Επιλογή φακού κεφαλής

Πληροφορίες, άρθρα για τον εξοπλισμό ψαρέματος
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Επιλογή φακού κεφαλής

Δημοσίευση από Astanapan »

Ηρθε η ωρα παροπλισμου του αξιου φακου κεφαλης energizer 8-)
Με ενδιαφερει φακος χωρις την εξτρα θηκη που μπαινουν οι μπαταριες(δεν θελω καλωδια) και με κυκλικο λαστιχο(οχι φακο με 3 λαστιχα)
Αγορα απο Ελλαδα
Απο ερευνα εχω καταληξει στους
PETZL TIKKA XP
http://www.smart-tech.gr/PETZL-TIKKA-plus-E99HN.html" onclick="window.open(this.href);return false;
κ
Fenix HL22
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4948" onclick="window.open(this.href);return false;

Υπαρχει καποιος φιλος με προσωπικη γνωση γυρω απο τους παραπανω φακους?
φυσικα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προταση για αγορα φακου με κοστος μεχρι 50 ευρω ειναι ειναι καλοδεχουμενη
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Επιλογη φακου κεφαλης

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Γεια σου αδελφε.
Εχοντας δοκιμασει 3 φακους , με τον πρωτος που ειχα με λαμπακι πυρακτωσεως κ κιτρινο (ζεστο) φως ,
εβλεπα καλυτερα κοντα μου.
Με τους αλλους 2 led k πολυ πιο δυνατους (lumens) επειδη ειναι λευκο το φως τους νομιζω οτι κανει αντανακλασεις κ δεν βλεπω καθαρα.
Μιλαω παντα για κοντα μου πχ να περασω μια χαντρα σε πετονια.
Ετσι λοιπον εγω ψαχνω για καποιον με "ζεστο" φως.
Δεν ξερω αν ειναι τα γεραματα που ερχονται ή αν ισχυει...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

τελικα κατεληξα στον Black Diamond Spot στα 39 ευρω.με ποιο λειτουργικα χαρακτηριστικα και καλυτερη κατασκευη.ετσι διαβασα ειδα σε αναζητηση στο νετ.ειδωμεν
Άβαταρ μέλους
Fanis Zampos
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Fanis Zampos »

Aυτος είναι?

Κάποιος είπε πως πλούσιος είναι εκείνος που έχει ελεύθερο χρόνο για να ψαρέψει....Τελικά είμαι πολύ φτωχός....
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Τα πιο βασικα που πρεπει να εχει ενας καλος φακος για ψαρεμα ειναι το φως το κιτρινο που λεει ο Τασος για τις αντανακλασεις (δεσιμο αγκιστριου και γενικα εργασιες που ειναι κοντα στα ματια σου) και το βασικο φως του φακου να ειναι διαχυτο, δηλαδη να μην ειναι δεσμη.
Τωρα αν βρεις και εναν φακο που να εχει και το κοκκινο που ειναι για να μην γινεσαι αντιληπτος (οταν αποχιαζεις, για να μην τρομαζεις τα ψαρι) ακομα καλυτερα.
Εννοειτε οτι αυτο που κανει ενα φακο καλο ειναι η μπαταρια του και να ειναι οσο πιο ελαφρυς γινεται (πανω απο 50γρ ειναι βαρυς).
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

