Εγγλέζικη Τεχνική
Εγγλέζικη Τεχνική
Εδώ καί 3 χρόνια μέ κόλησαν κόλησα μέ τό μικρόβιο τού
Εγγλέζικου από ένα ψάρεμα πού έγινε στό Λαύριο μέ τόν
Φίλο Δήμο Καπόγιαννη.Μπορώ νά πώ ότι είναι πολύ αποδοτικό
αλλά δέν ξεκολάς καί εύκολα από αυτό.Εδώ καί αρκετώ καιρό
άφησα τά λιμάνια καί τούς ντόκους καί άρχισα νά ψαρεύω από
αρκετά δύσκολα σημεία όπως βράχια αλλά καί παραλίες
τώρα μετά από εμπειρίες έχω καταλαγειάση περίπου τί κάνω
καί τί θέλω.Μπορώ νά πώ ότι είναι σίγουρα αποδοτικό καί
ευχάριστω.Όμως ή απώλειες σέ είναι πάρα πολλές τόσο
σέ καλάμια μηχανισμούς φελούς πετωνιές καί όλα τά συναφή
αυτό οφείλετε σέ πολλούς καί διαφόρους λόγους πρώτον άς πάρουμε
παραλία δέν αφήνουμε επί ουδενή λόγω τό καλάμι από τό χέρι
γιατί θά χάσεις οπωσδήποτε! κοιλιά μάνας τυχόν βράχια πού
δέν φαίνονται έλειψη βάθους θαλάσσης καί τέλος κόψιμο μάνας
πετωνιάς κλπ.Δεύτερον πάμε σέ βράχια εδώ συνήθως υπάρχει τό βάθος
αλλά υστερείς σέ άπλα οπότε αναγκάζεσαι νά αφήνεις πολλές φορές
τό καλάμι πχ έρμαιο τόν βράχον εκεί τραυματίζωνται χωρίς νά
πάρις είδηση από μηχανισμοί έως πετωνιές καί κάποια στιγμή
όταν κάνεις βολή νά φεύγουν όλα από πάνω.Καί νά αναρωτιέσαι καί νά λές μά σάπια πετωνιά έχω.Μπήκα στόν πειρασμό μετά από σκέψη νά κάνω
κάποιες αλλαγές γιά νά δώ άν θά είναι καλλίτερα τά πράγματα καί
μέ αφορμή τήν σημερινή ημέρα καθώς έχασα τρία ψάρια αρκετά καλά
Χρειάζεται καλάμι μέ μεγάλο Άξιον ασπούμε 10 40 φελλός 12+4 αεροδυναμικός
ίσως καί μεγαλύτερος πετωνιά μάνας 20 ναί καί ίσως 22 μήν γελάτε καθόλου
άν σάς παραξενεύη παράμαλο 18 έως 20 ίσως μςρικοί συμφωνίσουν
μαζί μου καί πολοί νά διαφωνίσουν εγώ θά τά εφαρμώσω καί κάποια
στιγμή θά σάς πώ τής εντυπώσεις μου!
Εγγλέζικου από ένα ψάρεμα πού έγινε στό Λαύριο μέ τόν
Φίλο Δήμο Καπόγιαννη.Μπορώ νά πώ ότι είναι πολύ αποδοτικό
αλλά δέν ξεκολάς καί εύκολα από αυτό.Εδώ καί αρκετώ καιρό
άφησα τά λιμάνια καί τούς ντόκους καί άρχισα νά ψαρεύω από
αρκετά δύσκολα σημεία όπως βράχια αλλά καί παραλίες
τώρα μετά από εμπειρίες έχω καταλαγειάση περίπου τί κάνω
καί τί θέλω.Μπορώ νά πώ ότι είναι σίγουρα αποδοτικό καί
ευχάριστω.Όμως ή απώλειες σέ είναι πάρα πολλές τόσο
σέ καλάμια μηχανισμούς φελούς πετωνιές καί όλα τά συναφή
αυτό οφείλετε σέ πολλούς καί διαφόρους λόγους πρώτον άς πάρουμε
παραλία δέν αφήνουμε επί ουδενή λόγω τό καλάμι από τό χέρι
γιατί θά χάσεις οπωσδήποτε! κοιλιά μάνας τυχόν βράχια πού
δέν φαίνονται έλειψη βάθους θαλάσσης καί τέλος κόψιμο μάνας
πετωνιάς κλπ.Δεύτερον πάμε σέ βράχια εδώ συνήθως υπάρχει τό βάθος
αλλά υστερείς σέ άπλα οπότε αναγκάζεσαι νά αφήνεις πολλές φορές
