Επιλογή βάσης καλαμιών -τρίποδα-

Πληροφορίες, άρθρα για τον εξοπλισμό ψαρέματος
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Re: Επιλογή βάσης καλαμιών -τρίποδα-

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Constantine Palivakis έγραψε: Παρ Απρ 02, 2021 7:04 pm
ConstantinosClio έγραψε: Παρ Απρ 02, 2021 4:52 pm
Constantine Palivakis έγραψε: Δευ Μαρ 29, 2021 3:27 pm
spygog έγραψε: Δευ Μαρ 29, 2021 3:25 pm Μπορούσια Ντόρτμουντ?
:o :o :o :o :o
Τώρα καλύτερα ; :lol:

IMG_20210330_180641.jpg
Θα μου πεις απο κοντα για την ομαδα :cry: :cry: :cry: .

Ανυπομονώ να παμε μαζι για ψάρεμα!
Θα βγάλουμε φωτογραφιάρες, δεν παίζει να υπάρχει πιο κομπλέ σετ. Είμαι περίεργος πως θα γραφει στο φακο (ο καθένας με το πονο του :lol: :lol: :lol: )
Και δεν μιλάω για Ελλάδα μόνο, δεν παιζει να εχω δει πιο οργανωμένο σύστημα οσα χρονια παρακολουθώ και διαβάζω για ψάρεμα.
Εύχομαι να είναι και τυχερο!

Το θέμα είναι ο πειραματισμός σχετικά με το τι μπορεί να περάσει στην τεχνική μας από τον κόσμο του καρπ , τι μετατροπές χρειάζονται , τι ωφέλη αποκτάς αλλά και τι μειονεκτήματα ακολουθούν , το μόνο που έχω καταλάβει όλο το χρονικό διάστημα που ασχολούμαι με το παραπάνω στήσιμο είναι πως πολλά δεδομένα ανατρέπονται καθώς για εμένα αλλάζει πλέον όλη η διαδικασία ψαρέματος . Παραπάνω όμως σε θέμα που θα ανοίξει κάποια στιγμή ο Τάσος .

Υ.γ. ... Αναγέννηση Καρδίτσας 8-)
Υ.γ. 2 ...του Τάσου θα σου αρέσει πιο πολύ...
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Είχα την τύχη να πάω για ψάρεμα με τον Κωνσταντίνο και τον Τάσο και να δω τους τρίποδες και τις τροποποιήσεις τους, στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι στο μπαλκόνι, ελέω καραντίνας. Οι τρίποδες και η εξέλιξή τους είναι πραγματικά ''χάρμα ιδέσθαι``!!!! Από αισθητικής πλευράς η σύνθεση, ειδικά του Κωνσταντίνου, έχει αλλάξει επίπεδο, έχει απογειωθεί. Το βράδυ το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Δεν είναι όμως στο ''φαίνεσθαι'' το δυνατό τους σημείο. Αλλά στη λειτουργικότητα και στην αποδοτικότητά τους, στην ευκολία αντίληψης της τσιμπιάς και στη μείωση του χρόνου αντίδρασης, στην τακτοποίηση όλων των απαραιτήτων αναγκών, στην εξάλειψη του φαινομένου της αμφιβολίας. Εύγε και στους δύο και πάλι!!!!
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

Καλήσπερα θελουμε φωτο αν γινεται,μιας και ειμαι στο ψαξιμο και εγω για τριποδα.Αν και με τις τιμες που εχουν ολο το το αναβαλλω.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Δημοσίευση από Tasos Potoudis »

Γεια σου Ηλία!
Φωτογραφίες έχει ανεβάσει ο Κωνσταντίνος στην προηγούμενη σελίδα της ανάρτησης.
Βάζω κ εγώ μερικές νυχτερινές που έβγαλα τώρα...με πέτυχες σε ψάρεμα...κ ότι θες να μάθεις με λεπτομέρια γράψε κ χαρά μας είναι να το αναλύσουμε κ να ανεβάσουμε αν θες πιο αναλυτικές κ συγκεκριμένες.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
..tripinfishing..
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΟΟ με τα ολα του.
Άβαταρ μέλους
spygog
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από spygog »

