Ξεκινώντας το εγγλέζικο
Re: Ξεκινώντας το εγγλέζικο
3σπαστο, καλυτερη παραβολη, στιβαρο, περισσοτεροι οδηγοι αρα καλυτερο στρωσιμο πετονιας.
τηλεσκοπικο, ευκολοτερη μεταφορα λογο μικροτετρου μηκους κλειστο, ευκολοτερα εχουμε ετοιμη την αρματωσια μας ετσι ωστε να μην χανουμε χρονο στην ψαρευτρα μας.
τηλεσκοπικο, ευκολοτερη μεταφορα λογο μικροτετρου μηκους κλειστο, ευκολοτερα εχουμε ετοιμη την αρματωσια μας ετσι ωστε να μην χανουμε χρονο στην ψαρευτρα μας.
- gbarbounis
- Psaroma Fishing Team
12-13 οδηγους εχουν συνηθως τα εγγλεζικα καλαμια με δραση κορυφης.Αυτο σημαινει διαχειρηση μεγαλυτερης διατομης πετονια,γρηγοροτερο καρφωμα αλλα με τρομερο μεινεκτημα την μικρη παραβολη οπου ενας πιο εμπειρος ψαρας θα παιξει με τις γωνιες του καλαμιου και την αντεπιστροφη ενω ενας απειρος θα ετοιμασει να δεσει καινουριο παραμαλο.Ολα αυτα σε ενα σοβαρο ψαρι οπως πχ ενας σαργος κιλισιος.Το ποιο συνηθες σεταρισμα ειναι με 15-16 οδηγους σε ενα καλαμι ημιπαραβολικο που για μενα ειναι η χρηση τομη και για εναν απειρο αλλα και για εναν ποιο εμπειρο εγγλεζα.Τα παραβολικα εχουν ποιο πολλους οδηγους απο τα ημιπαραβολικα για χρηση ψιλων πετονιων με οτι αυτο συνεπαγεται.Προσωπικα επειδη ψαρευω μονο απο βραχια και ειμαι οπαδος της σταθερης αρματωσιας και του σαργου,θεωρω καταλληλοτερο καλαμι γι αυτες τις συνθηκες ενα καλαμι ημιπαραβολικο απο 4,50 εως 4,80 με δυνατο butt.Επισης εννοειται οτι τα 3σπαστα ειναι πολυ ποιο ανθεκτικα απο τα τηλεσκοπικα και εχουν περισσοτερη δυναμη ενω το casting weight που αναφερεται στα καλαμια, δεν εχει την παραμικρη σημασια.Αυτα σε γενικες γραμμες......Tasos Potoudis έγραψε:Να ρωτησω κ κατι ακομη....
Βλεπω τα σπαστα κ εχουν 12-13 οδηγους. Δεν ειναι σοβαρο πλεονεκτημα εναντι των τηλεσκοπικων?
Discover the adventure of thinking....
gbarbounis έγραψε:12-13 οδηγους εχουν συνηθως τα εγγλεζικα καλαμια με δραση κορυφης.Αυτο σημαινει διαχειρηση μεγαλυτερης διατομης πετονια,γρηγοροτερο καρφωμα αλλα με τρομερο μεινεκτημα την μικρη παραβολη οπου ενας πιο εμπειρος ψαρας θα παιξει με τις γωνιες του καλαμιου και την αντεπιστροφη ενω ενας απειρος θα ετοιμασει να δεσει καινουριο παραμαλο.Ολα αυτα σε ενα σοβαρο ψαρι οπως πχ ενας σαργος κιλισιος.Το ποιο συνηθες σεταρισμα ειναι με 15-16 οδηγους σε ενα καλαμι ημιπαραβολικο που για μενα ειναι η χρηση τομη και για εναν απειρο αλλα και για εναν ποιο εμπειρο εγγλεζα.Τα παραβολικα εχουν ποιο πολλους οδηγους απο τα ημιπαραβολικα για χρηση ψιλων πετονιων με οτι αυτο συνεπαγεται.Προσωπικα επειδη ψαρευω μονο απο βραχια και ειμαι οπαδος της σταθερης αρματωσιας και του σαργου,θεωρω καταλληλοτερο καλαμι γι αυτες τις συνθηκες ενα καλαμι ημιπαραβολικο απο 4,50 εως 4,80 με δυνατο butt.Επισης εννοειται οτι τα 3σπαστα ειναι πολυ ποιο ανθεκτικα απο τα τηλεσκοπικα και εχουν περισσοτερη δυναμη ενω το casting weight που αναφερεται στα καλαμια, δεν εχει την παραμικρη σημασια.Αυτα σε γενικες γραμμες......Tasos Potoudis έγραψε:Να ρωτησω κ κατι ακομη....
