Καθαρισμός Μηχανισμού.
- Tasos Potoudis
- Admin
Καθαρισμός Μηχανισμού.
Ηρθε η ωρα λοιπον να ανοιξουμε τους μηχανισμους μας για να τους καθαρισουμε.
Ανοιγοντας το καπακι του μηχανισμου μπορουμε να τον καθαρισουμε κ να τον λιπανουμε ή πρεπει να τον αποσυναρμολογησουμε τελειως?
Πετρελαιο κανει ή εχει λαστιχα που θα χαλασουν?
Για πειτε να κανουμε τη ζωη μας πιο ευκολη!
Ανοιγοντας το καπακι του μηχανισμου μπορουμε να τον καθαρισουμε κ να τον λιπανουμε ή πρεπει να τον αποσυναρμολογησουμε τελειως?
Πετρελαιο κανει ή εχει λαστιχα που θα χαλασουν?
Για πειτε να κανουμε τη ζωη μας πιο ευκολη!
..tripinfishing..
- George Kotsos
Re: Καθαρισμός Μηχανισμού.
Το λύνεις τελείως και καθαρίζεις καλά όλα τα εξαρτήματα από παλιά λάδια ή γράσσα!
Δεν λιπαίνεις μια ήδη βρόμικη επιφάνεια...
Το καλύτερο είναι ένα δοχείο με υπέρηχους αλλά επειδή είναι πολυτέλεια, καλύτερα θα κάνεις την δουλειά σου
με ισοπροπυλική αλκοόλη
Μια πρόχειρη ερευνα μου έβγαλε αυτό...! http://www.wap5.gr/product_info.php?pro ... =18208&s=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Όποια θέλεις παίρνεις φυσικά! Δεν διαβρώνει, δεν αφήνει κατάλοιπα και διασπά τα έλαια...!
Εμποτίζεις ένα πανάκι και τρίβεις καλά.
Αφού τα καθαρίσεις και τα στεγνώσεις, βάζεις στις εφαπτόμενες επιφάνειες γράσσο θαλάσσης
ή αν βρείς από ebay γράσσο γνωστών εταιριών για μηχανάκια ψαρέματος.
Στα ρουλεμάν θα βάλεις μια σταγόνα από ψιλό λάδι για ραπτομηχανές ή για όπλα...!
Δεν αναμιγνύεις ποτέ λάδι με γράσσο... Δεν πάνε παρέα!
Το σχεδιάγραμμα ανα χείρας, λίγη υπομονή και θα τα κάνεις καινούργιο...!
Δεν λιπαίνεις μια ήδη βρόμικη επιφάνεια...
Το καλύτερο είναι ένα δοχείο με υπέρηχους αλλά επειδή είναι πολυτέλεια, καλύτερα θα κάνεις την δουλειά σου
με ισοπροπυλική αλκοόλη
Μια πρόχειρη ερευνα μου έβγαλε αυτό...! http://www.wap5.gr/product_info.php?pro ... =18208&s=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Όποια θέλεις παίρνεις φυσικά! Δεν διαβρώνει, δεν αφήνει κατάλοιπα και διασπά τα έλαια...!
Εμποτίζεις ένα πανάκι και τρίβεις καλά.
Αφού τα καθαρίσεις και τα στεγνώσεις, βάζεις στις εφαπτόμενες επιφάνειες γράσσο θαλάσσης
ή αν βρείς από ebay γράσσο γνωστών εταιριών για μηχανάκια ψαρέματος.
Στα ρουλεμάν θα βάλεις μια σταγόνα από ψιλό λάδι για ραπτομηχανές ή για όπλα...!
Δεν αναμιγνύεις ποτέ λάδι με γράσσο... Δεν πάνε παρέα!
Το σχεδιάγραμμα ανα χείρας, λίγη υπομονή και θα τα κάνεις καινούργιο...!

THERE ARE TWO TYPES OF PEOPLE IN THIS WORLD.
PEOPLE WHO LOVE FISHING AND PEOPLE WHO ARE WRONG.