αυτες τις προδιαγραφες εχει ο spot και κατεληξα σε αυτον.για το κιτρινο δεν ξερω αλλα εχει κουμπι στο διαχυτο που ρυθμιζεις απο το πλεον χαμηλο στο πιο δυνατο.ολό το φασμα και οχι presets
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Το κιτρινο ειναι ΟΛΟ το ΘΕΜΑ .Επισης να ΜΗΝ ειναι δεσμη το φως που παραγει ...σαν spot.To ειχα ΘΕΜΑ !!! κ χαρηκα που ο Ντινος ειπε την αποψη του γιατι περα απο ψαρας ειναι κ ΦΩΤΩΓΡΑΦΟΣ!!!
Η αντανακλαση που κανει το λευκο σε στραβωνει. Και η δεσμη επειδη ΔΕΝ απλωνει το φως στον χωρο παρα σε μια ακτινα , εναλασεται το ματι απο σκοταδι σε φως κ δεν εστιαζει.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Fanis Zampos έγραψε:https://www.youtube.com/watch?v=J_5bjssrWfM αυτος ειναι?
αυτος ειναι οπροηγουμενος στα 90 lumens
εγω πηρα το καινουριο στα 130 lumens(ιδιος με τον προηγουμενο,περισσοτερα lumens,δεν εχει ενδειξη για οταν χαμηλωνει η ταση της μπαταριας,και με το κουμπι που ρυθμιζεις τα mode εχει επιλογη που αυξομειωνει την ενταση του φωτος,ειτε σε λειτουργια δεσμης ειτε σε λειτουργια διαχυτου)
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Astanapan έγραψε:
Fanis Zampos έγραψε:https://www.youtube.com/watch?v=J_5bjssrWfM αυτος ειναι?
αυτος ειναι οπροηγουμενος στα 90 lumens
εγω πηρα το καινουριο στα 130 lumens(ιδιος με τον προηγουμενο,περισσοτερα lumens,δεν εχει ενδειξη για οταν χαμηλωνει η ταση της μπαταριας,και με το κουμπι που ρυθμιζεις τα mode εχει επιλογη που αυξομειωνει την ενταση του φωτος,ειτε σε λειτουργια δεσμης ειτε σε λειτουργια διαχυτου)

Εγω θα σου προτεινα να μην κοιτας lumens. Υπαρχουν φακοι με πολυ λιγοτερα αλλα με πολυ περισσοτερο φως. Το καλυτερο ειναι να τους δοκιμασεις αν υπαρχει τροπος. Το ντιμερ ειναι καλη μαγκια, ειδικα οταν εισαι με παρεα η οταν χρειαζεται να τον εχεις συνεχεια αναμενο.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Astanapan
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

σωστα.δεν ασχοληθηκα με lumens απλα προεκυψε.μια σελιδα που μπορεις να δεις διαφορα συγκριτικα τεστ υπαρχει εδω..μπορεις να συγκρινεις 2 φακους σε διαφορες παραμετρους http://www.outdoorgearlab.com/Headlamp-Reviews" onclick="window.open(this.href);return false;
George Zougris

Δημοσίευση από George Zougris »

παρουσιαση του νεου φακου LED LENSER® H14.2 χαρακτηριστικα και η τιμη του (πανακριβοςκαι βαρυς )στο παρακατω λινκ. Σαφως υπαρχουν και φθηνοτεροι που κανεις την δουλεια σου!!!!!!

http://www.actionitems.gr/eshop/led-len ... -5817.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Xenos
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Xenos »

Φοβεροί φακοί οι led lenser.
Εγώ φίλε μου έχω αυτόν

Κυκλικό λάστιχο,όπως ζητάς,2 χρώματισμούς (λευκό και κίτρινο φως),ντιμερ για να ρυθμίζεις την ενταση και αισθητήρα για να κλείνει χωρις να πατας κουμπιά.!Απ οτι βλέπω μάλιστα και σε πολύ καλύτερη τιμή απ οτι τον είχα πάρει εγώ.Τον έχω πάνω απο χρόνο και ψαρεύω καθε σ/κ και ακόμα είναι μια χαρά.Το μόνο του ελάττωμα,είναι πως αν δουλευεις τον αισθητήρα,θές μπαταρίες σχεδόν σε κάθε ψαρεμα(αν κάνεις ολονύκτια)
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΤΕ!!
Άβαταρ μέλους
kostas genikis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από kostas genikis »

