Γλώσσα

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Γλώσσα

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Αγαπητή φίλοι,ή γλώσσα μάς είναι ό πολιτισμός μάς. Ήρθε η ώρα πιστεύω νά καινοτομήσουμε σάν παρέα, χρησιμοποιώντας μόνο λέξεις από τήν υπέροχη σέ χρώμα καί ακρίβεια λέξεις από τήν ελληνική γραμματεία.Ελπίζω καί εύχομαι να σταματήσουμε νά γράφουμε (σοκ λιντερ) καί άλλα διάφορα στά αγγλικά ,μιάς γλώσσας απίστευτα φτωχής σέ περιεχόμενο,ξεχνώντας τόν πλούτο τόν λέξεων πού κρύβουμε μέσα μας.
Άβαταρ μέλους
jkasa
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Γλώσσα

Δημοσίευση από jkasa »

Γιωργο συμφωνω πολυ σε αυτο που λες,αλλα το θεμα ειναι οτι τα περισοτερα για να μην πω ολα τα εξαρτηματα,μας ερχονται απο αυτους που τα εφευρουν,δηλαδη απο το εξωτερικο.Ειναι φυσικο οταν ψαχνουμε και συνομιλουμε για το shock leader πχ,σε ολο το internet να ειναι στα αγγλικα,και εδω να το αναφερουμε πως?δεν θα καταλαβει κανενας τιποτα!φιλικα παντα
Tα Τετραθεμελα του κοσμου τουτου¨ψαρι,κρασι,φωτια,γυναικα...
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Χαίρομαι πού έλαβα μία απάντηση.Αυτό θέλω ν αλλάξουμε,τήν κακιά μάς νοοτροπια,η ακόμα χειρότερα τήν όποια ξενομανία έχουμε.Τώρα για τό (ιντερνετ) γιά τό εξωτερικό έχεις δίκιο.Γιά τήν Ελλάδα όμως τό θεωρώ απαράδεκτο, όταν μιλάμε πχ γιά τήν αρματωσιά διπλάρι ό (συντάκτης) Ελληνικού περιοδικού νά τήν αναφέρει (πατερ νοστρε) καί τό αντιμάμαλο (σουελ).Αυτό τό θεωρώ μεγάλη αμορφωσιά καί τό λέω εγώ πού δέν έχω πάει σχολείο .Ελπίζω νά μέ καταλαβαίνετε, ότι τά γραφτά μένουν !!καί ότι μένει θά δείχνει τόν πολιτισμό μας.
Άβαταρ μέλους
jkasa
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από jkasa »

Giorgos Gallis έγραψε:.Ελπίζω νά μέ καταλαβαίνετε, ότι τά γραφτά μένουν !!καί ότι μένει θά δείχνει τόν πολιτισμό μας.
Xαχα,μην εισαι και τοσο σιγουρος!Αλλιως δεν θα βοηθουσαμε σε αυτο το ξεκινημα!...εν παση περιπτωση συμφωνω οτι οπου μπορουμε πρεπει να χρησιμοποιουμε ελληνικα .
Tα Τετραθεμελα του κοσμου τουτου¨ψαρι,κρασι,φωτια,γυναικα...
Άβαταρ μέλους
Thanman
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Thanman »

Καλημέρα παιδιά, συμφωνώ απόλυτα με το Γιώργο, αλλά και με το Γιάννη. Το θέμα είναι να βρούμε μια χρυσή τομή μεταξύ των δύο λεξηλογίων και να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τη πλούσια γλώσσα μας. Σίγουρα το shock leader να το μεταφράσεις σε κάτι όπως 'πετονιά αιφνίδιου τινάγματος' θα είναι λίγο θέμα στο να το καταλάβουνε κάποιοι, αλλά και όταν κάποιος ψάχνει σε μια μηχανή αναζήτησης δεν θα μπορέσει να βρεί και τη σελίδα μας.
Απλώς ας προσπαθούμε να είμαστε όσο ποιό ελληνικοί γίνεται. Ευχαριστώ!!!
https://www.facebook.com/Lamogia.gr?ref_type=bookmark

Ποποοο ψάρωμα!!!!!
Άβαταρ μέλους
karxarini
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από karxarini »

Και εγω νομιζα οτι θα διαβασω καποια τεχνικη για το ψαρεμα της γλωσσας :lol: :lol:
Φιλοι μου εχετε ολοι δικιο και ειναι ο μεγαλος μου πονος αυτος. Μου αρεσει παρα πολυ η πλουσια Ελληνικη γλωσσα μας την οποια μας την εχουν μπασταρδεψει και προσωπικα προσπαθω να την διδαξω σωστα στα παιδια μου.
Ειναι ομως και γεγονος οτι καποιες λεξεις , πιο πολυ ορολογιας ,που δυστυχως δεν μπορουμε να αποφυγουμε.
George Zougris

Δημοσίευση από George Zougris »

Στέλιο καλημερα ...ετοιμάσου ακόνισε τα εργαλεία λέμε για την 1η συνάντηση :D :D :D :D :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”