Και τρελλάθηκα...
Κώστα &&*^&%*^$%$$$#@@ ευχαριστώ !

Αντε βάλτε και καμμιά αρματωσιά τώρα να δούμε τι και πως τις φτιάχνουμε...

Αν εξαιρεσεις του κεφαλους και τις τσιπουρες,ολα τα υπολοιπα ειδη ψαριων μπορεις να τα παρεις και στα μεσονερα.Προσωπικα τα 4 χρονια που εκανα εγλεζικο ψαρευα σχεδον παντα απο βραχια σε βαθη απο 4 εως 10 μετρα ψαχνοντας τους σαργοπαππουδες.Σταθερη αρματωσια παντα και μαλαγρα-δολωμα μονο μπιγκατινι.Αν πχ ο βυθος ειναι 7μετρα,φτιαχνεις μια σταθερη αρματωσια στα 4 και με το μπιγκατινι ανεβαζεις τους σαργους ψηλοτερα για να φανε.Αυτο σου δινει το πλεονεκτημα να αποφυγεις τα βραχωματα και να εχεις περιθωριο για να παλεψεις το ψαρι.Ταυτοχρονα αν παιζουν μελανουρια στην περιοχη ειναι σιγουρο οτι φανε για τον λογο οτι συνηθως κυκλοφορουν στα μεσονερα.Το λαβρακι μπορει να τρωει παντου,αναλογα την ωρα,προσωπικα τα περισσοτερα τα ειχα παρει μεσονερα με ζωντανη γαριδα,παλι με σταθερη αρματωσια.Τα κοκκαλια δεν ειναι κατι σιγουρο γιατι πολυ απλα ειναι περαστικα αλλα συνηθως χτυπουν ψηλα οπως το ιδιο κανουν και οι ζαργανες.Οι κεφαλοι τρωνε εντελως πατο οπου αν το μερος που τους ψαρευεις εχει βαθος-συνηθως λιμανια- πας αναγκαστικα σε συρομενη αρματωσια,ενω οι τσιπουρες τρωνε συνηθως λιγο ψηλοτερα.Αυτα ειναι απο προσωπικες εμπειριες και επειδη ο κανονας στο ψαρεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κανονας,πειραματισου,ψαξε δοκιμασε και ο καλυτερος συμβουλος ειναι η εμπειρια που θα ερθει μεσα απο φολες,απο χαμενα ψαρια,απο κοψιματα και απο αλλα ποσα που κανουν το ψαρεμα τοσο ομορφο...Xenos έγραψε:Συνεχίζω να σας σπάω τα νευρα με το εγγλέζικο αλλά θέλω να πάθω κι άλλα.
Η ερώτηση μου έχει σχέση με το βάθος.Αν υποθέσουμε πως πάμε για ποιό εξειδικευμένο ψάρεμα απο αυτό που κάνω εγω (δλδ σχεδόν οτι υψος να ναι το αγκίστρι και βουρ για ότι κάτσει) σε τι βάθη και ποιά είδη στοχεύουμε?
Δλδ...οι σαργοί?? 1 μέτρο απο το βάθος??Τσιπούρα??Λαυράκι??Κέφαλος??Μελανούρια??Γόπες και κοκκάλια?Μουρμούρες??
Στο τελευταίο μου ψάρεμα με εγγλέζικο πήρα 18 κοκκαλια γόπες με 3 μέτρα περίπου απο τον φελλό.Το βάθος του βυθού ήταν απο 8 μέτρα +.
Οταν λόγω καιρού ήρθε το δόλωμα κοντά στην αποχή, πήρα έναν σαργό και μια σάλπα πολύ καλά κομμάτια..