Αλλαγή παραμαλλων!Κάθε ποτέ πρέπει?

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Αλλαγή παραμαλλων!Κάθε ποτέ πρέπει?

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα που με ανησυχεί τελευταία,είναι το παράμαλλο μου,ίσως λόγω τεχνικής που κάνω συχνά τρώει αρκετά ζόρια κυρίως στα ξεσκαλωματα αλλά και απτά κάπως βαριά τεχνητά σε βάθος μεγάλο,και το έκανα συνήθειο το τελευταίο καιρό να το αλλάζω σε κάθε μου εξόρμηση να έχω ήσυχο ψάρεμα...δεν την πάτησα ακόμα βέβαια αλλά η πρόληψη είναι μεγάλο πράγμα,όμως με πιάνουν στιγμές που σκέφτομαι και λεω, μήπως υπερβάλλω που το αλλάζω κάθε φορά? Μήπως δεν είναι απαραίτητο?
Ο φόβος μου είναι πιο πολύ στον κόμπο... αλλά φυσικά και στο ίδιο παράμαλλο μη κοπεί στα δύο.
Μήπως θα μπορούσα να βλέπω κάποιαι σημάδια που θα μου μαρτυρίσουν ότι θα παραδώσει πνεύμα,ότι ήρθε η ώρα αλλαγής?
Μιλώντας με τον Ντίνο μου έδωσε μια συμβουλή,και δύο σημάδια που πρέπει να παρατηρώ όπως π.χ. η θαμπαδα, κάτι το οποίο δεν παρατηρούσα ποτέ μέχρι σήμερα.
Εσείς το αλλάζετε κάθε φορά?Η βλέπετε πρώτα κάποια σημάδια που θα δείξουν φθορά?
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Re: Αλλαγή παραμαλλων!Κάθε ποτέ πρέπει?

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Τι νούμερα Γιώργο;
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Τάσο ανάλογα όταν δουλεύω τεχνητά light μέχρι 15γρ top water floating κτλ δουλεύω 0.26 οκ εκεί δεν υπάρχει φόβος..αλλα όταν κάνω shore δουλεύω σε 0.33 με πλάνους 40γρ και βάθος περίπου 30 μέτρα, έχει αντίσταση αρκετη... εκεί κολλάω...
Για την ακρίβεια δουλεύω την JR Seaguar fluoro.
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
Christos Pi
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Christos Pi »

Γιωργάρα μου καλημέρα!
Η άποψη μου έιναι οτι λόγω του οτι ψαρεύεις στα βράχια και με τεχνητά που κοστίζουν, καλό είναι να αλλάζεις παράμαλλο.
Κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε έλεγαν οι παλιοί.
Καί τα πλανάκια σου εξασφαλίζεις περισσότερο καί το ανέβασμα κάποιου καλού ψαριού χωρίς να σου κοπεί από παράμαλλο ταλαιπωρημένο που μπορεί να φαινόταν οκ και δεν ήταν. Θα πρέπει να συνυπολογίζουμε και την ταλαιπωρία που τρώνε και οι κόμποι σε αυτήν την τεχνική με τα συνεχή τινάγματα και τα βραχώματα ή τα τριψίματα στα βράχια.
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από hlias »

