Κυνηγός πλακί
(άτομα 4)
2 φιλέτα κυνηγού
3-4 κρεμμύδια
4-5 δόντια σκόρδο
4 πατάτες
3-4 ντομάτες
λάδι
λίγα κλαδάκια μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Τα φιλέτα του κυνηγού έμειναν μια μέρα στο ψυγείο τυληγμένα σε μεμβράνη αφού μέσα τους έκλεισα ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι σοταρισμένο με ένα δόντι φιλεταρισμένο σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε στο πλακί είναι πως επειδή το ψάρι δεν θέλει πολύ ψήσιμο, κόβουμε όλα τα λαχανικά πλακέ σε λεπτές φέτες δηλαδή.
Προσωπικά στον φούρνο χρησιμοποιώ μια μεταλλική γάστρα, η οποία με έχει βολέψει πολύ. Εκεί ρίχνω αρχικά το λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες με το φιλεταρισμένο σκόρδο, τις δυο ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και τις πατάτες κομμένες στρογγυλές. Μισό νεροπότηρο νερό, ή ζωμό από το βράσιμο της κεφαλής και της ραχοκοκκαλιάς μπορεί να χρειαστεί. Το παρακολουθούμε κι αν χρειαστεί υγρά παραπάνω από αυτά που θα βγάλουν τα λαχανικά, προσθέτουμε. Ψήνω για 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς με σκεπασμένο σκεύος και στη συνέχεια προσθέτω το ψάρι, κουκκίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκεπάζω το φαγητό με τις υπόλοιπες ντομάτες κομμένες στρογγυλές, μερικώς αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες.
Θέλει περίπου 10 λεπτά ακόμα σκεπασμένο και 10 λεπτά χωρίς το καπάκι για να πάρει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα του. Εδώ καλύτερα να τουμπάρουμε το ψάρι, να ψηθεί και η άλλη του πλευρά.
Συνταγή του Δημήτρη Ρουσουνέλου
Κυνηγός πλακί στο φούρνο.
- Tasos Potoudis
- Admin
Κυνηγός πλακί στο φούρνο.
..tripinfishing..
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Re: Κυνηγός πλακί στο φούρνο.
Τασοο είσαι ωραίος και μετράς!!!
Πολύ ωραία συνταγή, πολύ ωραία γραμμένες οι οδηγίες και πολύ απλά!!!
Και εμείς γάστρα χρησιμοποιούμε στον φούρνο!!!
Έδειξα στην γυναίκα την συνταγή και θα τα φτιάξουμε έτσι!Θα επανέλθω!
Αυτό το άτιμο μαριναρισμα που μένει σε μεμβράνη με το κρεμμύδι σκόρδο μαϊντανό αλάτι πιπέρι με στέλνει μιλάμε!!! Φαντάζομαι όταν τα τραβάει το κρέας τι μυρωδάτο γίνεται!!!!
Να σαι καλά Τάσο!!! Γιατί μου λέγανε πέρα από σχάρα δεν τρώγεται ο κυνηγός και εγώ μόνο σε σχάρα έχω φάει ...ε όχι φίλε,τρώγεται κανονικοτατα με τέτοια συνταγή!
Πολύ ωραία συνταγή, πολύ ωραία γραμμένες οι οδηγίες και πολύ απλά!!!
Και εμείς γάστρα χρησιμοποιούμε στον φούρνο!!!
Έδειξα στην γυναίκα την συνταγή και θα τα φτιάξουμε έτσι!Θα επανέλθω!
Αυτό το άτιμο μαριναρισμα που μένει σε μεμβράνη με το κρεμμύδι σκόρδο μαϊντανό αλάτι πιπέρι με στέλνει μιλάμε!!! Φαντάζομαι όταν τα τραβάει το κρέας τι μυρωδάτο γίνεται!!!!
Να σαι καλά Τάσο!!! Γιατί μου λέγανε πέρα από σχάρα δεν τρώγεται ο κυνηγός και εγώ μόνο σε σχάρα έχω φάει ...ε όχι φίλε,τρώγεται κανονικοτατα με τέτοια συνταγή!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Re: Κυνηγός πλακί στο φούρνο.
Να'μαι πάλι.....
Τάσο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από μας για την συνταγουλα!!!
Και ναι τελικά είναι παρεξηγημένος ο κυνηγός.... απλά οποίος τον φτιάξει ακριβώς όπως αναγράφει η συνταγή,θα γλύφει και τα δάχτυλα του!!!!!!
Ακόμα στο τραπέζι κάθομαι να χωνέψω δεν σηκώθηκα
Τέλειο μεσημεριανό γεύμα!
Τάσο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από μας για την συνταγουλα!!!
Και ναι τελικά είναι παρεξηγημένος ο κυνηγός.... απλά οποίος τον φτιάξει ακριβώς όπως αναγράφει η συνταγή,θα γλύφει και τα δάχτυλα του!!!!!!
Ακόμα στο τραπέζι κάθομαι να χωνέψω δεν σηκώθηκα

Τέλειο μεσημεριανό γεύμα!
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!