Τα νέα μου εργαλεία

Πληροφορίες, άρθρα για τον εξοπλισμό ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Re: Τα νέα μου εργαλεία

Δημοσίευση από Elias k »

Να τα χαρείς φίλε και ίσως την επόμενη φορά να καταφέρουμε να πιούμε καφέ και να πάμε για ψώνια εδώ πάνω στην Γερμανία 😊
Όρεξη και χρήμα στην τσέπη και βρίσκεις αρκετά καλά εργαλεία Σε σούπερ τιμές, μερικά και 70% κάτω από την αρχική τιμή.

Ανδρέα Αφού θέλεις να μαζέψεις πάρε ένα σάιτ
www.angelsport.de
Askari θα σου βγει Καλή διασκέδαση.
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από GregVerso »

Δεν θέλω να ξαναέρθω εκεί πάνω τουλάχιστον καλοκαίρι
Θα έρθω χειμώνα πάντως και φορτωμένος στις τσέπες και 1000% θα τον πιούμε τον καφέ και ότι προκύψει
Το έχω δει το Askari Ηλία αλλά το άλλο στο Rastat ήταν κοντά και εγώ ήθελα να πιάσω στα χέρια μου ότι ήταν να πάρω

Τώρα για τα εργαλεία
Πήγα πριν λίγες ώρες εδώ κάτω για δοκιμές με το φως της ημέρας για να δω τι κάνουν

Το Okuma ειλικρινά έδωσε ρεσιτάλ βολών
Τα 7γρ τα έστελνε περίπου στα 60μέτρα και εγώ δεν έχω και πολύ καλή βολή
Πιστεύω αν το πιάσει ο Γιώργος στα χέρια του θα το στείλει αρκετά πιο μακρυά
86 μανιβελιές και μου μαζεύει 72cm στην μανιβελιά στο περίπου γιατί άλλο μήκος μαζεύει με μισή μπομπίνα και άλλο με γεμάτη
Και αν δεν είναι 60μ θα είναι 50-55μ
Τα 10γρ και τα 15γρ δεν το συζητάω

Με το Majorkraft Solpara έριξα λίγες βολές μόνο με 3άρες και μπορώ να πω ότι τις ρίχνει λίγο μακρύτερα από το Sim Shadow Strike
Σε 6-8 μέτρα βάθος είχα εξαιρετική αίσθηση της καλαμαριέρας
Και από την βάρκα που είχα ρίξει με αυτό για δοκιμή σε τρελό βάθος (37 οργιές περίπου 55μέτρα βάθος ) τις 3άρες τις δουλεύει σχετικά καλά , με καλή αίσθηση αλλά αρκετά βαριά στα jerks
Τις 2,5άρες τις έχει για πλάκα σε αυτό το βάθος
Αποτέλεσμα , ΔΕΝ κάνει για βάρκα
Πάλι στα έξοδα για καλάμι βάρκας και μοτέρ

Αυτά προς το παρών
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Έχει αρκετά ψαρομαγαζα η Γερμανία γενικά και βρίσκεις σχεδόν τα πάντα Γρηγορη !Εγώ έχω και το φισερμανς κοντά όπως και το ασκαρι και μερικά αλλά σε ακτίνα 35 χιλιόμετρα κυκλικά από εμένα.
Το ασκαρι το έβαλα για να τσεκάρει ο Ανδρέας 😊
Παλιά έστελνε Ελλάδα αλλά με την κρίση σταμάτησαν.
Καλάμια βάρκας θα βρεις πάρα πολλά το μόνο σίγουρο είναι αυτό φίλε μούρη πάλι ψάχνω καλαμαριερες και δεν βρίσκω ενώ έχουν μέσα στα καταστήματα τους πάνω από 45.000 κωδικούς, Καλαμαριάς δεν έχω βρει σε 4 μαγαζιά που έχω πάει 😂😂😂😂
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Και εκεί που πήγα καλαμαριέρες δεν είχε σχεδόν καθόλου , όπως και minnow για θάλασσα είχε πολύ λίγα
Σε πλανάκια γινόταν πανικός
Μόνο 4-5 κωδικούς σε καλαμαριέρες και αυτές γαρίδα με πόδια και σε τιμές ψηλές σε σχέση με τα υπόλοιπα
Γύρω στα 9€ η 3άρα
Και αυτές τις είχε μόνο γιατί πάνε για διακοπές στην Δανία και παίρνουν από εκεί τα εργαλεία τους
Απλά για να έχουν κωδικούς
Καλάμι για βάρκα θα πάρω από εδώ ένα φτηνό σχετικά και ΑΝ τελικά ανέβω θα χτυπήσω ένα καλό
Μην χάσουμε την καλαμαροσαιζόν!!!
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Είδα την κουβέντα στο chat , αλλά καλύτερα να απαντήσω εδώ , η κάθε εταιρεία βγάζει σειρές καλαμιών ανάλογα με το στύλ ψαρέματος ,
το δικό σου είναι της σειράς Light Jig Spin (γενικότερα η σειρά alaris σύμφωνα με την ocuma είναι για γλυκά νερά )
Αυτό που είδα στην Ελλάδα είναι το zander spin (ZANDER = ποταμολάβρακο) .

