Όταν περνάς καλά μέσα από το αγαπημένο σου χόμπι

Φωτογραφίες με εμάς και τα ψάρια μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Όταν περνάς καλά μέσα από το αγαπημένο σου χόμπι

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Να δοκιμάσεις και εκεί αλλά δοκίμασε κ κόλπους που έχουν βράχια.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

Tasos Potoudis έγραψε: Τρί Ιαν 28, 2020 1:59 pm Να δοκιμάσεις και εκεί αλλά δοκίμασε κ κόλπους που έχουν βράχια.
Λίγο βορειότερα από εκεί που ήμουν, δεν πάει πάντα συμβατικό αυτοκίνητο, είναι ο "φάρος" εκεί κάνει λαβράκια και με ηπιότερο καιρό και συνθήκες.
Αρκετά ποιο νότια, έχει προσβάσιμες παράλιες με συμβατικό αυτοκίνητο, με διάφορη μορφολογίας βυθού, φύκια, πέτρες, βράχια, πλάκες, το μόνο που δεν έχει είναι απότομα και βαθιά νερά.

Είχαμε περιορισμό χρόνου, οπότε και τόπου, έπρεπε να πάμε κάπου κοντά και να γυρίσουμε πίσω το μεσημέρι.
Σταθήκαμε άτυχοι λόγω καιρού, ήταν για μπάνιο και όχι για ψάρεμα. Μάλιστα ο κύριος Κώστας βούτηξε κιόλας.
Η ακτή της Πιερίας δίνει ψάρια με άσχημες συνθήκες.
Στο γυρισμό έκανα στάση σου λιμάνι της αρχαίας Πύδνας, για να μιλήσουμε με όσους ψάρευα εκεί, με έφαγε το ζευγάρι ότι εκεί "κάτι θα κάναμε", τίποτα δεν βγήκε και εκεί.
Μέχρι πριν 10 μέρες έδωσε μεγάλα λαβράκια ο τόπος.
Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να έχουμε χρόνο και να τον πάω ποιο νότια, έχει κάποια μέρη που τα έχω κολυμπήσει, με σκαλώματα όμως που θα του σπάσουν τα νεύρα, αλλά εκεί είναι τα ψάρια.
Αν πετύχουμε λίγο καιρό μπορούμε να ψαρέψουμε ακριβώς δίπλα από τις πέτρες σε άμμο, όταν λέμε δίπλα εννοώ όπως κόβει ο δρόμος με το πεζοδρόμιο ένα πράγμα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Ωραία ψάρια Τάσο και ωραία παραλία Ανδρέα!!!!! Πάντως κάπως έτσι συμβαίνει!!!! Όταν κάτι πάει στραβά στην αρχή και παρά τις δυσκολίες , δεν το βάζεις κάτω και ευχαριστιέσαι ψαρεμα!!!!!
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από GregVerso »

Tasos Potoudis έγραψε: Δευ Ιαν 27, 2020 6:55 pm
Ο λόγος που αποφάσισα να πάω καπάκι και μόνος εκτός του ότι όλα ηταν μεσα στο αμαξι, ήταν ότι είχε τον ιδανικό καιρό για εκείνο το μέρος.
Την επόμενη φορά που θα έχεις όρεξη και δεν θα έχεις παρέα , βάρα κανένα τηλέφωνο

Βασική προϋπόθεση η περιοχή να έχει και βράχια ή έστω μεγάλο βάθος για να χαρώ και εγώ λιγουλάκι το παιχνίδι
Ειδαλλιώς θα κερνάς καφέ και δολώματα μέχρι το πρωί
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!! Για εμένα πάντως μπήκε καλά ο μήνας!!!! Τσιπούρα 1.700 στην πρώτη βολή!!!! Αρματωσιά συρόμενη μονάγκιστρη με chinu owner 1/0, δόλωμα αμερικάνος, παράμαλο 0,28 mm....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Μπράβο Σπύρο!!! Πάντα τέτοια, στο στόμα τους και μακάρι να σε πάει έτσι όλο το χρόνο.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
Nikos Kanakis
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από Nikos Kanakis »

Μπράβο Σπύρο. Πάντα τέτοια και καλύτερα !!!
Psaroma γιατί έτσι γουστάρω !!!
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Ψαρουκλα Σπύρο ! Άντε πάμε για την επόμενη !
Άβαταρ μέλους
Mpampis Mantoukas
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από Mpampis Mantoukas »