Βλεπω τα σπαστα κ εχουν 12-13 οδηγους. Δεν ειναι σοβαρο πλεονεκτημα εναντι των τηλεσκοπικων?
με αυτα τα δεδομενα προτιμω ενα καλαμι μπολονεζ με μηκος 6-7 μετρα.
- gbarbounis
- Psaroma Fishing Team
Συμφωνοι Ηλια για το μπολονεζ καλαμι και ολα τα οφελη που εχει αλλα δεν βολευει οταν θες να κανεις μακρινες βολες..ειδικα ενα 7μετρο...η κατασταση αλλαζει αρδην οταν ομως εχεις αερα κοντρα και αναγκαστικα ψαρευεις κοντα.Μπορεις να το κανεις και με εγγλεζικο καλαμι αλλα πλην ολιγων εγγλεζικων ακριβων καλαμιων,τα μπολονεζ υπερτερουν σε δυναμη και σε lift.hlias έγραψε:gbarbounis έγραψε:12-13 οδηγους εχουν συνηθως τα εγγλεζικα καλαμια με δραση κορυφης.Αυτο σημαινει διαχειρηση μεγαλυτερης διατομης πετονια,γρηγοροτερο καρφωμα αλλα με τρομερο μεινεκτημα την μικρη παραβολη οπου ενας πιο εμπειρος ψαρας θα παιξει με τις γωνιες του καλαμιου και την αντεπιστροφη ενω ενας απειρος θα ετοιμασει να δεσει καινουριο παραμαλο.Ολα αυτα σε ενα σοβαρο ψαρι οπως πχ ενας σαργος κιλισιος.Το ποιο συνηθες σεταρισμα ειναι με 15-16 οδηγους σε ενα καλαμι ημιπαραβολικο που για μενα ειναι η χρηση τομη και για εναν απειρο αλλα και για εναν ποιο εμπειρο εγγλεζα.Τα παραβολικα εχουν ποιο πολλους οδηγους απο τα ημιπαραβολικα για χρηση ψιλων πετονιων με οτι αυτο συνεπαγεται.Προσωπικα επειδη ψαρευω μονο απο βραχια και ειμαι οπαδος της σταθερης αρματωσιας και του σαργου,θεωρω καταλληλοτερο καλαμι γι αυτες τις συνθηκες ενα καλαμι ημιπαραβολικο απο 4,50 εως 4,80 με δυνατο butt.Επισης εννοειται οτι τα 3σπαστα ειναι πολυ ποιο ανθεκτικα απο τα τηλεσκοπικα και εχουν περισσοτερη δυναμη ενω το casting weight που αναφερεται στα καλαμια, δεν εχει την παραμικρη σημασια.Αυτα σε γενικες γραμμες......Tasos Potoudis έγραψε:Να ρωτησω κ κατι ακομη....
με αυτα τα δεδομενα προτιμω ενα καλαμι μπολονεζ με μηκος 6-7 μετρα.
Discover the adventure of thinking....
Στις καλοκαιρινές διακοπές μου έκανα και εγώ τα πρώτα μου βήματα στο εγγλέζικο. Το καλάμι που που πήρα , με την βοήθεια του φίλου μας mike , είναι αυτό : www.oceanicteam.gr/oceanic-adalina-4-20m-1101167 .
Το βρήκα πολύ καλό για ξεκίνημα με αυτά τα χρήματα.
Φωντα βοήθεια μου φαίνεται ότι κόλλησα...
Το βρήκα πολύ καλό για ξεκίνημα με αυτά τα χρήματα.
Φωντα βοήθεια μου φαίνεται ότι κόλλησα...
- Constantine Palivakis
- Admin
Ωχ... Στελιο μου μπηκες σε περιεργα μονοπατια.