Απο εκεί και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε χώρας γίνονται αλλαγές .
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Okuma Freshwater rods are suitable for freshwater fishing such as river / dam / lake fishing. Designed with Okuma patent UFR (Ultimate Flex Reinforcement) technology provides three times the strength and lifting power over traditional rods.

Okuma provide a variety of freshwater fishing rods with high quality design, materials, and construction tech delivering a fantastic fishing experience for anglers and fishermen. The Helios SX Rod, Alaris Rod series, EVX Musky Rod, Inspira Rod series, and Tactical Rod are just a few of our high performance freshwater rods.

πηγή: https://www.okumafishing.com/en/categor ... A0202.html
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Τώρα που το είδα καλύτερα εδώ είναι και οι SALTWATER εκδόσεις :
https://www.okumafishing.com/en/product ... s-Rod.html
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Τουλαχιστον η συγκεκριμενη εταιρια δεν κοροιδευει οπως κανουν πολλες.
Εχω δει το ιδιο blank σε πολυ γνωστη εταιρια με διαφορετικη ονομασια σε 4 καλαμια της με διαφορα τιμης εως και 200%.
Να μου πεις αλλαζει η συμπεριφορα του καλαμιου, του στησιμου, και οτι οδηγος με οδηγος μπορει να εχει τεραστια διαφορα.
Ναι οντως.
Η καθε εταιρια εχει τη δικια της πολιτικη, το αν εμεις θα το καταλαβουμε ειναι αλλη συζητηση.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Ακριβώς , για αυτό πρέπει και να μπαίνουμε στα επίσημα site κάθε εταιρείας ή ακόμα και να επικοινωνούμε μαζί τους για να μάθουμε για τί χρήση προορίζεται το κάθε καλάμι βάση του κωδικού του , μικρολεπτομέρειες όπως η κατανομή των οδηγών , οι μύτες κτλ... μπορεί να κάνουν δημιουργούν μεγάλη διαφορά στο ψάρεμα .

Αυτό με το blank ισχύει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εταιρείες , οι πιο σωστές τροποποιούν τον ίδιο blank με επιπλέον πλέξεις, ενισχύσεις ή διαφορετικά περιφερειακά .

Στην περίπτωση του alaris για παράδειγμα βλέπω τουλάχιστον 4 κωδικούς στα 2,70 με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και δράσεις

ALA-S-902ML (SALTWATER - spin)
ALS-S-902UL (FRESHWATER - Light Jig Spin)
ALS-S-902ML (FRESHWATER - Soft Lure Spin)
ALS-S-902M (FRESHWATER - Zander Spin)
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από andreasomageiras »

GregVerso έγραψε: Πέμ Σεπ 19, 2019 9:21 pm ... Τώρα για τα εργαλεία...
... Το Okuma ειλικρινά έδωσε ρεσιτάλ βολών
Τα 7γρ τα έστελνε περίπου στα 60μέτρα και εγώ δεν έχω και πολύ καλή βολή
Πιστεύω αν το πιάσει ο Γιώργος στα χέρια του θα το στείλει αρκετά πιο μακρυά
86 μανιβελιές και μου μαζεύει 72cm στην μανιβελιά στο περίπου γιατί άλλο μήκος μαζεύει με μισή μπομπίνα και άλλο με γεμάτη
Και αν δεν είναι 60μ θα είναι 50-55μ
Τα 10γρ και τα 15γρ δεν το συζητάω...
Επειδή ως άσχετος, ψάχνω τα μέτρα της βολής κολλημένος από το Casting, ακούγονται αρκετά για οικονομικό καλάμι, αν δουλεύει και τα τεχνητά ικανοποιητικά, είναι μια λογική πρόταση.
Βέβαια υπάρχει και το πως θα γίνει η απόκτηση του, αν όμως λυθεί αυτό το "πρόβλημα" είναι μια τίμια και λογική πρόταση!
Το καλάμι που υπάρχει στην δική μας αγορά όμως, θα έχει την ίδια συμπεριφορά; εδώ είναι η απορία!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Elias k
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από Elias k »