Μια χαρά! Ωραίος! Πάντα τέτοια!
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Καλημέρα και καλό μήνα.
Την Πέμπτη μιλούσαμε με το ζευγάρι μου όλη μέρα (θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο} την Παρασκευή το πρωί είχαμε την ίδια κουβέντα. Ενδιάμεσα έπεφτε και η ιδέα το πόσο ωραία θα ήταν αν κάναμε και μια βόλτα στην παραλία.
Αυτός τελειώνει πριν από εμένα την δουλειά, 10 λεπτά πριν τελειώσω μου λέει "πάμε;" και έτσι έγινε.
16:00 ήμουν στο σπίτι 16:30 φύγαμε.
18:30 ήμασταν στο μακρυγιαλο, παραλία με μικρό ενδιαφέρον, ελπίζοντας στο να έχει λίγο καιρό.
Η θάλασσα είχε μια ανακατοσουρα και ένα μικρό κυματισμό, έκανε όμως και μια παγωμένη βροχουλα.
Η ώρα που είχαμε στην διάθεση μας λίγη, με το ζόρι 4 ώρες,
Λίγο η βροχή, λίγο 2 ψαράδες που θελαν να ανταλλάξουν πληροφορίες, λίγο το ότι δεν ήμουν έτοιμος για ψάρεμα, το αποτέλεσμα ήταν ψάρια 0.
Το κέρδος της εξόρμησης όμως όχι αμελητέο : τα δύο παλληκάρια από την Κατερίνη δήλωσαν πρόθυμοι να ανταλλάξουμε τηλέφωνο, για να μπορούμε να τους ρωτάμε πριν ξεκινήσουμε τι συνθήκες επικρατούν και ότι άλλο δεν μπορούμε να ξέρουμε πριν κάνουμε το ταξίδι για ψάρεμα, ακόμη και την προμήθεια δολωμάτων σε ώρες που θα μας βολεύει λόγω απόστασης.
Οπότε το ψάρεμα πήγε κάπως έτσι μια ώρα άπλωσα μια ώρα μάζεψα και στο ενδιάμεσο μια ώρα κουβέντα μέσα στην βροχή με τους δύο νέους φίλους και μια ώρα περίπου συζήτηση από το τηλέφωνο με τον κύριο Γιώργο.
Αυτό το τελευταίο ήταν για εμένα σαν να έβγαλα λαβράκι 5 κιλά!
Έχει 2 μέρες που σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα κάνει αλλιώς, τίποτα! Όλα πήγαν όσο καλύτερα γίνεται.
Ψάρι δεν θα μπορούσα να πάρω γιατί δεν ψαρεψα, πήρα όμως την χαρά του μοιράζεσαι. Την επόμενη φορά θα ξεκινήσω αφού πάρω τηλέφωνο να μάθω τις συνθήκες που επικρατούν και ότι άλλο χρειαστεί πιυ δεν μπορώ να το ξέρω πριν φτάσω.
Ακόμη μια φορά ευχαριστώ τον κύριο Γιώργο για το ότι μιλήσαμε! Και για αυτό υπεύθυνο είναι το psaroma.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Κάτι που ξέχασα για την προχθεσινή βόλτα.
Έριξα μέσα 2 μισές μάνες. Όταν έβγαλα να ελέγξω τι γίνετε, έλειπαν και τα δύο δίχως να δω τσιμπια, τα δύο παλικάρια από την Κατερίνη, όταν το συζητάμε, εγώ είπα για ιταλικά καβούρια ενώ αυτοί πόνταραν σε καλαμάρια....
Είπα να το γράψω έτσι, χωρίς λόγο!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Ποντάρω στα καβούρια..😊
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Ανδρέα, δεν ξέρω τι σου έφαγε τις μάνες αλλά νομίζω πως δεν ήταν καβούρια. Και αυτό γιατί σε αρκετά ψαρέματα που είχα κάνει το καλοκαίρι του 2018 στον Ν. Παντελεήμονα, τα μπλε καβούρια έκοβαν τελείως το παράμαλο.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Και εγώ έτσι κατάλαβα ότι ήταν κομμένο το παράμαλλο...
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δεν ήμουν αναλυτικός στην περιγραφή μου.
Την μάνα, την έκοψα στην μέση, με ελαστικό νήμα, την δολωσα σε δύο αγκίστρια ενισχύοντας το σημείο που έγινε το κόψιμο με επιπλέον ελαστικό νήμα.
Παρόλο που είχα λίγο κύμα ήταν οι πρώτες βολές και όχι μακριά, οι πετονιά ήταν τεντωμένη και στα δύο καλάμια έχοντας το νου μου, όσο ήταν δυνατό με τα κουδουνάκι στις κορυφές. Οι αρματωσιές σταθερές με ένα παράμαλλο ψιλά.
Δεν είδα χτύπημα ούτε άκουσα κουδουνάκι.
Το θέμα είναι ότι το φαινόμενο αυτό είναι συχνό στην βόρεια Πιερία με το δόλωμα να εξαφανίζεται και το ελαστικό νήμα να είναι εκεί.
Αγκίστρια βάζω Νο 2 παπαγαλε, το μόνο που "βοηθάει" στο να μην υπάρχει χτύπημα είναι το παράμαλλο που είναι περίπου 3/4 της οργιάς.
Η βραδιά ήταν οριακά καλή για λαβράκια, θολωμένο νερό με λίγο αναταραχή.
Υ. Γ. Κουβέντα να γίνεται, αλλά αν καταφέρω να βρω τι είναι, ίσως βρω τρόπο να το πιάνω. Είπα ότι είναι συχνό φαινόμενο για εμένα τουλάχιστον.
Υ. Γ 2 σας είπα ότι σας αγαπάω;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

60E126C7-5A00-4328-A3E7-13CC37106439.jpeg
472FA2B0-E64F-478D-A311-DE2E24467014.jpeg
Ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά.....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψαρευτικές εξορμήσεις”