Βάσεις καλαμιών

Πληροφορίες, άρθρα για τον εξοπλισμό ψαρέματος
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Βάσεις καλαμιών

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Ενα απαραίτητο εργαλείο και σίγουρα κάτι που μας εχει απασχολήσει όλους πολύ.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Thanman
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Βάσεις καλαμιών

Δημοσίευση από Thanman »

Έχω τη τρίτη βάση. Είναι πολύ βολική ύψους 1.80 και τρία χρόνια τώρα δεν έχει πάθει τίποτα. Πολύ καλή.......
https://www.facebook.com/Lamogia.gr?ref_type=bookmark

Ποποοο ψάρωμα!!!!!
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Ενας τριποδας που εχω και μια βαση αμμου για 2 καλαμια απο τον ian gold!
Και μια φωτο με καποια παρελκομενα που μπορουμε να αγορασουμε και να φτιαξουμε δικες μας βασεις οπως μας βολευει τον καθενα μας !
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q= ... 8216,d.Yms" onclick="window.open(this.href);return false;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Fanis Zampos »

Εγώ πάντως τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ μία βάση της Trabucco η οποία είναι και τρίποδο αλλά και καρφωτή βάση αμμου
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
George Zougris

Δημοσίευση από George Zougris »

πολύ τζάμι Φάνη πόσο η τιμή της ?Την έχεις καιρό ?
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Την εχω 2 χρονια και την ειχα παρει γυρω στα 70 ευρω.
Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
Άβαταρ μέλους
OdysseasAlexandrou
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από OdysseasAlexandrou »

πολυ ωραια Φανη απο Ελλαδα την πηρες?
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

OdysseasAlexandrou έγραψε:πολυ ωραια Φανη απο Ελλαδα την πηρες?
Ναι Οδυσσέα.Καβουρας-Χαλκιδα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Βασικά κ η βάση που δείχνει ο Κωστής ίδιο έργο είναι με πλεονέκτημα ότι τα μπροστινά πόδια είναι τηλεσκοπικα κ ανοίγουν όσο κ το πίσω.
Στη Τραμπουκο τα μπροστινά δεν μεγαλώνουν...
Επίσης να ξέρουμε ότι είναι φτιαγμένες για μουλτι οπότε τα καλάμια είναι κοντά όπου αυτό είναι όμορφο κ δίνει έξτρα σταθερότητα στο σύνολο αλλά δυσκολεύει λίγο τη χρήση.
Εγώ για τη δικιά μου έχω πάρει τα έξτρα πλατιά στηρίγματα που βγάζει η εταιρεία για φιξ μηχανάκια.
Επίσης να πω για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί ότι σε αυτές τις βάσεις αν καρφωθεί το πίσω πόδι στην άμμο δεν χρειάζεται βάρος.
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω Κωστή αν υπάρχει εδώ
Ελλάδα το leglock
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω για κάποιον που είναι σε έρευνα αγοράς, ότι ο δεύτερος τρίποδας στην ανάρτηση του Ντίνου ο μαύρος που είναι κ ο πιο διαδεδομένος στη Ελληνική αγορά ( βγαίνει κ σε χρώμα αλουμινίου) υπάρχει σε ποιότητες κ διαφορετικά ύψη.
Από 1.40 έως 2.00 μέτρα.
Πλεονέκτημα του μεγάλου είναι η καλύτερη σταθερότητα του.
Μειονέκτημα αυτών των τρίποδων είναι ότι τα ποτήρια του πιάνουν στο κάτω τμήμα του ποδιού μόνο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκώσει τα καλάμια του ψηλά κάποιος που ενδιαφέρεται.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Καλά δεν είναι μόνο αυτό το μειονέκτημα που έχουν. Τρέμουν, τρίζουν, γερνουν σαν ... όταν βγάζεις το ένα καλάμι, χαλαει το πλαστικο που πιανει η βιδα και αλλα πολλά που οι άλλες δεν τα κάνουν.

Βασικά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κοντές είναι πιο ακριβές...
Σε σύγκριση με τις βάσεις τις άλλες έχουν πολλά μειονέκτηματα, άλλα μόνο αν δουλέψεις μια μπορείς να το καταλάβεις.
Το μόνο κακό που έχουν η άλλες οι βάσεις είναι ότι πιάνουν χώρο και οτι σε τσιμέντο ίσως να έχεις ενα θεματακι χωρίς ομως να είμαι σίγουρος γιατί δεν τις εχω δοκιμάσει ακόμα. Σε όλα τα άλλα είναι καλύτερες και με τεράστια διαφορά.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Εγώ είχα πάρει μια 65 ευρώ από το μαγαζί που περνω δολώματα, κ μου είχε πει τότε ο ιδιοκτήτης, " πάρε αυτή γιατί με τις άλλες είχα προβλήματα ".
Αν εξαιρέσεις ένα μικρό παίξιμο που κάνει στην κεφαλή της λόγω κατασκευής...Το οποίο μετά από πολύ χρήση δεν έχει μεγαλώσει στη δικιά μου, δεν είχα θέμα....
Επειδή μου έχεις ξαναπεί ότι έχουν περάσει αρκετές από τα χέρια σου κ είχαν θεματακια λέω μήπως είναι κ θέμα ποιοτητων κατασκευής.
Δεν αντιλέγω ότι οι άλλες είναι με διαφορά καλύτερες σε πολλά απλά αναλύω λίγο την κατάσταση.
Τώρα για το τσιμέντο, από τη στιγμή που έχεις leglock,τι θέμα να έχεις;
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Εχω την εντύπωση οτι το πόδι που καρφώνει πίσω θα έχει πρόβλημα.
Ίσως στις δικιες μας που ανοίγουν πολύ να μην υπάρχει πρόβλημα, αν και νομίζω θα γλιστράει πολύ με το που την ανοίξεις η θα χαλάσει η μύτη.
Στην trabucco δεν θα το δοκίμαζα πάντως.
Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις σιγουρα όμως.
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Tasos Potoudis έγραψε: Αν εξαιρέσεις ένα μικρό παίξιμο που κάνει στην κεφαλή της λόγω κατασκευής...Το οποίο μετά από πολύ χρήση δεν έχει μεγαλώσει στη δικιά μου, δεν είχα θέμα....
Τασο αν ειναι απο τα κλασικά τριποδα που εχουμε ολοι, δοκιμασε να σφιξεις την κρυφη αλενοβιδα που εχει μεσα στο αρσενικο κομματι του πανω στελεχους.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Πσσσςςςς!!!
Δε μένει τίποτα κρυφό στο ψαρωμα!!!!
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Σε περίπτωση που δεν κάνεις δουλεία με την αλινοβιδα,τότε κόψε στα μέτρα που χρειάζεσαι αλουμίνιο από οποιοδήποτε αναψυκτικό και τυλίξτε στο αρσενικό στέλεχος και μετά βάλτο στην θέση του και με την βίδα θα έρθει μια χαρά και θα είναι καλύτερα από καινούργια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός για το ψάρεμα μας”