Εγώ πάλι παλικάρια μου δεν πρόκειται να ξοδέψω περιουσία στα σπινοκαλαμα μου,μάλιστα είχα μερικά και τα χάρισα πέρσι σε φίλο γιατί απλά με κουραζανε...
Ίσως έχω διαφορετικη φιλοσοφία μιας και το έψαξα αρκετά το θέμα εδώ και 12 χρόνια,ίσως και παραπάνω απ'οτι θυ
θυμάμαι 😊
Η υπόθεση είναι απλή κατά την δική μου άποψη και μόνο....
Δεν είμαι spinerαλλά το κατέχω το άθλημα, δηλαδη θέλω να πω πώς όταν παω πχ για λαβράκια θα πιάσω λαβράκια τέλος και δεν 6α προσπαθήσω καν να ψάξω τα καλύτερα καλάμια και μηχανάκια,η και τεχνητά...Μερικά τεχνητά και σιλοκονες είναι αρκετά να δίδουν τρόπαια λαβράκια και αυτό είναι τσεκαρισμένο αρκετά από ε.ενα που τύχαινε να κάνω παράλληλα ψαρεματα.,οπότε έχω βάλει την σειρά μου και ξέρω πλέον πότε θα πάω για λαβράκια.
Τα εργαλεία Ναι μεν μπορεί να είναι κορυφές αλλά αν δεν φας τα μούτρα σου στο γιαλό σε διάφορες συνθήκες και χωρίς να διαβάζεις τα μυνήματα που σου στέλνει η ίδια η θάλασσα και τα ψάρια της,τοτε κάπου έχουμε λάθος.
Αντρικό αν μου επιτρεπεις9να σε αποκαλώ ετσι😊
Μάθε φίλε φίλε μου ότι στον τόπο που ζεις τα λαβράκια κάνουν πάρτυ στης πολύ κρύες ημέρες και τρώνε τα πάντα μα από Καστινκ μα από σπινινκ και ας έχεις και μπαμπού καλαμάκι με ένα.κινεζικο μοτερακια θα βγάλεις λαβράκια π.χ. γιατί όπως είπα τα εργαλεία Ναι μεν καλά αλλά πρώτα διάβασμα στην θάλασσα και τα τέκνα της που αφορούν της ανάλογες εποχές κάθε χρόνο

