Καθαρισμός ψαριών επί τόπου στον τόπο σύλληψης.
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Καθαρισμός ψαριών επί τόπου στον τόπο σύλληψης.
Ένα άλλο ακόμα πολύ ενδιαφέρον πού έμαθα από έναν πολύ έμπειρο σε μεγάλη ηλικία ψαρά, εκτός από την άμεση θανάτωση(περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους για μένα) είναι πάρα πολύ ωφέλιμο το άμεσο καθάρισμα εντοσθια-ξεπλυμα στην θάλασσα και αν έχουμε και πάγο στο ψυγείο είμαστε κομπλέ,η καλύτερα"επιβάλλεται να έχουμε παγάκια στο ψυγείο...η διαφορά απίστευτη στην ποιότητα του κρέατος.
Εγώ να πω την αλήθεια, κάπου είχε γράψει ο Τάσος ότι τα ρίχνει σε πάγο και ακινητοποιηται εντελώς το ψάρι,το οποίο από τότε αυτό κάνω, πριν φτάσω στον τόπο μου σταματάω σε πρατήριο καί γεμίζω παγάκια, απίστευτη διάφορα με πριν όταν τα έφερνα σπίτι.
Εγώ γενικα θελω να προμηθευτώ κάποιο εργαλείο η να φτιάξω καλύτερα μόνος, για νά τά θανατωνω άμεσα καί να δοκιμάσω να τα καθαρίζω άμεσα αυτά πού θά κρίνω ότι είναι κατάλληλα για να κρατήσω,και επί τόπου στο ψυγείο με παγάκια!
Η διαφορά στην ποιότητα κρέατος μου είπε ο άνθρωπος απλά μέρα με την νύχτα, γιατί τα εντόσθια κρατάνε βακτήρια και μικρόβια.
Προσοχή όμως,η διαδικασία πρέπει να γίνει άμεσα.
Εσείς έχει τύχει επί τόπου στην θάλασσα να τα καθαρίσετε?Αν ναι έχετε δεί διαφορά στο κρέας όταν τα τρώτε?
ΥΓ:Άσε που με τα εντόσθια θα μαλαγρωσουμε και το σημείο, είναι νομίζω καί ένα πλεονέκτημα...
Εγώ να πω την αλήθεια, κάπου είχε γράψει ο Τάσος ότι τα ρίχνει σε πάγο και ακινητοποιηται εντελώς το ψάρι,το οποίο από τότε αυτό κάνω, πριν φτάσω στον τόπο μου σταματάω σε πρατήριο καί γεμίζω παγάκια, απίστευτη διάφορα με πριν όταν τα έφερνα σπίτι.
Εγώ γενικα θελω να προμηθευτώ κάποιο εργαλείο η να φτιάξω καλύτερα μόνος, για νά τά θανατωνω άμεσα καί να δοκιμάσω να τα καθαρίζω άμεσα αυτά πού θά κρίνω ότι είναι κατάλληλα για να κρατήσω,και επί τόπου στο ψυγείο με παγάκια!
Η διαφορά στην ποιότητα κρέατος μου είπε ο άνθρωπος απλά μέρα με την νύχτα, γιατί τα εντόσθια κρατάνε βακτήρια και μικρόβια.
Προσοχή όμως,η διαδικασία πρέπει να γίνει άμεσα.
Εσείς έχει τύχει επί τόπου στην θάλασσα να τα καθαρίσετε?Αν ναι έχετε δεί διαφορά στο κρέας όταν τα τρώτε?
ΥΓ:Άσε που με τα εντόσθια θα μαλαγρωσουμε και το σημείο, είναι νομίζω καί ένα πλεονέκτημα...
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Re: Καθαρισμός ψαριών επί τόπου στον τόπο σύλληψης.
Καλημέρα Γιώργο , Εγω τα καθαρίζω στη Θάλασσα ωστε να μην έρθουν σε επαφή με γλυκό νερό , δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό αλλα νιώθω οτι έτσι είναι καλύτερα σε γεύση , αυτό που κάνει πργματικά μεγάλη διαφορά είναι το πολύ καλό ξεμάτωμα . Ο πάγος ναι , είναι υποχρεωτικός , ειδικά καλοκαίρι .