τό καλάμι πχ έρμαιο τόν βράχον εκεί τραυματίζωνται χωρίς νά
πάρις είδηση από μηχανισμοί έως πετωνιές καί κάποια στιγμή
όταν κάνεις βολή νά φεύγουν όλα από πάνω.Καί νά αναρωτιέσαι καί νά λές μά σάπια πετωνιά έχω.Μπήκα στόν πειρασμό μετά από σκέψη νά κάνω
κάποιες αλλαγές γιά νά δώ άν θά είναι καλλίτερα τά πράγματα καί
μέ αφορμή τήν σημερινή ημέρα καθώς έχασα τρία ψάρια αρκετά καλά
Χρειάζεται καλάμι μέ μεγάλο Άξιον ασπούμε 10 40 φελλός 12+4 αεροδυναμικός
ίσως καί μεγαλύτερος πετωνιά μάνας 20 ναί καί ίσως 22 μήν γελάτε καθόλου
άν σάς παραξενεύη παράμαλο 18 έως 20 ίσως μςρικοί συμφωνίσουν
μαζί μου καί πολοί νά διαφωνίσουν εγώ θά τά εφαρμώσω καί κάποια
στιγμή θά σάς πώ τής εντυπώσεις μου!
Re: Εγγλέζικη Τεχνική
με μια βαση καλαμιου για εγγλεζικο λυνεις το προβλημα με τις φθορες του καλαμιου και μηχανισμου, επισης με μια βυθιζομενη μανα εχεις πολυ μικροτερη κοιλια.
για τα χοντρα νουμερα που αναφερεις ειναι αποδεκτα οταν ο τοπος κραταει μεγαλα ψαρια και δεν τα πειραζουν τα μεγαλα νουμερα.
πιστευω ομως οτι σε ραχωτοπους πολυ καλυτερη επιλογη ειναι ενα καλαμι μπολονεχ στα 6 ή 7 μετρα γιατι συνηθως σε αυτα τα μερη ειδικα αν τα νερα ειναι βαθια δεν θελουμε μακρινες βολες.
πιστευω οτι με αυτα τα "τρικ" η χασουρα θα ειναι μονο το παραμαλλο και αραια και που κανας φελλος.
για τα χοντρα νουμερα που αναφερεις ειναι αποδεκτα οταν ο τοπος κραταει μεγαλα ψαρια και δεν τα πειραζουν τα μεγαλα νουμερα.
πιστευω ομως οτι σε ραχωτοπους πολυ καλυτερη επιλογη ειναι ενα καλαμι μπολονεχ στα 6 ή 7 μετρα γιατι συνηθως σε αυτα τα μερη ειδικα αν τα νερα ειναι βαθια δεν θελουμε μακρινες βολες.
πιστευω οτι με αυτα τα "τρικ" η χασουρα θα ειναι μονο το παραμαλλο και αραια και που κανας φελλος.
και κατι ακομα φιλε μου, σε δυπροσιτα βραχια καλο θα ειναι να ειστε παρεα με 3 ή και παραπανω ατομα, την πατησαμε μια φορα που ειμασταν δυο και ευτυχως που δεν υπηρξε τραυματισμος, γιατι εκει θα ειχαμε αφησει τα κοκκαλα μας.
- Constantine Palivakis
- Admin
Θα συμφωνησω απολυτα με τον Ηλια, και ειδικα στο οτι ποτε δεν παμε μονοι μας σε δυσκολα μερη. Βασικα καλο θα ηταν παντα να ειχαμε παρεα, ειδικα το βραδυ.
Το βαρυ εγγλεζικο Κωστα μου θελει ειδικες συνθηκες, οχι οτι δεν θα σου δωσει αλλα αν πας σε μερη με καθαρα νερα και χωρις λιγο φουρτουνα δεν θα δεις πολλα πραγματα.
Εγω ειμαι λατρης στα πολυ ψιλα νουμερα στο εγγλεζικο (αναποδος ανθρωπος, στο καστινγκ θελω πολυ χοντρα...) και δεν το αλλαζω με τιποτα.
Οσο για τον εξοπλισμο, τοσα πραγματα κουβαλας παρε εκει και καμια βαση με καθισμα.