Θα μπορούσα να γράφω όλη νύχτα και να αναπτύξω διάφορες θεωρίες και πρακτικές αλλά ο χρόνος ελάχιστος λόγου φόρτου εργασίας.
Να ξεκαθαρίσω 8μως ένα θέμα....
Αν αρέσει σε κάποιον π.χ
Το σπινινκ η το καστινκ τότε πάει σε ανάλογα εργαλεία για την τεχνική που επιθυμεί να κάνει και να επιλέξει τον κατάλληλο εξοπλισμό.. Το λέω σαν παθών και με πολλά χρήματα πεταμένα, οπότε καλό να προσέχουμε στις αγορές μας.
Αλυσίδα είναι τα πράγματα παλικάρια μου,επιλέγουμε τεχνική και προσπαθούμε σε αυτή, αν όμως έχουμε και παράλληλο ψάρεμα δεν τα δίνουμε στο παράλληλο αλλά στον αρχικό μας σκοπό Π.Χ. Καστινκ και προσπαθούμε και στον άλλο τομέα διαβάζοντας τους καιρούς της συνθήκες και ότι έχει σχέση με το παράλληλο ψάρεμα και ας σπάσουμε και ενα κινέζο δεν χάλασε ο κόσμος!!!
Πρώτα όμως διαβάζουμε της θάλασσα γιατί από εκεί ξεκινούν τα πάντα!
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Σου βγάζω το καπέλο Ηλία
Έδωσες όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας που θέλει να ασχοληθεί με το σπίνιγκ
Και εγώ αυτής της ιδέας είμαι και για αυτό δεν αγοράζω ακριβά εργαλεία για αρχή
Αυτό που με ξετρέλανε εμένα ήταν το eging και εκεί κάποια στιγμή θα χώσω χρήμα
Το σπίνιγκ δεν μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα για να πω ότι θα ασχοληθώ εντατικά
Κάνω αρχή με φτηνά αλλά επώνυμα εργαλεία μπας και μου δώσει το έναυσμα να ασχοληθώ εντατικά με αυτό
Τα μηνύματά ακόμα δεν τα διαβάζω όλα και ίσως αυτό να είναι το ότι δεν έχω κάνει πολλά πράγματα ακόμα
Ακόμα στο ψάξιμο είμαι και πιστεύω να κάνω κάτι πριν το παρατήσω
Οι δοκιμές και οι προσπάθειες επιβάλλονται
Είδωμεν
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Elias k έγραψε: Σάβ Σεπ 21, 2019 12:40 am Εγώ πάλι παλικάρια μου δεν πρόκειται να ξοδέψω περιουσία στα σπινοκαλαμα μου...
Δεν μπορώ, θα διορθώσω για την δική μου περίπτωση.
Elias k έγραψε: Σάβ Σεπ 21, 2019 12:40 am Η υπόθεση είναι απλή κατά την δική μου άποψη και μόνο....
Μα απλά την δική σου άποψη θέλω από εσένα, του Γρηγόρη από τον Γρηγόρη και την άποψη του κάθε ένα προσωπικά για την δική του περίπτωση.
Elias k έγραψε: Σάβ Σεπ 21, 2019 12:40 am Δεν είμαι spiner...
...και δεν 6α προσπαθήσω καν να ψάξω τα καλύτερα καλάμια και μηχανάκια,η και τεχνητά...
Ούτε κι εγώ είμαι σπινερ, δεν ξέρω αν θα γίνω, θα δείξει!
Elias k έγραψε: Σάβ Σεπ 21, 2019 12:40 am ... Αντρικό αν μου επιτρεπεις9να σε αποκαλώ ετσι😊...
🤔🤔🤔Σου επιτρέπω, σου επιτρέπω, ξέχασες όμως το "μου" !😁😁😁

Είμαι στην φάση, που φαντάζομαι πέρασαν οι περισσότεροι, του να εξερευνήσω και άλλους τρόπους, συχνά στους ίδιους τόπους.
Αυτό που βολεύει στην περίπτωση μου είναι ότι τόπος κάνει για όλα.
Βόρεια Πιερία, έχει ανοιχτές παραλίες, ψαρολιμανα, παραλίες με άμμο, με μικτό βυθό, ακόμα και παραλίες με πέτρες αν κατέβεις ποιο νότια.
Καλός ή κακός, είναι απαγορευτικό το να πάω μόνος για ψάρεμα. Το μοναδικό άτομο που ενδιαφέρεται για το ίδιο χόμπι είναι ερωτευμένος με το λιμάνι της Πύδνας ή Αλίκης όπως το ξέρει ο καθένας.
Τα καλά που έχει ο συγκεκριμένος τόπος:
Σχετικά κοντά, έχει αποδειχθεί ότι κρατάει ψάρια, ο Βόρειος λιμενοβραχίονας είναι αρκετά εύκολος για περπάτημα, για στήσει κάποιος εξοπλισμό κάστινγκ, ανοίγει αρκετά μακριά από την ακτή και μπορείς να αφήσεις το ζευγάρι στην μέση για να κάνεις τις βόλτες με σπινοκαλαμο.
Στα αρνητικά:
Το ψαρεύουν εντατικά, πολλές φορές είναι ζωσμενο από δίχτυα, όταν έχει καιρό δεν μπορείς να σταθείς, έχει πολύ σκάλωμα και ανάλογα την εποχή φύκια που μπλέκουν στις αρματωσιές.
Λόγο του ότι πρέπει να προσαρμοστεί η δική μου περίπτωση στο ψάρεμα, είναι ένας τόπος που μου δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσω διαφορετικό είδος τεχνηκης σε μια εξόρμηση με το ζευγάρι.
Στο δια ταύτα (και γνωρίζοντας ότι έχω κάνει καταχραση στο θέμα του αγαπητού Γρηγόρη) το καλάμι που παρουσιάζει, το okuma, μου φάνηκε πολύ προσιτό και ότι καλύπτει ότι ζητάω, αν το ανάλογο καλάμι της εδώ αγοράς έχει ίδια συμπεριφορά, νομίζω ότι μου κάνει.
Θα περιμένω να το δώσει στον Γιώργο (ΚΑΙ εδώ να τον ευχαριστήσω που μου έδωσε την ευκαιρία, παραχωρώντας μου τον εξοπλισμό του, να έχω μια επαφή με το "πέτα μάζευε") μετά από την δοκιμή αυτή θα είμαι ποιο κοντά στην επιλογή.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία στο θέμα σου Γρηγόρη.
Με τον Γρηγόρη και τον Γιώργο είναι σαν να γνωριζόμαστε από παλιά και ας μην έχουμε συναντηθεί ποτέ.
Με τον αξιότιμο κύριο γενικό γραμματέα (οχι πρόεδρο) έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο.
Ο άλλος Κωνσταντίνος, είναι στην σφαίρα της συμπάθειάς μου, οι συμβουλές του είναι στοχευμενες στα θέλω μου, ξεδιαλυνοντας ταυτόχρονα τα πρέπει.
Εσένα αγαπητέ "ξενιτεμένο μου πουλί" σου έχω μια μικρή αδυναμία μη μπορώντας να καταφέρω να σε "πιάσω" ακόμα, είσαι σαν τον θείο που συμπαθούμε αλλά και σεβόμαστε ταυτόχρονα.
Είναι και άλλοι εδώ μέσα που έχω ξεχωρίσει, οι οποίοι τελευταία δεν είναι τόσο ενεργοί, τους οποίους δεν αναφέρω όχι για κάποιο άλλο λόγο, παρά μόνο γιατί θα πρέπει τα ονόματα να είναι περισσότερα από το υπόλοιπο κείμενο, έτσι περιορίζω τον οίστρο μου και αναφέρομαι σε όσους έχουν γράψει στο συγκεκριμένο θέμα, μόνο και μόνο για να μην ξεφύγω ακόμη περισσότερο.
Γρηγόρη, στρίμωγμα τον Γιώργο! Ακόμα δεν ξεκινήσατε; το πρωί που θα γυρίσω να έχει καταθέσει την άποψη του γραπτός γιατί ως γνωστόν από την αρχαιότητα "τα γραπτά (οχι του τσατ) μένουν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Λοιπόν
Μετά από ένα ΣΚ ξεσκίσματος του Okuma μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω και το τονίζω
Το καταχάρηκα τόσο πολύ που δεν μπορείτε να καταλάβετε την πλέον γνώμη μου για την Okuma
Τρελή βολή . τρελό παίξιμο και
Παίζεις άνετα από 5γρ μέχρι 30 μάξιμουμ σε αρκετά βαθιά νερά ακόμα και 30άρια πλανάκια πατωτά
Για τα πλανάκια 10-25γρ δεν το συζητώ ότι τα έχει για πλάκα
Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι τα έπαιζε με τόση ευκολία σε 30-35 μέτρα βάθος
Είναι πλέον το καμάρι μου
Και πάλι να τονίσω (και θα φανώ γραφικός ) ότι δεν ξέρω πως δουλεύει το ίδιο καλάμι από την Ελληνική αντιπροσωπεία
Αυτά.............................για την ώρα
Για το MajorKraft Solpara όταν έρθει η ώρα του
Άβαταρ μέλους
andreasomageiras
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Μιας και το έστρωσες, δεν νομίζεις πως είναι ωρα να μου το στείλεις τώρα;
Τέλος του επόμενου μήνα έχω την γιορτή μου, κανόνισε να είναι στην ώρα του!
😁😁😁
Γρηγόρη, το θέλω! Την Παρασκευή πετάς είπαμε;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Μπαααα , δεν έχει εισιτήρια
Τι τέλει μαγειράκο;
Γλαρόσουπα ή μπεκατσόσουπα