Για πολλα χρονια ημουν με τους φακους με μπαταρια και χωρις να παιρνω κατι επωνυμο και μονιμως τα εξοδα για μπαταριες σε καθε ψαρεμα ηταν δεδομενο!
Εδω και 6 μηνες πλεον αγορασα εναν επωνυμο επαναφορτιζομενο και πραγματικα τον εχω καταευχαριστηθει !
Χωρια που πλεον γλυτωσα απο το να αλλαζω σε καθε ψαρεμα μπαταριες αρα εξοδα πηρα και καποιον που εχει φωτοαισθητηρα που αυξομειωνει την ενταση
του φωτος αναλογα με την αποστση που κοιταω πραγματικα κανει την διαφορα στην καταναλωση και φτανει να εχω διαρκεια μιας φορτισης για 3 ψαρεματα .
Εχει επιλογη για δυο χρωματισμους φωτος λευκο και κοκκινο κατι που δεν με ενδιεφερε ιδιαιτερα αλλα σχεδον σε καθε ψαρεμα ποιο πολυ δουλευω το κοκκινο
πλεον φτιαχνει και ατμοσφαιρα !
http://www.petzl.com/en/Sport/PERFORMAN ... PLUS?l=INT" onclick="window.open(this.href);return false;
Εγω πηρα αυτον στα 65 ευρω και πραγματικα αξιζει μεχρι τελευταιο ευρω μονο τις μπαταριες που γλυτωσα 6 μηνες τα λεφτα του τα εβγαλε αλλα περα απο αυτο
και απο θεμα βαρους στο κεφαλι ειναι ποιο ξεκουραστος !
Άβαταρ μέλους
Στρατής.Σύρος

Επιλογή φακού κεφαλής

Δημοσίευση από Στρατής.Σύρος »

Γεια σας παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας..Θέλω ένα φακό κεφαλης αλλα δε γνωρίζω ποιόν να διαλέξω.Λογικά έχετε βρεθεί στη θέση μου στα πρώτα σας βήματα.Ακούω λοιπόν..Δε θέλω καποιον ακριβό!!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: επιλογή φακού κεφαλής

Για μενα πλέον ο ιδανικός φακός πρέπει να είναι ελαφρύς λιγότερο από 100 με μπαταρίες, να είναι δυνατουτσικος όχι τρελά, απλά να μην πέφτει πολύ μαζί με τη μπαταρία κ αναγκάζεσαι να αλλάζεις συχνά, ή ακόμη καλύτερα να κρατά σταθερή απόδοση, νομίζω παίζει κ αυτό...
Το κίτρινο φως που έλεγα δεν υπάρχει όπως το ξέραμε στις λάμπες πυρακτώσεως. Πολύ ενδιαφέρον είναι κ ο φακός που λέει ο Κωστής ο Γενίκης που εστιάζει μόνος του.
Επίσης ο Κωνσταντίνος έχει έναν που περνει μόνο μια μπαταρία!!! κ είναι κ πανάλαφρος.
Έχει δεκάδες φακούς να συγκρίνεις κ στο διαδίκτυο άμα ψάξεις.
Βασικό είναι κ τι χρήματα διαθέτεις.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: επιλογή φακού κεφαλής

Δε διάβασα την ανάρτηση σου πάρα είδα την ερώτηση σου στο τσατ κ απάντησα... Το πάρα ανάλυσα, αλλά δε πειράζει..
Για πόσα χρήματα λες;
Αν κ να ξέρεις εγώ έχω πάρει έναν με 10 -15 έναν με 20 κ έναν με τριάντα, σύνολο 60 κ ακόμη θέλω φακό.
Η πλακα είναι ότι ο πρώτος ήταν κ ο καλύτερος.
Ένας της varta ήταν που τον πήρα απο super market.
http://a.scdn.gr/images/sku_main_images ... 6-9675.jpg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός για το ψάρεμα μας”