Μεγάλο η μικρο ψάρι?

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε σχετίζεται με το ψάρεμα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Constantine Palivakis
Admin
Admin

Μεγάλο η μικρο ψάρι?

Δημοσίευση από Constantine Palivakis »

Το τελευταίο καιρό έχω προσέξει το εξής.
Όσο οι ερασιτέχνες ψαράδες (όχι οι ερασιτέχνες που πουλούν ψάρια) μεγαλώνουν ηλικιακά τόσο μικραίνουν τα ψάρια που κυνηγάνε στα ψαρέματά τους.
Αν το καλοσκεφτείτε θα δείτε ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα πολύ εντυπωσιακή.
Αντίθετα οι νέοι στο χόμπι ψάχνουν μετά μανίας το μεγάλο ψάρι και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με όσα διαδραματίζονται στο διαδίκτυο αυτό έχει γίνει πια κοινοτυπία.
Πιο εύκολο είναι πλέον να βγάλεις δυο συναγρίδες πέντε κιλών η μια, παρα δέκα μουρμούρες σεβαστού μεγέθους.
Έχω την εντύπωση ότι όσο ο ψαράς μεγαλώνει και φιλοσοφεί αναγκαστικά το χόμπι του, καταλήγει ότι το μεγάλο ψάρι μια ιδέα είναι και τίποτα περισσότερο.
Άσε που στην πραγματικότητα όσο πιο μικρά είναι τα ψάρια τόσο πιο νόστιμα είναι ;)
Για να μην παρεξηγηθώ οτνα λέω μικρο εννοώ οτι όταν ένα ψάρι φτάνει στα 5 κιλά στο τέλος της ζωής του (γεράσει), δεν έχει την ίδια γεύση με ένα ψάρι του ιδίου είδους που είναι 2 κιλά.
www.constantinepalivakis.com
Άβαταρ μέλους
GregVerso
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Re: Μεγάλο η μικρο ψάρι?

Δημοσίευση από GregVerso »

Μου έλεγε ο πεθερός μου
Τα μικρά να τρως είναι πιο νόστιμα
Και εγώ απορημένος τον ρώτησα γιατί
Και μου απαντάει με περίεργο βλέμμα (ειρωνικό το θεώρησα εκείνη την στιγμή αλλά μετά το έπιασα)

Το αρνάκι γιατί το παίρνεις γάλακτος;;;
Και ιδού το μέγα ερώτημα .............Μεγάλο η μικρο ψάρι?
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_Arianos
Ψαρωμένος
Ψαρωμένος

Δημοσίευση από Giwrgos_Arianos »

Constantine Palivakis έγραψε: Τρί Σεπ 18, 2018 11:58 am Έχω την εντύπωση ότι όσο ο ψαράς μεγαλώνει και φιλοσοφεί αναγκαστικά το χόμπι του, καταλήγει ότι το μεγάλο ψάρι μια ιδέα είναι και τίποτα περισσότερο.
Πιστεύω εγω προσωπικά οτι ένας ψαράς όσο και να μεγαλώσει ηλικιακά,παντα έχει τον πόθο μεσα του για το τρόπαιο ψάρι,ότι ψαρέματα και να έχει κάνει...
Για το μεγάλο τροπαιο ψάρι δεν θα έλεγα καποιος θα καταληγε στο τέλος να το θεωρεί μια ιδέα τελικά και τίποτα περισσότερο.
Άσχετα αν έχουν διαφορά στην ποιότητα γεύσης.
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
Άβαταρ μέλους
hlias
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από hlias »

Το μεγαλο ψαρι πιστευω οτι ειναι παντα ο στοχος απλα μεγαλωνοντας κουραζομαστε γρηγοροτερα,ορεξη για μεγαλη ταλαιπωρεια δεν υπαρχει, οι ωρες του ψαρεματος μειωνονται λογο υποχρεωσεων οποτε λογικα στρεφομαστε συνηθως στα μικροτερα ψαρια.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Εγω πιστευεω οτι ειναι το πιο σοβαρο θεμα που εχει αναρτηθει.
Ντινο ...!! γραφε λιγο συχνοτερα να το χαιρομαστε κ επανερχομαι αμεσα με την αποψη μου....καλημερα!!!κ πολυ λαικ!!!
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Έγραψα κ ξαναέγραψα.
Έσβησα κ ξαναεσβησα.
Φιλοσοφει το χόμπι του......
Αυτό έγραφα με πολλά λόγια.
Τα είπες όλα ρε Ντίνο συμπυκνωμένα.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
BadKarma
Psaroma Fishing Team
Psaroma Fishing Team

Δημοσίευση από BadKarma »

hlias έγραψε: Τρί Σεπ 18, 2018 8:30 pm Το μεγαλο ψαρι πιστευω οτι ειναι παντα ο στοχος απλα μεγαλωνοντας κουραζομαστε γρηγοροτερα,ορεξη για μεγαλη ταλαιπωρεια δεν υπαρχει, οι ωρες του ψαρεματος μειωνονται λογο υποχρεωσεων οποτε λογικα στρεφομαστε συνηθως στα μικροτερα ψαρια.
Όπως τα λέει ο Ηλίας είναι. Θα το έλεγα ότι στρεφόμαστε στο ότι μας κάτσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέματα Γενικού Περιεχομένου”