Καλη αρχη και ειμαι σιγουρος οτι ο Φωντας θα σε καθοδηγησει με μεγαλη χαρα!
Καλη αρχη και ειμαι σιγουρος οτι ο Φωντας θα σε καθοδηγησει με μεγαλη χαρα!
- thodoris tzavaras
- Αρχιψαρωμένος
Καλή αρχή Στέλιο!!! Και εγω λέω εδω και 4 χρόνια να κάνω το πρώτο βήμα τουλάχιστον για τα καλοκαίρια που οι παραλίες είναι γεμάτες κόσμο και είναι αδύνατον να ψαρέψεις πολλές φορές ακόμα και την νύχτα, αλλά έχω μείνει στα λόγια. Του χρόνου τώρα να είμαστε καλά....
- Tasos Potoudis
- Admin
Καλή αρχή Στελλιο!!!
Περιμένω εντυπώσεις από το καλάμι..
Οικονομικό κ τηλεσκοπικό, ότι πρέπει για ξεκίνημα. Έτσι είναι; Τι λένε κ οι έμπειροι μας;
Περιμένω εντυπώσεις από το καλάμι..
Οικονομικό κ τηλεσκοπικό, ότι πρέπει για ξεκίνημα. Έτσι είναι; Τι λένε κ οι έμπειροι μας;
Οσοι κυριοι σκεφτονται να ξεκινησουν με την εγγλεζικη τεχνικη ας την αρχησουν αμμεσα, πιστευω οτι σιγουρα θα κλεψει τις καρδιες σας. Εχει και το πλεονεκτημα οτι δεν πρεπει να ξενιτευτεις για να παρεις ψαρια, ακομα και στην Αττικη και τη Σαλαμινα εχει καλους τοπους.
Το καλάμι από την περιγραφή του, το βλέπω μάλλον σκληρό. Αυτό και σε συνδυασμό με το ότι ξεκινάς τώρα το εγγλέζικο, θα σε οδηγήσει σε πιο χοντρές αρματωσιές από τις συνηθισμένες. Θα έλεγα να μην πέσεις κάτω από 0,16χιλ. διάμετρο παράμαλλου, με μάνα στο μηχανισμό 0,20χιλ. Για αρχή προσπάθησε να βρεις μέρη για ψάρεμα μέχρι 4 μέτρα βάθος, έτσι ώστε να ξεκινήσεις με σταθερές αρματωσιές. Το καλύτερο γι αυτά τα καλάμια είναι να πας σε βράχια για σαργούς και μελανούρια. Εκεί ακόμα και σε 6-7 μέτρα βάθος, σταθερή αρματωσιά στα 4 μέτρα θα κάνεις. Τα μελανούρια τρώνε συνήθως στα μεσόνερα και οι σαργοί ανεβαίνουν πολύ ψηλά για να φάνε. Μηχανάκι υποθέτω ότι έχεις,καλό είναι ένα 2500 ή 3000, το λέω τόσο μεγάλο γιατί τα φρένα του είναι πολύ πιο γραμμικά από τα συνηθισμένα 1000άρια του εγγλέζικου. Φελλούς straight για αρχή +1, +2 είναι καλά. Τα λοιπά παρελκόμενα υποθέτω ότι τα ξέρεις.
Καλώς ήρθες στους Άγγλους ασθενείς.
Με εκτίμηση
Θοδωρής
Καλώς ήρθες στους Άγγλους ασθενείς.
Με εκτίμηση
Θοδωρής
Ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα και παραθέτω τις εμπειρίες μου:
Διακοπές στην Κέα ( Τζιά ) , ψάρεμα από βράχια και βάθος περίπου 8-10 μέτρα. Mηχανισμος sensei - sonic 2000 , μάνα 0,18 και παραμαλα 0,16 με αγκίστρι 12-14. Φελλοί στικ 6+2 και σε κυματισμό από τους άλλους 5+3.
Για την σταθερή αρματωσιά μαθαίνω τώρα αλλά τα αποτελέσματα ήταν καλά με μελανούρια , σαργουδακια και λιτσες .
Μεγάλο γέλιο οι λιτσες , το έπαιρναν στον αέρα και γινότανε μάχη. Πρωτόγνωρα συναισθήματα για μένα όπως να παίζω με φρένα , να μην εχω χρόνο να κάτσω , να αλλάζω συνέχεια παραμαλακια γιατί καταστρεφονταν απο τα δόντια τους κλπ.