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Ωραιος Κώστα!!!!!! Σωστοτατος και το συμπληρώσες φιλαράκο μου,οτι δεν είναι και το καλύτερο να έχει επαφή με γλυκό νερό και όσο το δυνατόν καλύτερο ξεματωμα,το οποίο μου τό είπε και αυτό ο άνθρωπος,και μου ξέφυγε....
Όσο για το ψυχολογικό, εννοούσα να τά θανατωνω καλύτερα άμεσα για τον βασικότερο πρωτο λόγο να μήν τα βλέπω να σπαρταρανε και ταλαιπωρούνται, στεναχωριέμαι πολυ.
Όσο για το ψυχολογικό, εννοούσα να τά θανατωνω καλύτερα άμεσα για τον βασικότερο πρωτο λόγο να μήν τα βλέπω να σπαρταρανε και ταλαιπωρούνται, στεναχωριέμαι πολυ.
Οι δυσκολίες που περνάμε σήμερα,γινονται δύναμη για το μέλλον,γιαυτό δεν τα παρατάμε!
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Ενα λεπτόμυτο αλλα σκληρό μαχαίρι η μία ψαροβελόνα στο κεφάλι , πισω απο τα μάτια . Ακόμη καλύτερα θα είναι να προηγηθεί ενα δυνατό χτύπημα με κάποιο βαρυ μέταλλο στο σημείο ωστε να μείνει αναίσθητο .
- Tasos Potoudis
- Admin
Αχαχαχαχ ρε Κωσταντίνε γέλασα πολύ!!!
Δεν το είχα σκεφτεί ποτε
Ενα μπουνίδι στο δόξα πατρί να κάνουμε τη δουλειά πιο σωστά!
Πλάκα πλάκα άμα παίζει πολύ καλοό!
Εγω προσωπικά μια φορά που είχα δοκιμάσει με σουβλί να το θανατώσω φρίκαρα.
Δεν το έκανα σωστά κ χρειάστηκε 4-5 καρφώματα μέχρι να πεθάνει. Μόνο ακαριαίο δεν ήταν...
Υποθέτω ότι το κάθε ψάρι έχει το λίγο διαφορετικό του σημείο το οποίο θέλει προπόνηση να το μάθεις.
Τα παγάκια λίωνουν πολύ γρήγορα σε σχέση με μια κολώνα κ άμα είναι σκέτα χωρίς αρκετό νερό δηλαδή άμα το ψάρι απλά ακουμπαέι πάνω στα παγάκια έχει μεγάλη διαφορά, από το να έχουμε πάγο με νερό κ το ψάρι να είναι όλο μέσα.
Για πάγο το ιδανικό είναι ένα πλαστικό τάπερ από παγωτό (μιας χρήσης είναι) που έχουν στις καφετέριες.
Αμα ζητήσουμε μερικά θα μας τα κρατήσουν κ θα μας τα δώσουν γιατί τα πετάνε.
Ετσι λοιπόν έχουμε μια κολώνα 5 λίτρα άμα το γεμίσουμε μέχρι πάνω πάνω που χωράει ιδανικά στα ψυγεία που χρησιμοποιούμε.
Ετυχε στο τελευταίο ψάρεμα να παρατηρήσω έναν μισόκιλο σαργό που τον έβαλα μέσα στο παγωμένο νερό με τον παγο κ έκανε ,
1 λεπτό περίπου να σταματήσει να κουνάει το στόμα του κ 2-3 λεπτά για να σταματήσει να κουναέι τα βράνχεια του.
Αυτά χωρίς να σπαρταρήσει ούτε 1 φορά.
Υποθέτω ότι είναι κάπως σαν λιποθυμία από υποθερμία.
Σίγουρα το κάρφωμα κ ο άμεσος θάνατος είναι ακόμη καλύτερα αλλά θέλει εμπειρεία κ όποιος το κάνει να είναι προετοιμασμένος.
Για το καθάρισμα τώρα όλοι το λένε κ πολλοί το κάνουν σίγουρα έχει διαφορά κ πρέπει να το κάνουμε συνήθεια γιατί όπως κ να έχει ,
όταν το αφήνουμε για το σπίτι κ η διαδικασία είναι χειρότερη κ η γεύση έχει διαφορά σίγουρα.
