Ερωτήματα περί Surfcasting

Το ψάρεμα με καλάμι από την ακτή με αντίξοες καιρικές συνθήκες
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dionioann
Μέλος
Μέλος

Ερωτήματα περί Surfcasting

Δημοσίευση από Dionioann »

Καλήμερα παιδιά,
Ως νέος στο ψάρεμα για πρώτη φορά βρέθηκα την Κυριακή τα ξημερώματα σε συνθήκες Surfcasting,
ενώ μέχρι τώρα έκανα το απλό Casting
Τελίκα δεν κατάφερω να ψαρέψω.ενώ παραδίπλα μου υπήρχε ψαρευτική συνάντηση και αλλοι πολλοι ψάρευαν κανονικά
κατ αρχήν είχα πλαγιομετωπικό αέρα πράγμα που έκανε τις βολές μου να μην ξεπερνάν τα 30 μέτρα...
απο την άλλη ο πλάγιος αέρας μου έπαιρνε την μάνα κ δεν μαζευόταν με τιποτα τα μπόσικα(125γρ βαρυδι)
κ όταν κατάφερα και έκανα μια σωστή βόλη το καλάμι μου το όποιο ειναι 4,2m με Action 100-200gr ήταν συνέχεια στραβωμένο απο τον αέρα.
απογοητεύτηκα πλήρως τα μάζεψα και έφυγα.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Re: Ερωτήματα περί Surfcasting

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Dionioann έγραψε:Καλήμερα παιδιά,
Ως νέος στο ψάρεμα για πρώτη φορά βρέθηκα την Κυριακή τα ξημερώματα σε συνθήκες Surfcasting,
ενώ μέχρι τώρα έκανα το απλό Casting
Τελίκα δεν κατάφερω να ψαρέψω.ενώ παραδίπλα μου υπήρχε ψαρευτική συνάντηση και αλλοι πολλοι ψάρευαν κανονικά
κατ αρχήν είχα πλαγιομετωπικό αέρα πράγμα που έκανε τις βολές μου να μην ξεπερνάν τα 30 μέτρα...
απο την άλλη ο πλάγιος αέρας μου έπαιρνε την μάνα κ δεν μαζευόταν με τιποτα τα μπόσικα(125γρ βαρυδι)
κ όταν κατάφερα και έκανα μια σωστή βόλη το καλάμι μου το όποιο ειναι 4,2m με Action 100-200gr ήταν συνέχεια στραβωμένο απο τον αέρα.
απογοητεύτηκα πλήρως τα μάζεψα και έφυγα.
Να λες παλι καλα που δεν καταφερες να ψαρεψεις.... ακομα εκει θα ησουν!
Τον αερα ειναι καλυτερα να τον εχουμε απο μπροστα η απο πισω.Εαν δεν γινεται διαφορετικα ριχνεις οπως σε παει ο αερας, δηλαδη αν τον εχεις στα αριστερα σου ριχνεις και εσυ αριστερα και πλαγια, για να τον πας οσο πιο πολυ κοντρα γινεται, δυσκολο αλλα καποια στιγμη θα το κανεις, ειναι και λιγο θεμα εμπειριας οπως ολα δηλαδη.
Εαν εχεις νημα για μανα ειναι λιγο θεμα με τον αερα, επειδη ειναι ελαφρυ στο περνει ο αερας πολυ πιο εκολα απο οτι την πετονια. Εαν εχεις πετονια και το στησεις σωστα με τον αερα δεν θα εχεις προβλημα φτανει το καλαμι σου να ειναι σκληρο.
Το καλαμι θελει να ειναι Extra Fast και οσο πιο μακρυ γινεται, οχι οτι αν το κανεις σωστα θα εχεις θεμα με σκληρο καλαμι 4,20.
Απλα το βαζεις οσο πιο κοντα μπορεις στην θαλασσα (να προσεχεις μην γινεις λουτσα) και σε μια μεγαλη βαση αμμου 1,50, ισως και παραπανω.Εαν εχεις τσιποδα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα...
Θα πρεπει να κρατησεις τα καλαμια σου οσο πιο ψηλα μπορεις.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Την κυριακη ειχε θεμα ο ποταμος με τον ελαφρως απο τα αριστερα αερα που φυσουσε και στην αρχη ηταν ενα 4αρι και αργοτερα 5αρι με καποιες ριπες στα 6!
Ολοι λιγο πολυ ειχαμε θεματα μιας και ο αερας ηταν εκνευριστικος !
Εγω ψαρευα γιανα καταλαβεις απο το σαββατο εκει με 4αρι αυτο το νοτιοανατολικο !
Το προβλημα λυνοταν σχετικα ευκολα με καποιο βαριδιο πλακε η τυπου μπαλας για να μην ξεσερνει το βαριδιο !
Ψαρευα με 130 γρ συνεχεια με τα καλαμια σχετικα σε ορθια θεση!
Την επομενη το πρωι που ο αερας δυναμωσε ολοι ξεκινησαν με 100 η 110γρ και στην πορεια αλλαζαν στα 125γρ η 150γρ αλλα το προβλημα παρεμενε μιας και
βολες που ηταν στα 30 40 και 50 μετρα και το σχετικα μικρο βαθος που εχει το μερος δεν βοηθαει ιδιαιτερα στον να σταθει η αρματωσια μας !Το υψος του κυματος
σε αυτα τα σημεια αυξανετε αρκετα σε σχεση με λιγο ποιο μεσα και μετην σχετικα πολυ μικρη συχνοτητα μεταξυ κορυφης απο κυμα σε κυμα υπαρχει αυτο το
προβλημα !Το προβλημα λυνοτανε με ποιος μακρυνες βολες γιανα στειλουμε την αρματωσια σε σημεια που ο κυματισμος ειναι ποιο χαμηλος αλλα και εχει διαφορετικη συχνοτητα !Εκει και τα 125γρ ειναι σχετικα καλα !
Η αληθεια ειναι οτι παρα πολυ ταλαιπωρηθηκαν εκεινη την μερα με το ιδιο προβλημα που σε απασχολησε και εσενα !
Πληροφοριακα το μερος με πανω απο 4 αρι δεν ειναι και ο ιδανικοτερος ψαροτοπος πλυν του γεναρη με τα λαυρακια !
Μιας και εισαι απο τα μερη μας θα κανονισουμε και κανενα ψαρεμα με τους βοριαδες που περιμενουμε με ανυπομονησια !
Άβαταρ μέλους
Dionioann
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από Dionioann »

σε ευχαριστω πολυ Κωστα ησουν κατατοπιστικοτατος οπως και ο Κωνσταντινος παπαραπω .....φοβαμαι με αυτα που ακουω...οτι με τον εξπλισμο που διαθετω οτι δεν θα καταφερω και πολλα...αλλα θα ηθελα πολυ καποια στιγμη να κατσω διπλα σε καποιον εμπειρο για να μαθω.
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Θα βολεψει καποια στιγμη να κανουμε παρεα σε ενα ψαρεμα !
Ολα ειναι θεμα προσαρμοστικοτητας και να μαθουμε τα χουνερια του τοπου και μετα ολα ερχονται ευκολα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Surfcasting”