Υ.Γ. Τα κεφτεδακια μην ξεχασεις κυρ Κωστα στις 21 και πανε σε κανα λιμανι που θες να τρεχεις και σε βραχια.
Το βαρυ εγγλεζικο Κωστα μου θελει ειδικες συνθηκες, οχι οτι δεν θα σου δωσει αλλα αν πας σε μερη με καθαρα νερα και χωρις λιγο φουρτουνα δεν θα δεις πολλα πραγματα.
Εγω ειμαι λατρης στα πολυ ψιλα νουμερα στο εγγλεζικο (αναποδος ανθρωπος, στο καστινγκ θελω πολυ χοντρα...) και δεν το αλλαζω με τιποτα.
Οσο για τον εξοπλισμο, τοσα πραγματα κουβαλας παρε εκει και καμια βαση με καθισμα.
Υ.Γ. Τα κεφτεδακια μην ξεχασεις κυρ Κωστα στις 21 και πανε σε κανα λιμανι που θες να τρεχεις και σε βραχια.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
www.constantinepalivakis.com
Επειδη το seat box ειναι κουραστικο στο κουβαλημα μπορει ανετα να παρει μια καρεκλα και να προσαρμοσει feeder arm και διαφορα βοηθηματα και βαση για το καλαμι.Οσο και να το λες στα βραχια εινια ογκος.
http://www.endraseishop.gr/%CF%80%CF%81 ... E%BF%CF%85
Ευκολη στη μεταφορα και ανθεκτικη.
http://www.endraseishop.gr/%CF%80%CF%81 ... E%BF%CF%85
Ευκολη στη μεταφορα και ανθεκτικη.
κωστα εχεις παρει το συγκεκριμενο seat box?
κουβαλας ολο τον εξοπλησμο σου ομως μεσα.
Δεν διαφωνω αλλα αν εχεις περπατημα μπολικο και να χρειαστεις να σκαρφαλωσεις κανενα βραχακι ειναι λιγο θεμα.
παιδιά τά πειράματα πληρώνονται καί ή δοκιμές είναι δωρεάν<χαχαχα>λοιπόν μέ 22άρα μάνα ώς πρός τό 5 -25 -30 καλαμι μέ φελλούς 4+2 5+2κλπ είναι ανυπόφωρο δέν μπορείς νά ψαρέψεις αναγκάζεσαι νά έχεις τό καλάμι συνέχεια στό χέρι αλλά καί πολύ ψιλά γιατί είναι τέτοια ή κοιλιά πού γίνετε στήν μάνα πού σέ κουράζει αφάνταστα πρέπει νά μαζεύης συνέχεια τά μπόσκα μέ αποτέλεσμα νά έρχεται πολύ γρήγορα ή αρματωσιά έξω από ότι κατάλαβα πάμε σέ άλλη παράγραφω οπότε δέν τό συζητώ τελικά ή αποφασί μου μένει εκεί πού είμαι Μάνα 18 παράμαλλο 16 απλά θέλει περισότερη προσοχή πού αφήνουμε τά εργαλεία μας!! όσο γιά καρέκλες βάσεις κλπ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τά πάντα όλα όπως λέει μιά ψυχή αλλά δέν ξεχνώ ότι δύο φορές τό ΚΑΛΑΜΙ ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ τό καλαμάκι μας δέν τό αφήνουμε από τά χέρια μας πρέπει νά τό κάνουμε ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
koita σωστα λες οτι πρεπει να κραταμε το κααλαμι στα χερι μας αλλα αν ψαρευουμε ωρες πρεπει καπου να το ακουμπαμε.Η βαση toy seat box ειναι πιο ασφαλης απο τη βαση με το τριποδο και παντα τα εχουμε κοντα μας με λιγο πιο λασκα τα φρενα.
- Constantine Palivakis
- Admin
Εγω θαναση εχω μια συνηθεια να ακουμπαω το καλαμι στα ποδια μου και να ψαρευω παντα αριστερα.Θελω να νιωθωτο καλαμι, ειτε το εχω στο χερι η στα ποδια μου.thanasis έγραψε:koita σωστα λες οτι πρεπει να κραταμε το κααλαμι στα χερι μας αλλα αν ψαρευουμε ωρες πρεπει καπου να το ακουμπαμε.Η βαση toy seat box ειναι πιο ασφαλης απο τη βαση με το τριποδο και παντα τα εχουμε κοντα μας με λιγο πιο λασκα τα φρενα.
