Daiwa crosscast 45 scw

Συζητήσεις για μηχανισμούς surf casting
Απάντηση
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Daiwa crosscast 45 scw

Δημοσίευση από Dimitris7007 »

Καλησπερα σε ολους. Σε αλλο θεμα ειχαμε μιλησει για καλαμια surf casting που σκεφτομαι να αγορασω (tubrtini abyssum). Θα χρειαστω ομως και την βοηθεια σας στην επιλογη μηχανισμου. Σκεφτομαι να αγορασω τους daiwa crosscast surf 45 scw https://fishingplanet.gr/daiwa-crosscast-surf-scw-10548 Μηπως τον εχει καποιος απο εσας να μου πει την γνωμη του; Τον εχω βρει στα 95€ και δεν μπορω τωρα να διαθεσω πανω απο 100€. Το μεγεθος του ποιο ειναι γιατι δεν μπορω να καταλαβω, 8.000 ή 10.000
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Daiwa crosscast 45 scw

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Μια χαρά εργαλείο είναι αλλά γιατί να κοιτάξεις αυτό και να μη κάνεις λίγο υπομονή ώστε να βάλεις 30 - 40 ευρώ παραπάνω να πάρεις τα ανώτερα emblem που σου είπα με 3 μπομπίνες , παραπάνω ρουλεμάν magsealed κτλ...
40- 50 ευρώ έχει μόνο μια μπομπινα ( εξωτερικό πάντα...)

Πάντως αν επερνα croscast θα επερνα το μαύρο 8-) , προσοχή μόνο βγαίνει σε 2 εκδόσεις με διαφορετικές μπομπίνες , εσένα σε ενδιαφέρει η 0.35 300μ , η άλλη είναι πιο βαθειά ...

Όσο αφορά το μέγεθος από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρει το νούμερο
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

ConstantinosClio έγραψε: Σάβ Οκτ 24, 2020 12:11 pm Μια χαρά εργαλείο είναι αλλά γιατί να κοιτάξεις αυτό και να μη κάνεις λίγο υπομονή ώστε να βάλεις 30 - 40 ευρώ παραπάνω να πάρεις τα ανώτερα emblem που σου είπα με 3 μπομπίνες , παραπάνω ρουλεμάν magsealed κτλ...
40- 50 ευρώ έχει μόνο μια μπομπινα ( εξωτερικό πάντα...)

Πάντως αν επερνα croscast θα επερνα το μαύρο 8-) , προσοχή μόνο βγαίνει σε 2 εκδόσεις με διαφορετικές μπομπίνες , εσένα σε ενδιαφέρει η 0.35 300μ , η άλλη είναι πιο βαθειά ...

Όσο αφορά το μέγεθος από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρει το νούμερο
Κωνσταντινε τα emblem ειναι παρα πολυ ωραια εργαλια....... αλλα βγαινουν 50€ παραπανω το καθενα. Εκτος και εαν βρω καμια προσφορα. Δεν θελω να δωσω πανω απο 100€ για μηχανακι τωρα, καθως αγορασα καινουργιο αυτοκινητο, κατι που δεν ηταν στο προγραμμα ( ειχε μεγαλες προσφορες😁😁😁 και δεν κρατηθηκα😂😂) οποτε μεχρι στιγμης εχω βρει στα λεφτα αυτα τα daiwa crosscast 45 και τα akios fireloop που μου αρεσαν επισης. Τα μαυρα τα daiwa τα εχει σαν carp αλλα δεν μπορω να καταλαβω εαν εχουν διαφορα με τα surf που ειναι ασημι. Εχουν παντως τα ιδια χαρακτηριστικα και βαρος
Τα akios δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλα.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Η διαφορά είναι ότι το ένα είναι βαμμένο το άλλο όχι και σε μερικά σημεία μαύρο , και το ασήμι ωραίο είναι και ταιριαζει , όπως και να έχει μη το σκέφτεσαι , daiwa !
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

ConstantinosClio έγραψε: Σάβ Οκτ 24, 2020 2:09 pm Η διαφορά είναι ότι το ένα είναι βαμμένο το άλλο όχι και σε μερικά σημεία μαύρο , και το ασήμι ωραίο είναι και ταιριαζει , όπως και να έχει μη το σκέφτεσαι , daiwa !
Και εμενα το μαυρο μου αρεσει πιο πολυ😉
Το μεγεθος τους ειναι περιπου 8.000; Ή ειναι πιο μικρα; Για μεγαλυτερα δεν μου φαινονται, αλλα μπορει να κανω και λαθος
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Είναι ιδανικά , μη το πολυσκέφτεσαι
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Giorgos Gallis »

