22260 23163 και στην στέλνουν σπίτι με κούριερ.Είναι της Preggio.
Προσοχή!Δεν κάνω διαφήμιση,απλά δεν γνωρίζω άλλον να την έχει.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ.Πιστεύω πως το μπροστινό μπράτσο αυτής της βάσης,έπρεπε να ειναι ποιό κοντό ή να ρυθμίζεται γενικά η κλίση του καλαμιού με κάποιο τρόπο.Εχω σκεφτεί πολλές φορές να το κόψω αλλά βαριέμαιmanos έγραψε:. Σήμερα θα δούμε ακόμη και την περίπτωση να κρεμάνε οι ψαράδες τα δύο μπροστινά πόδια κάτω από το μπετόν του ντόκου για ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα ειδικά όταν υπάρχει πλευρικό επιφανειακό ρεύμα.

Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια φιλε μου.
Έτσι ακριβώς. Πάντως για να είμαστε και ακριβείς αυτό το προϊόν δεν κατασκευάστηκε με τη λογική για float fishing. Άλλο αν βοηθά να τοποθετήσουμε ένα καλάμι πχ. εγγλέζικης τεχνικής. Εγώ πάλι έχω βρει λύση σε αυτήν την περίπτωση.Xenos έγραψε:Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ.Πιστεύω πως το μπροστινό μπράτσο αυτής της βάσης,έπρεπε να ειναι ποιό κοντό ή να ρυθμίζεται γενικά η κλίση του καλαμιού με κάποιο τρόπο.Εχω σκεφτεί πολλές φορές να το κόψω αλλά βαριέμαιmanos έγραψε:. Σήμερα θα δούμε ακόμη και την περίπτωση να κρεμάνε οι ψαράδες τα δύο μπροστινά πόδια κάτω από το μπετόν του ντόκου για ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα ειδικά όταν υπάρχει πλευρικό επιφανειακό ρεύμα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Tasos Potoudis
- Admin
Μηπως κανει σε καποιον?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
Τίποτα αδελφέ!Ελπίζω αν την πάρεις να την ευχαριστηθείς!angelos έγραψε:Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια φιλε μου.
Πολύ καλή λύση και αυτή.!manos έγραψε:
Έτσι ακριβώς. Πάντως για να είμαστε και ακριβείς αυτό το προϊόν δεν κατασκευάστηκε με τη λογική για float fishing. Άλλο αν βοηθά να τοποθετήσουμε ένα καλάμι πχ. εγγλέζικης τεχνικής. Εγώ πάλι έχω βρει λύση σε αυτήν την περίπτωση.
http://1.bp.blogspot.com/-P8zPijZeVHc/U ... 5B1%5D.jpg
πολυ καλη λυση αλλα πολυ αβολο καθισματακι παντως και χωρις πλατη ειναι κουραστικο.Χαθηκε να του βαλουν μια πλατη?
- Constantine Palivakis
- Admin
Μια πολυ καλη λυση ειναι και αυτη, την δουλευω οταν παω σε λιμανι και εχω μαζι μου το κουτι με τα εργαλεια.
Μπορεις να την βαλεις παντου και να της δωσεις οτι κλιση θελεις. Εγω εχω την δευτερη
Μπορεις να την βαλεις παντου και να της δωσεις οτι κλιση θελεις. Εγω εχω την δευτερη
www.constantinepalivakis.com
Ναι είναι άβολο, αλλά είναι επειδή ακριβώς προορίζεται εξειδικευμένα για float fishing φίλε μου. Ρύθμιση κλίσης καλαμιού σε απίθανες γωνίες και στάση σώματος σε εγρήγορση.thanasis έγραψε:πολυ καλη λυση αλλα πολυ αβολο καθισματακι παντως και χωρις πλατη ειναι κουραστικο.Χαθηκε να του βαλουν μια πλατη?
Καλησπέρα σας..........που τα βρίσκουμε για αγορά αυτά Κώστα;;;;Constantine Palivakis έγραψε:Μια πολυ καλη λυση ειναι και αυτη, την δουλευω οταν παω σε λιμανι και εχω μαζι μου το κουτι με τα εργαλεια.
Φιλικά,
Ανδρέας
Ανδρέας
- Constantine Palivakis
- Admin
Σε καταστήματα με είδη αλιείας, είναι βάση για καλάμια στη βάρκα.
www.constantinepalivakis.com
Ναι θα συμφωνησω Μανο πολυ χρηστικο σε θεμα κλισεων απλως αν κατσεις πολυ ωρα αρχιζει και γινεται κουραστικο κατα τη γνωμη μου και οσο να ναι αποσπα την προσοχη σου.manos έγραψε:Ναι είναι άβολο, αλλά είναι επειδή ακριβώς προορίζεται εξειδικευμένα για float fishing φίλε μου. Ρύθμιση κλίσης καλαμιού σε απίθανες γωνίες και στάση σώματος σε εγρήγορση.thanasis έγραψε:πολυ καλη λυση αλλα πολυ αβολο καθισματακι παντως και χωρις πλατη ειναι κουραστικο.Χαθηκε να του βαλουν μια πλατη?
To float fishing (εγγλέζικο-μπολονέζ κλπ) δεν είναι μια ξεκούραστη τεχνική. Σπάνια στο ψάρεμα αυτό βρίσκεις τον χρόνο να αράξεις στην πολυθρόνα. Συνέχεια είσαι στην τσίτα, κάτι να σφεντονιάσεις, κάτι να πάρεις τα μπόσικα, κάτι να πάρεις το καλάμι στο χέρι γιατί ψιλοβουλιάζει ο φελλός, δεν ρίχνεις την πλάτη πίσω. Την περισσότερη ώρα βρίσκεσαι με το καλάμι στο χέρι και το ακουμπάς στην βάση μόνο για να σφεντονιάσεις.
Παρ' όλο που έχω πολυθρόνα και δίπλα την βάση που έδειξε ο Ξένος (εγώ έχω κόψει το μπροστινό μέρος) τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ ένα τρίποδο πτυσσόμενο σκαμνί για να είμαι σε εγρήγορση.. Στα μέρη που ψαρεύω βέβαια, σπάνια περιμένεις πάνω από 5 λεπτά για τσίμπημα...
Θοδωρής
Παρ' όλο που έχω πολυθρόνα και δίπλα την βάση που έδειξε ο Ξένος (εγώ έχω κόψει το μπροστινό μέρος) τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ ένα τρίποδο πτυσσόμενο σκαμνί για να είμαι σε εγρήγορση.. Στα μέρη που ψαρεύω βέβαια, σπάνια περιμένεις πάνω από 5 λεπτά για τσίμπημα...
Θοδωρής
Με εκτίμηση
Θοδωρής Νταμάτης
Θοδωρής Νταμάτης