και η καθαρη βενζινη που χρησιμοποιω εγω καθαριζει τα γρασσα και δεν αφηνει μυρωδιες (το πετρελαιο απαγορευτικο τασο) και παιρνεις και ενα κουτι γρασσο θαλασσης το οποιο το δουλευω και γω το παρακατω:
http://www.zorzosae.gr/index.php?target ... t_id=30127
και ενα αντισκουριακο λιπαντικο σπρεΪ θαλλασης το ποιο και αυτο δεν μυριζει οπως το WD40 και εισαι αρχοντας τασουλη αυτο εχω παρει εγω:
http://www.zorzosae.gr/index.php?target ... t_id=29900
ΠΡΟΣΟΧΗΔεν χρειαζετε να ριξεις βενζινη στα βαμενα μερη του μοτερ ....μονο εκει που θα ανοιξεις το καπακι με τα γραναζακια του μοτερ με να πινελακι και ενα μπολακι το καθαρισες στο φτερο αστο να στεγνωσει, η φυσα το με ενα σεσουαρ και βαλτου γρασσακι....μην το πνιξεις στο γρασσο
Ελπιζω να βοηθησα!!!!αντε καλα καθαρισματα
http://www.zorzosae.gr/index.php?target ... t_id=30127
και ενα αντισκουριακο λιπαντικο σπρεΪ θαλλασης το ποιο και αυτο δεν μυριζει οπως το WD40 και εισαι αρχοντας τασουλη αυτο εχω παρει εγω:
http://www.zorzosae.gr/index.php?target ... t_id=29900
ΠΡΟΣΟΧΗΔεν χρειαζετε να ριξεις βενζινη στα βαμενα μερη του μοτερ ....μονο εκει που θα ανοιξεις το καπακι με τα γραναζακια του μοτερ με να πινελακι και ενα μπολακι το καθαρισες στο φτερο αστο να στεγνωσει, η φυσα το με ενα σεσουαρ και βαλτου γρασσακι....μην το πνιξεις στο γρασσο
Ελπιζω να βοηθησα!!!!αντε καλα καθαρισματα

- thodoris tzavaras
- Αρχιψαρωμένος
Εγώ αν κάνω πως ανοίγω τα μηχανάκια χρειάζομαι αμμοβολή για να τα καθαρίσω!

Μην περιμένεις να αλλάξουν οι άλλοι....άλλαξε εσύ..
- Tasos Potoudis
- Admin
Ηρθε η ωρα Θοδωρη!
Εχουμε κ τεχνικη υποστηριξη online!
Γιωργο γιατι προτεινεις την αλκοολη τι κανει καλυτερα απο την απλη καθαρη βενζινη?
Εχουμε κ τεχνικη υποστηριξη online!
Γιωργο γιατι προτεινεις την αλκοολη τι κανει καλυτερα απο την απλη καθαρη βενζινη?
..tripinfishing..
- George Kotsos
Γιατί ακόμα και η βενζίνη είναι διαβρωτική ανάλογα το πλαστικό...! Αν την βάλεις σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης θα το λιώσει...!
Η ισοπροπιλική αλκοολη δεν διαβρώνει και δεν αφήνει κατάλοιπα...!
Περισσότερο για ασφάλεια...!
Η ισοπροπιλική αλκοολη δεν διαβρώνει και δεν αφήνει κατάλοιπα...!
Περισσότερο για ασφάλεια...!
THERE ARE TWO TYPES OF PEOPLE IN THIS WORLD.
Ρε παλικάρια έχω έναν ultegra xsb 10000 που μου κάνει ένα θόρυβο όταν γυρνάς μανιβέλα που είναι σα να έχουν φαγωθεί γρανάζια και δεν είναι από ρουλεμάν γιατί τα κοίταξα και είναι οκ.Κάνει ένα είδος κρακ κρακ όταν γυρνάς μανιβέλα και όχι όταν γυρνάς το ρότορα με το χέρι.Θεώρησα λοιπόν ότι φταίει η λίπανση και αφού πλύθηκε και γρασσαριστικε το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει.Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο με τέτοιο μηχανισμό?
Πρεπει να το πας για επισκευη.εχει ηδη παθει ζημια.και να το γρασαρεις δεν αλλαζει τιποτα πλεον.μου εχει τυχει και μενα και το πηγα για επισκευη.και επισης να ξερεις οταν τον φτιαξεις ΠΟΤΕ νερο στο μηχανακι.μονο καθαρισμα απο παλια γρασσα με πανι και περασμα με φρεσκο εκει που πρεπει.δεν χρειαζεται να λυνεις το μηχανακι.
Και εγω ετσι καταλαβα οτι εχει κατι ΄΄αρπαξει΄΄ και θα το στειλω στον κασαμπαλη .Οσο για το νερο εννοειται ΠΟΤΕ ,ευχαριστω παντως για την απαντηση απλα επειδη μετα απο 10 μηχανακια που εχω (οχι τα ιδια) μου εκανε τρομερη εντυπωση το ΄΄κροταλισμα΄΄ και ειπα μηπως κανω εγω κατι λαθος
- Constantine Palivakis
- Admin
Δημητρη τι εννοεις πλυθηκε και γρασσαριστικε? Τον ανοιξες ολον και τον καθαρισες?jim4510 έγραψε:Ρε παλικάρια έχω έναν ultegra xsb 10000 που μου κάνει ένα θόρυβο όταν γυρνάς μανιβέλα που είναι σα να έχουν φαγωθεί γρανάζια και δεν είναι από ρουλεμάν γιατί τα κοίταξα και είναι οκ.Κάνει ένα είδος κρακ κρακ όταν γυρνάς μανιβέλα και όχι όταν γυρνάς το ρότορα με το χέρι.Θεώρησα λοιπόν ότι φταίει η λίπανση και αφού πλύθηκε και γρασσαριστικε το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει.Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο με τέτοιο μηχανισμό?