Αγαπητέ Δημήτρη ,η αγορά ενός μηχανισμού αρχίζει καί τελειώνει από τό καλάμι, η απόσταση από την βάση μηχανισμού μέχρι τόν πρώτο οδηγό ,καί ή εσωτερική διάμετρο πού έχει ό πρώτος οδηγός μάς δείχνει τή διάμετρο τού μηχανισμού πού πρέπει νά αγοράσουμε .Βλέποντας πιά καλάμια έχεις επιλέξει ο ιδανικός μηχανισμός πού τους ταιριάζει είναι ένας 5500 σέ διάμετρο (σημανο ) (γράφω σημάνο γιατί δέν έχουν όλες οί εταιρίες τά ίδια νούμερα )καί οί λόγοι είναι ότι μέ μία μεγαλύτερη μπομπίνα θά ΧΤΥΠΑΕΙ ή πετονιά στό σώμα του καλαμιού καί θά χάνεις μέτρα στή βολή σου,καί τό κυριότερο θά φθείρεται η πετονιά άσε πού θά έχεις επιπλέον βάρος πού πάλη θά σε δυσκολεύει στης βολές σου. Τώρα μέ τα χρήματα πού διαθέτης μπορείς νά αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο σέ άριστη κατάσταση πολύ καλύτερο από όσους έχεις γράψει.Η γνώμη μου είναι ένα (σημανο ουλτεγρα xsb) μακρά ό καλύτερος.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Giorgos Gallis έγραψε: Σάβ Οκτ 24, 2020 6:52 pm Αγαπητέ Δημήτρη ,η αγορά ενός μηχανισμού αρχίζει καί τελειώνει από τό καλάμι, η απόσταση από την βάση μηχανισμού μέχρι τόν πρώτο οδηγό ,καί ή εσωτερική διάμετρο πού έχει ό πρώτος οδηγός μάς δείχνει τή διάμετρο τού μηχανισμού πού πρέπει νά αγοράσουμε .Βλέποντας πιά καλάμια έχεις επιλέξει ο ιδανικός μηχανισμός πού τους ταιριάζει είναι ένας 5500 σέ διάμετρο (σημανο ) (γράφω σημάνο γιατί δέν έχουν όλες οί εταιρίες τά ίδια νούμερα )καί οί λόγοι είναι ότι μέ μία μεγαλύτερη μπομπίνα θά ΧΤΥΠΑΕΙ ή πετονιά στό σώμα του καλαμιού καί θά χάνεις μέτρα στή βολή σου,καί τό κυριότερο θά φθείρεται η πετονιά άσε πού θά έχεις επιπλέον βάρος πού πάλη θά σε δυσκολεύει στης βολές σου. Τώρα μέ τα χρήματα πού διαθέτης μπορείς νά αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο σέ άριστη κατάσταση πολύ καλύτερο από όσους έχεις γράψει.Η γνώμη μου είναι ένα (σημανο ουλτεγρα xsb) μακρά ό καλύτερος.
Καλησπέρα , τα ultegra 5500 αν δεν κάνω λάθος ίδια διάμετρο μπομπινας έχουν με τα daiwa?
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δυστυχώς γιά εμάς ,δεν έχουν τής ίδιες διαμέτρους τά αντίστοιχα (σημάνο καί ντα'ι'βα)
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Giorgos Gallis έγραψε: Σάβ Οκτ 24, 2020 6:52 pm Αγαπητέ Δημήτρη ,η αγορά ενός μηχανισμού αρχίζει καί τελειώνει από τό καλάμι, η απόσταση από την βάση μηχανισμού μέχρι τόν πρώτο οδηγό ,καί ή εσωτερική διάμετρο πού έχει ό πρώτος οδηγός μάς δείχνει τή διάμετρο τού μηχανισμού πού πρέπει νά αγοράσουμε .Βλέποντας πιά καλάμια έχεις επιλέξει ο ιδανικός μηχανισμός πού τους ταιριάζει είναι ένας 5500 σέ διάμετρο (σημανο ) (γράφω σημάνο γιατί δέν έχουν όλες οί εταιρίες τά ίδια νούμερα )καί οί λόγοι είναι ότι μέ μία μεγαλύτερη μπομπίνα θά ΧΤΥΠΑΕΙ ή πετονιά στό σώμα του καλαμιού καί θά χάνεις μέτρα στή βολή σου,καί τό κυριότερο θά φθείρεται η πετονιά άσε πού θά έχεις επιπλέον βάρος πού πάλη θά σε δυσκολεύει στης βολές σου. Τώρα μέ τα χρήματα πού διαθέτης μπορείς νά αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο σέ άριστη κατάσταση πολύ καλύτερο από όσους έχεις γράψει.Η γνώμη μου είναι ένα (σημανο ουλτεγρα xsb) μακρά ό καλύτερος.
Γιωργο τα ultegra ειναι πολυ ωραια μηχανακια, αλλα πιστευω δυσκολα να βρεις μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση. (((
Άβαταρ μέλους
Giorgos Gallis
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημήτρη ,αν τό ψάξεις ,καί περιμένεις, θά βρείς.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Giorgos Gallis έγραψε: Σάβ Οκτ 24, 2020 9:44 pm Δυστυχώς γιά εμάς ,δεν έχουν τής ίδιες διαμέτρους τά αντίστοιχα (σημάνο καί ντα'ι'βα)
Εννοώ ότι έχουν και τα 2 , 7 εκατοστά διαμετρο
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Καλημέρα Κύριε Γιώργο μου!!!
Είναι πολύ ωραία μηχανάκια τα daiwa.
Ποιότητα κ φινίρισμα κατασκευής, χιαστό μάζεμα στη μπομπίνα, το οποίο στο νήμα κάνει διαφορά τσεκαρισμένα ..,ίσως σε συνδιασμό με ένα έξτρα χείλος που έχει στην απόληξη της η μπομπίνα, για το οποίο η daiwa ισχυρίζεται ότι δίνει έξτρα απόδοση.
Στοχευμένα μηχανάκια για την Ισπανική αγορά να χτυπήσει τα αγαπημενα σου ulterga
Κάνανε ότι μπορούσανε εκεί στη daiwa, αλήθεια το λέω , ψάρεψα του Κωνσταντίνου.
Τώρα απο την άλλη σε μένα προσωπικά υπερισχύει η επιλογή της δύναμης των penn. Ταιριάζουν με τον τρόπο κ τα ψαρέματα που θέλω να κάνω
Τα ulterga παγκοσμίως αναγνωρισμένα μηχανάκια αλλά αδύναμα για ανάκτηση τύπου σταθερό το καλάμι να παίρνει κεφάλια κ το μοτέρ να μαζεύει όποτε θέλει χωρίς βοήθεια απο τρομπαρισμα του καλαμιού κ χωρίς φρένα. Εννοείται οχι ποτέ με λεπτουτσικα εργαλεία...
Έτσι το πάω εγώ... μπορώ κ αλλιώς αλλά έτσι έχω επιλέξει..
Το αναλύω για να γίνει κατανοητό, πως το θέλω του καθενός μας καθορίζει κ την καλύτερη επιλογή.
Αξιόλογα όλα...!!