Δεν το είχα σκεφτεί ποτε

Ενα μπουνίδι στο δόξα πατρί να κάνουμε τη δουλειά πιο σωστά!
Πλάκα πλάκα άμα παίζει πολύ καλοό!
Εγω προσωπικά μια φορά που είχα δοκιμάσει με σουβλί να το θανατώσω φρίκαρα.
Δεν το έκανα σωστά κ χρειάστηκε 4-5 καρφώματα μέχρι να πεθάνει. Μόνο ακαριαίο δεν ήταν...
Υποθέτω ότι το κάθε ψάρι έχει το λίγο διαφορετικό του σημείο το οποίο θέλει προπόνηση να το μάθεις.
Τα παγάκια λίωνουν πολύ γρήγορα σε σχέση με μια κολώνα κ άμα είναι σκέτα χωρίς αρκετό νερό δηλαδή άμα το ψάρι απλά ακουμπαέι πάνω στα παγάκια έχει μεγάλη διαφορά, από το να έχουμε πάγο με νερό κ το ψάρι να είναι όλο μέσα.
Για πάγο το ιδανικό είναι ένα πλαστικό τάπερ από παγωτό (μιας χρήσης είναι) που έχουν στις καφετέριες.
Αμα ζητήσουμε μερικά θα μας τα κρατήσουν κ θα μας τα δώσουν γιατί τα πετάνε.
Ετσι λοιπόν έχουμε μια κολώνα 5 λίτρα άμα το γεμίσουμε μέχρι πάνω πάνω που χωράει ιδανικά στα ψυγεία που χρησιμοποιούμε.
Ετυχε στο τελευταίο ψάρεμα να παρατηρήσω έναν μισόκιλο σαργό που τον έβαλα μέσα στο παγωμένο νερό με τον παγο κ έκανε ,
1 λεπτό περίπου να σταματήσει να κουνάει το στόμα του κ 2-3 λεπτά για να σταματήσει να κουναέι τα βράνχεια του.
Αυτά χωρίς να σπαρταρήσει ούτε 1 φορά.
Υποθέτω ότι είναι κάπως σαν λιποθυμία από υποθερμία.
Σίγουρα το κάρφωμα κ ο άμεσος θάνατος είναι ακόμη καλύτερα αλλά θέλει εμπειρεία κ όποιος το κάνει να είναι προετοιμασμένος.
Για το καθάρισμα τώρα όλοι το λένε κ πολλοί το κάνουν σίγουρα έχει διαφορά κ πρέπει να το κάνουμε συνήθεια γιατί όπως κ να έχει ,
όταν το αφήνουμε για το σπίτι κ η διαδικασία είναι χειρότερη κ η γεύση έχει διαφορά σίγουρα.
..tripinfishing..
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος

και εμένα παράξενο μου φάνηκε αλλά , στα μεγάλα ψάρια που μπορεί να σε δυσκολεύουν ιδιαίτερα να τα καρφώσεις στο σωστό σημείο με τη μία είναι μία λύση .
Υ.Γ. στην Αγγλία τα αποκαλούν Fishing Priest .
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
- Giwrgos_Arianos
- Ψαρωμένος
Α αυτό δεν θα το καταφέρω με το ρόπαλο
Τεσπά πάντως θα κάνω προσπάθεια να μάθω να τα καθαρίζω επί τόπου και να κάνω καλό ξεματωμα και παγάκια,θα παίρνω μαζί μου πλέον και τα συμπραγαλα για καθάρισμα και αν πηγαίνω καμιά μονοήμερη θα παίρνω και το τιγανι κατευθείαν
....μου αρέσει η φάση,θα δοκιμάσω πως θά είναι η γεύση και θα γράψω εντυπώσεις.

Τεσπά πάντως θα κάνω προσπάθεια να μάθω να τα καθαρίζω επί τόπου και να κάνω καλό ξεματωμα και παγάκια,θα παίρνω μαζί μου πλέον και τα συμπραγαλα για καθάρισμα και αν πηγαίνω καμιά μονοήμερη θα παίρνω και το τιγανι κατευθείαν