Βασικα δνε μπορω να καταλαβω τι εννοεις, αν δεν το ακουσω δυσκολα θα καταλαβω.
Οταν γυρνας με το χερι και γραναζι να εχει φαει δυσκολα θα κανει θορυβο, εμενα μου κανει σαν καπου να βρισκει.
www.constantinepalivakis.com
Ειναι λιγο δυσκολο να το εξηγησω αυτο το κροταλισμα που λεω ...... ειναι σα να κοπαναει βρισκει οπως λες και ακουγεται ενα κρουκρουκρου.ετσι λοιπον τον ελυσα και αφου σχολαστικα πλυθηκε με ισοπροπυλικη αλκοολη και γρασαριστικε με φρεσκο γρασο μια απο τα ιδια το κροταλισμα παραμενει
- Constantine Palivakis
- Admin
Μεσα δεν ειδες καμια φθορα στα γραναζια, μην σου εχει φαει κανα δοντι.
Εκει που μπαινει η μανιβελα δεν προσεξες κανα σημαδι στα πλαστικα? Δοκιμασε να λασκαρεις ολες τι βιδες λιγο και δοκιμασε το. Αν συνεχισει τοτε πηγαινετο στον Νικο να το δει, Αθηνα δεν εισαι?
Αν δεν στο κανει σφιξε μια μια τις βιδες μεχρι να δεις που ξεκιναει και το βλεπουμε κξανα.
Εκει που μπαινει η μανιβελα δεν προσεξες κανα σημαδι στα πλαστικα? Δοκιμασε να λασκαρεις ολες τι βιδες λιγο και δοκιμασε το. Αν συνεχισει τοτε πηγαινετο στον Νικο να το δει, Αθηνα δεν εισαι?
Αν δεν στο κανει σφιξε μια μια τις βιδες μεχρι να δεις που ξεκιναει και το βλεπουμε κξανα.
τελικα κωστα μετα απο ενδελεχη ερευνα κατεληξα οτι θα το στειλω κασαμπαλη γιατι μαλλον εχει αρπαξει το κεντρικο γραναζι και το κανει ολο και ποιο εντονα οσο το δουλευεις,τι να πω δεν το περιμενα να εχει τετοια φθορα τετοιο μηχανακι ,στα 5 ryobi proskyer που εχω και που εχουν περασει τα πανδεινα δεν ακους το παραμικρο...........ειδομεν θα ενημερωσω για το τι εγινε τελικα.Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον
- Constantine Palivakis
- Admin
Δημητρη μεγαλη συζητηση αυτη, καλυτερα ομως να την κανουμε καποια στιγμη καπου αλλου γιατι θα με φανε ζωντανο.
Για καθάρισμα του εσωτερικού από παλιά γρασσα white spirit (όχι νέφτι) .ζιπελαιο και πλύσιμο με καθαριστικό sweep(σούπερ μαρκετ) ή ισοπροπυλικη αλκοόλη.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Eχει δει κανένας να υπάρχει σε καταστημα Ελλάδα το Corrosion X λάδι;
Έχω πάρει ήδη ένα σετ γρασσο Cal με το corrosion λάδι αλλά τελείωσε το λάδι και δεν λέει να πάρω πάλι το σετ αυτό μιας και με αυτό γρασσο θα περάσω αρκετό καιρό
Ψάχνω Ελλάδα για να μην μπω στην διαδικασία μικρής παραγγελειας από εξωτερικό.ευχαριστω
ΕΡΩΤΗΣΗ
Eχει δει κανένας να υπάρχει σε καταστημα Ελλάδα το Corrosion X λάδι;
Έχω πάρει ήδη ένα σετ γρασσο Cal με το corrosion λάδι αλλά τελείωσε το λάδι και δεν λέει να πάρω πάλι το σετ αυτό μιας και με αυτό γρασσο θα περάσω αρκετό καιρό
Ψάχνω Ελλάδα για να μην μπω στην διαδικασία μικρής παραγγελειας από εξωτερικό.ευχαριστω
τελικα μετα απο αρκετο καιρο το μηχανακι φτιαχτηκε απο κασαμπαλη με μικρο κοστος(18 ευρω), αλλαχτηκε το main gear (το ορειχαλκινο γραναζι ) και ολα οκ