Καλησπερα και παλι στην παρεα.Αυτη τη φορα ειμαι αναμεσα σε δυο μηχανισμους.
Daiwa Emblem Surf Light 35 CW QDP και Penn SSVI5500LC Spinfisher VI Long Cast.Με διαφορα 30 ευρω πιο ακριβο,βρισκω τον Daiwa.Τον Penn τον εχω δουλεψει,οχι ομως σε θαλασσα και μου αρεσε παρα πολυ.Τον emblem τον δοκιμασα σε μαγαζι,αλλα οχι τον Surf Light 35 CW QDP,αλλά τον Surf SCW.Μια χαρα και αυτος. .Για διαφορες να αναφερω οτι ταχυτητα,βαρος,σχεση περιστροφης,δευτερη πομπινα,αδιαβροχοποιηση καιι αλλα τα εχω ψαξει ολα.Για αλλη μια φορα,θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη σας.Θα σεταριστει σε καλαμι 4,50 200cw και βαρος 490γρμ.Ευχαριστω πολυ.
Μηχανισμοι Daiwa vs Penn
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Μηχανισμοι Daiwa vs Penn
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Re: Μηχανισμοι Daiwa vs Penn
Καλημέρα Βαγγέλη. Δυστυχώς δεν έχω άμεση γνώμη για κανέναν από τους παραπάνω μηχανισμούς. Ο Κωνσταντίνος έχει τους Daiwa type R, τους οποίους έχω δει στην δράση και είναι άριστοι μηχανισμοί. Ο Penn είναι πιο γρήγορος και ο Daiwa είναι πιο surfάδικος και έχει και δεύτερη μπομπινα. Από τη στιγμή που βρήκες το καλάμι θα σου πρότεινα να μη βιαστείς και να κουμπώσεις πάνω του τον 8Κ αν εξακολουθείς να τον έχεις.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Ευχαριστώ Σπύρο. Είμαι πιο κοντά στον daiwa,λόγω σχέσης ταχύτητας,βάρους,πομπινες και κάποιας υποτυπώδης αδιαβροχοποιησης.Ολα είναι υπέρ του.Απλα έλεγα μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι από τα δύο και έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα.
- Constantine Palivakis
- Admin
Ανάμεσα σε αυτούς τους 2 και εγώ προς τον daiwa θα ήμουν.
Το καλύτερο όμως είναι τους δοκιμάσεις πάνω στο καλάμι να δεις πως σου κάθονται.
Αν έχεις κανα μαγαζί κοντά παρε το καλάμι και δοκίμασε αρκετούς μηχανισμούς.
Το καλύτερο όμως είναι τους δοκιμάσεις πάνω στο καλάμι να δεις πως σου κάθονται.
Αν έχεις κανα μαγαζί κοντά παρε το καλάμι και δοκίμασε αρκετούς μηχανισμούς.
www.constantinepalivakis.com
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Τo penn ζυγίσει 590 γρ αδειο , δεν εχει δευτερη μπομπίνα(325/0.28 285/0.30 200/0.36) και έχει ανάκτηση 91cm .
Το daiwa ζυγίζει 530gr άδειο , έχει δεύτερη μπομπίνα(300m/0.30mm και 300m/0.18mm) και έχει ανάκτηση 88cm .
Προσωπική μου πάντα γνώμη είναι πως ενώ δείχνουν "όμοιοι" μηχανισμοί , δεν τίθεται θέμα σύγκρισης .
Επίσης βάση μεγέθους το 6500 (692γρ /107cm retrieve) εχω την εντύπωση πως είναι το αντίστοιχο του daiwa (για να μη πώ το 7500) , άσχετα αν έχει πιο βαθιά μπομπίνα και γρηγορη ανάκτηση , ο 5500 είναι πιο μικρός .
Όσο αφορά την ανάκτηση ο penn πρέπει να είναι HG μηχανισμός ενώ ο daiwa PG (ο αντίστοιχος HG emblem εχει ανάκτηση 106cm)
Πιο εκλεπτυσμένος και σωστός μηχανισμός ο daiwa (αν και θα τον προτιμούσα με 45αρά μπομπίνα).
Το daiwa ζυγίζει 530gr άδειο , έχει δεύτερη μπομπίνα(300m/0.30mm και 300m/0.18mm) και έχει ανάκτηση 88cm .
Προσωπική μου πάντα γνώμη είναι πως ενώ δείχνουν "όμοιοι" μηχανισμοί , δεν τίθεται θέμα σύγκρισης .
Επίσης βάση μεγέθους το 6500 (692γρ /107cm retrieve) εχω την εντύπωση πως είναι το αντίστοιχο του daiwa (για να μη πώ το 7500) , άσχετα αν έχει πιο βαθιά μπομπίνα και γρηγορη ανάκτηση , ο 5500 είναι πιο μικρός .
Όσο αφορά την ανάκτηση ο penn πρέπει να είναι HG μηχανισμός ενώ ο daiwa PG (ο αντίστοιχος HG emblem εχει ανάκτηση 106cm)
Πιο εκλεπτυσμένος και σωστός μηχανισμός ο daiwa (αν και θα τον προτιμούσα με 45αρά μπομπίνα).
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Μη ξεχάσω , τα φρένα των daiwa απαιτούν εξοικείωση γιατί είναι πολύ γρήγορα , αλλά αν τα μάθεις σωστά νομίζω πως δεν τα αλλάζεις με τίποτα.
- vagosrigos
- Ψαρωμένος
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Ο λαός μίλησε.