Οι αορατες στα ζορια (ξεσκαλωμα) ειναι πολυ πιθανο να παθουν πλαστικη παραμορφωση με συνεπεια να μειωθει η αντοχη τους πολυ σε εκεινο το κομματι. Αλλη μια πληγη ειναι το νημα που σφιγγει την πετονια στον κομπο στο παλεμα με μεγαλο ψαρι αλλα και απο το σοκ των βολων, οποτε η θεση μου ειναι καλυτερα να πετας αν οχι σε καθε, τουλαχιστον ανα 2 ψαρεματα το παραμαλο σου για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά λόγω του ότι είναι κ λεπτά τα παραμαλλα σου σχετικά με τα ψάρια που περιμένουμε να φέρουν. Οπότε κ ούτε ψάρι να βγάλει ούτε σκάλωμα να έχει η δυνατή μεγαλύτερη του αντοχή είναι ζητούμενο..
Και κατά τη διάρκεια ενός ψαρέματος αν συμβεί κάτι από τα παραπάνω.,μια αντικατασταση είναι απαραίτητη αν θέλουμε να έχουμε όλη την αρχική του δύναμη.
Αν ήσουν στο 0.33 κ 0.37 -0..40 αντίστοιχα θα έλεγα να τους έδινες μια δεύτερη ή κ τρίτη ευκαιρία μετά από κάποιο γεγονός πάντα ελέγχοντας το.
Βασικά κατά τη γνώμη μου αλλαγή θέλει μετά από συγκεκριμένη χρήση ή μετά από γεγονότα σε συνάρτηση πάντα με το πόσο χοντρό είναι για το ψάρεμα που κάνουμε.
Έλεγχο εννοώ να πιάσουμε το αγκίστρι σε σταθερό σημείο η έστω με ένα πενσακι κ να το φέρουμε στα όρια του τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Για κόμπους που δεν θα σου σπάσουν ρίξε μια ματιά στην ενότητα κομποι στο casting.
Έχω δοκιμάσει πολλούς κ οι συγκεκριμένοι δε σπάνε, σπάει η πετονιά ή το νήμα,.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά, οπότε μια χαρά, αλλαγή κάθε εξόρμηση όπως είπε και ο Χρήστος, ήσυχο το κεφάλι!
Τάσο δεν θέλω να ανέβω πάνω από 0.33 λόγο του pe 1 νήματος!
Οπότε κομπλέ μια χαρά,ησηχασα και μου έφυγαν όλες οι απορίες!
Ευχαριστώ φιλαράκια!!!
Άβαταρ μέλους
takis.mantadakis
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από takis.mantadakis »

Προσωπικά αλλάζω παραμαλλα σε κάθε ψάρεμα όπως είπαν κ τα παιδιά παραπάνω. Δουλεύω 0,28-0,32 κ πάλι όμως αλλάζω σε κάθε ψάρεμα μαζί κ τα αγκίστρια τα οποία αν όχι μετά από κάθε ψάρεμα μετά από κάθε δεύτερο ψάρεμα τα πετάω. Να πω την αλήθεια μου ούτως ή άλλως σε κάθε ψαρεμα με το που φτάνω στον ψαρότοπο φτιάχνω εκεί τα παράμαλλα μου ανάλογα με τον βυθό κ τις συνθήκες (καιρού κ θάλασσας) που επικρατούν εκείνη τη στιγμή. Με το που φύγω απ τον ψαρότοπο κόβω παράμαλλα κ τα πετάω κατευθείαν. Ειδικά στην τεχνική που κάνεις Γιώργο θεωρώ απαραίτητη την αλλαγή σε κάθε ψάρεμα κ τσεκάρισμα ακόμα κ στο ίδιο το ψάρεμα αν τυχόν υπάρχει καποιος τραυματισμός από βράχια, ζόρια κλπ.
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

Αν δεν βαριέσαι καλά κάνεις και αλλάζεις παράμαλλα. Βέβαια την κατάσταση του παραμαλλου την κρίνεις εύκολα με ένα πέρασμα από τα δάχτυλα. Αν δεν έχει ξέφτια και δεν έχει φάει ζόρι από ψάρι η σκαλωμα δεν χρειάζεται να το αλλάξεις. Η να το πω καλύτερα εγώ δεν το αλλάζω. Αυτό που κάνω είναι να ξαναφτιάξω τον κόμπο μάνας παραμαλλου που φθείρεται έτσι κι αλλιώς ακόμα και από την τριβή με τους οδηγούς. Για 100% σιγουριά πάντως καλώς το αλλάζεις.
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Έτσι Τάκη μου, όπως τα είπες φίλε, ακόμα και πάνω στο ψάρεμα τσεκ απ!Τώρα πια ξέρω ότι μόνο καλό κάνω με την κάθε αλλαγή και το κεφάλι ήσυχο παρ'ολο που δεν την έχω πατήσει ακόμη τον φόβο τον είχα κυρίως για τα ακριβά τεχνητά ;)
Πασχάλη πραγματικά δεν το βαριέμαι φιλαράκι,μου έχει γίνει συνήθεια :lol: :lol: :lol:
Σας ευχαριστώ παίδες!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”