Διακοπές στην Κέα ( Τζιά ) , ψάρεμα από βράχια και βάθος περίπου 8-10 μέτρα. Mηχανισμος sensei - sonic 2000 , μάνα 0,18 και παραμαλα 0,16 με αγκίστρι 12-14. Φελλοί στικ 6+2 και σε κυματισμό από τους άλλους 5+3.
Για την σταθερή αρματωσιά μαθαίνω τώρα αλλά τα αποτελέσματα ήταν καλά με μελανούρια , σαργουδακια και λιτσες .
Μεγάλο γέλιο οι λιτσες , το έπαιρναν στον αέρα και γινότανε μάχη. Πρωτόγνωρα συναισθήματα για μένα όπως να παίζω με φρένα , να μην εχω χρόνο να κάτσω , να αλλάζω συνέχεια παραμαλακια γιατί καταστρεφονταν απο τα δόντια τους κλπ.
αχχαχαχααχχααχ!!!Καλά ξεμπερδέματα τώρα!!karxarini έγραψε: Φωντα βοήθεια μου φαίνεται ότι κόλλησα...
Καλωσήρθες κι απο μένα στην μαγεία του εγγλέζικου λοιπόν!!Φυσικά'οποτε χρειαστείς παρέα είμαι εδώ φιλαράκι,με πάρα πολύ μεγάλη χαρά ,το λέω και το εννοώ,για να συνψαρέψουμε!(πάντα όμως παρασκευές βραδυ εως Σάββατο πρωί).Χρωστάω κι ένα ξενύχτι στον Τζαβάρα (δεν το έχω ξεχάσει Θοδωρή)στα μέρη του για να μπεί σιγα-σιγά στα μονοπατια που λέει και ο Ντίνος!karxarini έγραψε:Ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα και παραθέτω τις εμπειρίες μου:
Εγώ μια μικρή συμβουλή που θα δώσω είναι ως αναφορά τους φελλούς σου,δλδ προτείνω να πάρεις και κάποιον ή κάποιους φελλούς με +1, το οποίο σημάινει εξαιρετικά αργό κατέβασμα του δολώματος στον βυθό.
Απο κει και πέρα,με μπίκα ψαρευες ??Πως σου φάνηκε αυτο το παλιοσκούλικο?χαχα.Μαλάγρωνες καθόλου?Αν ήξερα πως πήγαινες στην Τζια θα σου πρότεινα λιμάνι!!
Φιλε Φωντα, εχω φελους +1 αλλα με το αερακι που ειχε θεωρησα καλο να βαρυνω.
Ειπαμε τωρα που αρχισα εχω να μαααθω... Επισης το σκεφτηκα και εγω το λιμανι αλλα επειδη ημουν Ποισες ηταν μακρια το πηγαινε - ελα , χωρια που ειχα την θαλασσα απο κατω μου.
Μαλαγρα εριχνα φτιαγμενη απο το μυαλο μου με τριμενη φρυγανια,μπισκοτο,τυρι και λιγο σκορδο ανακατεμενο με λιγο μπικα. Βεβαια ο καιρος με προβληματιζε αλλα την εριχνα πιο μακρια μου με σκοπο να φτασει μπροστα μου και μπορω να πω οτι κατι εγινε.Αυτο που μου δουλεψε καλα ηταν ο ακροβατης.
Ειπαμε τωρα που αρχισα εχω να μαααθω... Επισης το σκεφτηκα και εγω το λιμανι αλλα επειδη ημουν Ποισες ηταν μακρια το πηγαινε - ελα , χωρια που ειχα την θαλασσα απο κατω μου.
Μαλαγρα εριχνα φτιαγμενη απο το μυαλο μου με τριμενη φρυγανια,μπισκοτο,τυρι και λιγο σκορδο ανακατεμενο με λιγο μπικα. Βεβαια ο καιρος με προβληματιζε αλλα την εριχνα πιο μακρια μου με σκοπο να φτασει μπροστα μου και μπορω να πω οτι κατι εγινε.Αυτο που μου δουλεψε καλα ηταν ο ακροβατης.