Αναλογιζόμενος την μοναδική προσφορά που υπάρχει τώρα κ έχει βρει ο Κωνσταντίνος στην Ισπανία, μόνο κ μόνο εκεί, θεωρώ ότι είναι η κορυφαία επιλογή για το τώρα.
Δεν είναι μεγάλα μηχανάκια Κ Γιώργο.
Να ξέρεις ότι άμα δούλευες νήμα θα τα απατούσες το Ulterga για χάρη τους...😊
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Όπως βλέπεις Δημήτρη οι απόψεις είναι διαφορετικές αλλά και ίδιες . Τι θέλω να πω , ο κάθε ένας έχει τις προτιμήσεις του αλλά όλοι μέσα από μια συγκεκριμένη γκάμα κατασκευαστών .
Daiwa , shimano , penn , okuma είναι εταιρείες με μεγάλη γκάμα μηχανισμών και αποτελούν την κορυφή στους κατασκευαστές ( είναι και μερικές ακόμη εταιρείες αλλά δεν μας αφορούν αυτή τη στιγμή)
Από την άλλη υπάρχουν αρκετές εταιρείες που δεν έχουν δικά τους εργοστάσια κατασκευής και ή κάνουν συγκεκριμένη αποκλειστικη παραγγελία σε κάποιο άλλο εργοστάσιο ( μπορεί και του ίδιου ομίλου επιχειρήσεων όπως έχει κάνει σε μερικές περιπτώσεις η penn για παράδειγμα ) ή βάζουν το όνομα τους σε κάποιο " φασον" κινεζικό μηχανάκι .
Η δεύτερη κατηγορία είναι απλά ένα μηχανάκι των 30 / 40 ευρώ λιανική με μερικές αλλαγές στην εμφάνιση και καμία φανταχτερή μπομπινα που πωλείται σε τιμή 100 έως και 280 ευρώ ...

Εν κατακλείδι , αν θες να μάθεις κάτι για ένα μηχανισμό , ξεκινά πρώτα από το ποιος τον κατασκευάζει ;)

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να τα έπιανες όλα στα χέρια σου και να διάλεγες αυτό που σου ταιριάζει , όποιο όμως και να διάλεγες από τα παραπάνω όλοι θα ξέραμε ότι είναι ένα καλό μοτέρ.

Αυτά :lol:
Dimitris7007
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καλημερα στην ομορφη παρεα. Πρωτα απ’ολα θα ηθελα να σας ευχαριστησω που με βοηθατε να κανω την σωστη επιλογη και στα καλαμια και στα μηχανακια.
Κωνσταντινε οι αποψεις ειναι διαφορετικες, ομως και οι τρεις εταιριες θεωρουνται κορυφη ( shimano, penn, daiwa) και ειναι δυσκολη η επιλογη μεταξυ τους.
Τα μηχανακια που μου αρεσουν πιο πολυ ειναι τα penn affinity και surfblaster, αλλα ειναι σε ελλειψη σχεδον σε ολα τα ευρωπαϊκα σαιτ. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι......
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Ο λόγος είναι ότι βγαίνει το καινούριο μοντέλο SurfBlaster III. Δεν γνωρίζω αν βγαίνει και καινούριο Affinity....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανισμοί”