Το φετινό καλοκαίρι λόγω της τεράστιας προέλευσης κόσμου στην περιοχή μου το casting είναι απαγορευτικό (εκτός αν πρίν πάς πιείς 2-3 XANAX για να την παλέψεις),
αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με το lrf-Hrf για να μπορώ να βρίσκομαι λίγες στιγμές κοντά στη θάλασσα και να το απολαμβάνω...
Καλάμι και μηχανισμός υπήρχε απο τον χειμώνα με τα καλαμάρια και έτσι στην αρχή δειλά και σιγά σιγά, άρχισα να αγοράζω πλανάκια 7, 10 και 12 γρ για να δω αν η τεχνική θα με κερδίσει, γιατί με το spinning κάποια χρόνια πρίν Δέν....
Το κομμάτι της τεχνικής που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν τα πλανάκια και λίγο οι σιλικόνες, αλλα περισσότερο τα πλανάκια. Βιοδιασπόμενα και τέτοια δεν με ενδιέφεραν και δεν ασχολήθηκα να το ψάξω παραπέρα.
Τις πρώτες 15 μέρες απογοήτευση σκέτη... σκεφτόμουν τα πεταμένα λεφτά που έδωσα και οτι το καλοκαίρι θα πάει μάυρο κι άραχνο χωρίς ψάρεμα...
Τεχνικές ανάκτησης παρακολουθούσα ασταμάτητα στο youtube αλλα για κάποιο λόγο σε εμένα δεν δούλευαν με τίποτα, μέχρι που μια μέρα αποφάσισα να πειραματιστώ μόνος μου με διάφορους τρόπους ανάκτησης μέχρι να βρώ κάτι που να αποδίδει...
Μέχρι που σε συνεχόμενη ανάκτηση με ελαφρά πλάγια χτυπήματα ήρθαν τα πρώτα 4 κοκάλια.
Την επόμενη ημέρα στο ξημέρωμα έριξα ένα Majorcraft jigpara swim 10, το άφησα να βυθιστεί και άρχισα την ίδια ανάκτηση που ανέφερα παραπάνω. Στα πρώτα 5-6 τιναγματάκια το καλάμι προσκύνησε και μια υπέροχη μάχη ξεκίνησε. Ο αντίπαλος? Ένα υπέροχο τσαούσι κοντά στα 2 κιλά είχε καταπιεί το πλανάκι μου λαίμαργα. Αυτό ήταν! Κόλλησα άσχημα...
Απο τότε εκτός απο τα γνωστά κοκάλια άλλα ψάρια που έχω συναντήσει με αυτήν την τεχνική είναι κολιοί, ζαργάνες, μουρμούρες, λυθρίνια, λαβράκια κυνηγοί, γοφάρια και παλαμίδες. Πάντα βέβαια σεβόμενος τα μεγέθη και αφήνοντας τα να μεγαλώσουν όσα ήταν μικρά.
Τέλος τα πλανάκια που έχω καψουρευτεί άσχημα και χρησιμοποιώ καθημερινά είναι
majorcraft jigpara swim 10gr
Hayabusa Jack Eye Finder 7-12gr
Blue-Blue Sea Ride Mini 9gr
HTO Fugitive 7gr
DUO TETRA WORKS TETRA JIG 7gr
τα χρώματα που προτιμώ είναι τα μπλε-ροζ, ασημί με glow ρίγες, ολόκληρο ασημί, ρόζ-λευκό
Θα ήθελα την άποψή σας πάνω στην τεχνική, τι πλάνους χρησιμοποιείτε, πως τους δουλεύετε και τι εκπλήξεις είχατε κι εσείς, έτσι κουβεντούλα να γίνεται να μαθαίνουμε ο ένας απο τον άλλο!
Πλανάκια, αποδόσεις, πλεύσεις και συλλήψεις
- Christos Pi
- Διαχειριστής
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Re: Πλανάκια, αποδόσεις, πλεύσεις και συλλήψεις
Και εγώ κυρίως πλανάκια , μικρά minnow αλλά και με δόλωμα καμιά φορά ( ζωντανό γόνο , καλαμάρι , καβούρι ή σκουλήκι κόκκινο άμα βρω , και τις ανάλογες αρματωσιές)
Όσο αφορά το δούλεμα των πλάνων αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν παίζει ρόλο μόνο ο τόπος αλλά και η μέρα , για να μην πω η ώρα .
Μεγάλο ρόλο για εμένα παίζει και η μαλάγρα , ώστε να κρατήσεις το γόνο μπροστά σου .
Το swim που ανέφερες παραπάνω , είναι "μάνα" για τον τρόπο που δουλεύεις !
Εκπλήξεις τώρα ... το ψάρεμα αυτό είναι γεμάτο με εκπλήξεις , μικρές και ...μεγάλες !
Όσο αφορά το δούλεμα των πλάνων αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν παίζει ρόλο μόνο ο τόπος αλλά και η μέρα , για να μην πω η ώρα .
Μεγάλο ρόλο για εμένα παίζει και η μαλάγρα , ώστε να κρατήσεις το γόνο μπροστά σου .
Το swim που ανέφερες παραπάνω , είναι "μάνα" για τον τρόπο που δουλεύεις !
Εκπλήξεις τώρα ... το ψάρεμα αυτό είναι γεμάτο με εκπλήξεις , μικρές και ...μεγάλες !
Ήρθαν πάνω στην ώρα !!!! Καλώς τα ¨παιδιά¨ , καλώς τα!!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Ψαρωμένος
Καλοψαρευτα και ματωμενα να ειναιspygog έγραψε: Τρί Δεκ 29, 2020 10:52 pm Ήρθαν πάνω στην ώρα !!!! Καλώς τα ¨παιδιά¨ , καλώς τα!!!!0B21013F-3658-4406-9E52-A6063C5BC9F9.jpeg
Τακτοποιημένα και στοιχισμένα.... Η μια θήκη με πλανάκια και τεχνητά μέχρι 14 γρ. και η άλλη με πλανάκια 20-30 γρ.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.