Σε βαση δεν ξερω αν θα μπορουσα να ψαρευω οπως το να εχω την επαφη παντα με το καλαμι.
Οσες φορες το εχω αφησει το καλαμι δεν ειχα την ιδια αποδοση. Ισως να ειναι κα θεμα συνηθειας αλλα δεν νομιζω
Καλημερα σε ολους,Κωστα καλα λες οτι θελεις το καλαμι στα χερια σου αλλα πιστεψε μια βαση χρειαζεται γιατι καπου ππρει να το ακουμπησεις με ασφαλεια καποια στιγμη.Η αποσταση θα ειναι στο μισο που απλωνεται το χερι σου σε μια βαση ενω με τις χουφτες του seat box μπορεις να το εχεις αμεσα στα χερια σου.Οταν θελεις να μαλαγρωσεις το κανεις πιο ευκολα και πιο γρηγορα ασε που ειναι και καπου σταθερα και δεν κινδυνευει να σου γλιστρησει.
Σε ολονυχτια καλοκαιρινα ψαρεματα ειναι αδυνατον να καθεσει ολη την ωρα κρατωντας το καλαμι και πιστεψε με εχω καλαμι εγγλεζικου πουπουλο σαν σετ.
Τελος παντων οπως βολευεται κανεις απλως επειδη στο εγγλεζικο ασχολεισαι συνεχως ειναι καλο κατα τη γνωμη μου να εχεις καπου να ακουμπησεις.
Σε ολονυχτια καλοκαιρινα ψαρεματα ειναι αδυνατον να καθεσει ολη την ωρα κρατωντας το καλαμι και πιστεψε με εχω καλαμι εγγλεζικου πουπουλο σαν σετ.
Τελος παντων οπως βολευεται κανεις απλως επειδη στο εγγλεζικο ασχολεισαι συνεχως ειναι καλο κατα τη γνωμη μου να εχεις καπου να ακουμπησεις.
μια στιβαρη βαση ή αυτη στο seat box πιστευω οτι ειναι απαραιτητη ιδικα με αερα, προσφερει μεγαλη βοηθεια και στα μπλεξιματα και στο μαλαγρωμα και σε ολες τις δραστηριοτητες που πρεπει να αφησεις το καλαμι απο το χερι σου.
οταν το καλαμι ειναι στη βαση καλο θα ειναι να ειναι ακομα και τερμα λασκα τα φρενα, εχω δει καλαμι να φευγει απο τα βραχια λογο μεγαλου ψαριου.
οταν το καλαμι ειναι στη βαση καλο θα ειναι να ειναι ακομα και τερμα λασκα τα φρενα, εχω δει καλαμι να φευγει απο τα βραχια λογο μεγαλου ψαριου.
- Constantine Palivakis
- Admin
Ναι παιδιά εννοείται ότι χωρίς βάση είναι πακέτο όπως και να το κάνεις. Πάντα έχω βάση και αν δεν έχω θα βρω μια αυτοσχέδια να φτιάξω για να μπορώ να το ακουμπάω.
Απλά λέω ότι έχω την συνήθεια αυτήν.
Και βάση να έχω αν δεν κάνω κάτι άλλο το κρατάω πάντα, ασε που μου αρέσει απίστευτα το να καταλαβαίνω την τσιμπιά στο χερι και οχι στον φελλό...
Αλλά αυτό είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο.
Απλά λέω ότι έχω την συνήθεια αυτήν.
Και βάση να έχω αν δεν κάνω κάτι άλλο το κρατάω πάντα, ασε που μου αρέσει απίστευτα το να καταλαβαίνω την τσιμπιά στο χερι και οχι στον φελλό...
Αλλά αυτό είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο.
Εγώ επειδή δεν μπορώ να κάθομαι,(έχω αυτήν την χαζή συνήθεια να είμαι στην τσίτα και όρθιος)έχω την παρακάτω βάση,η οποία είναι εξαιρετική,οικονομικότατη και βολική στην μεταφορά.
https://youtu.be/3VDHVZtG_Rk
https://youtu.be/3VDHVZtG_Rk
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Φανταστικη δουλεια!Απο τις καλυτερες αν οχι η καλυτερη βαση για εγγλεζικο που εχω δει!
Tα Τετραθεμελα του κοσμου τουτου¨ψαρι,κρασι,φωτια,γυναικα...