Ηλία το σύστημα ειδοποίησης που έχουν τοποθετήσει τα παιδιά στους τρίποδες κάνει το ψάρεμα πολύ πιο ξεκούραστο , πολύ πιο επικεντρωμένο σε κάθε τσιμπιά και συνεπώς πιο αποδοτικό. Ακόμα και για τις ανεπαίσθητες τσιμπιές είχαν ειδοποίηση - οπτική και ηχητική- και ήξεραν σε ποιο ακριβώς καλάμι παιζόταν το παιχνίδι. Εγώ από την άλλη που είχα στήσει τα καλάμια λίγο πιο μακριά με τα κλασικά μαιμουδάκια και κουδουνάκια πρέπει να έχασα παραπάνω από τις μισές τσιμπιές, αφού σε πολύωρο ψάρεμα, για μένα τουλάχιστον, είναι αδύνατον να είμαι καρφωμένος στις μύτες των καλαμιών.
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

Με τι αρματωσιες ψαρευατε ,συρομενες η σταθερες;
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Συρόμενες είναι εδώ, αλλά στις συγκεκριμένες φωτογραφίες η διαδρομή που έχω αφήσει να έχουν είναι πολύ μικρή λόγω δυνατών πλάγιων ανέμων.
Αυτά τα μπράτσα που βλέπεις από τα wasp(τους μηχανισμούς ) μπορούν να δουλέψουν από το μπροστά πόδι του τρίποδα έως το τέρμα τους, το οποίο είναι όταν τεντώσει πλήρως η μάνα.
..tripinfishing..
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

την εχει κανεις;
ευχαριστημενος;

1342368.jpg
Πιανει τοπο και ειναι πιο βαρια απο την κλασσικη με τα δυο ποτηρια και διχαλα;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Το βασικό της θέμα είναι ότι τα μπροστά ποδια ανοίγουν σε μικρή γωνία, σε συνδιασμό με το σχετικά μικρό υψος της, 170 ή 180 δε θυμάμαι ακριβώς.. δε σου δίνει ασφαλή πατημα.
Έπειτα οι μπάρες είναι ένα σώμα με τους ανταπτορες τους οπότε στο κλείσιμο πρεπει να βγουν τελείως από τη βάση... Δεν προσαρμόζονται παραλληλα της βάσης..
Τα κλιπς των μπροστινών ποδιων δε σφίγγουν αρκετά κ με λίγο πιεση μετακινούνται.
Επίσης λόγο πολυ χαμηλής Στιβαροτητας αμα δε καρφώσει το πισω ποδι μέσα σε άμμο, αμα κουνηθεί το ένα καλάμι προς τα κάτω το δευτερο καλάμι παίρνει προς τα πανω, όποτε δε καταλαβαίνεις πιο έχει παρει τη τσιμπια.
Τέλος η βίδες που σφίγγουν τις μπάρες πανω στη βάση έχουν για προστασια στο άκρο της βιδας ένα χωνευτο λαστιχάκι, το οποίο αν φυγει θα κάνει η βίδα σημάδια στον κορμο, και το χρώμα της δεν είναι ανοδιωση και όπου ακουμπάει κάνει γρατζουνιά..
Με λίγα λόγια άκυρη απλά τα ανέφερα μεμονωμένα γιατί όλα αυτά είναι θέματα πο πρεπει να έχουμε κατά νου.
..tripinfishing..
ILIAS64
Μέλος
Μέλος

Δημοσίευση από ILIAS64 »

Με εσωσες με λιγα λογια,ευχαριστω πολυ!
Άβαταρ μέλους
John Verri

Δημοσίευση από John Verri »

Καλημέρα Κωνσταντίνε (ConstantinosClio)
Επειδή είμαι σε αναζήτηση καινούργιου τρίποδα και επειδή έχω εντυπωσιαστεί από τον τρίποδα της Tubertini μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες και βασικά σε ότι αφορά τα παρελκόμενα που έχεις βάλει γιατί έχω βρει το τρίποδα αλλά είναι "γυμνός" από τα υπόλοιπα καλούδια.
Για να μην σε παιδεύω να γράφεις θα μπορούσες να αναφέρεις μαγαζιά/site ώστε να το ψάξω ;
Σε ευχαριστώ πολύ
Άβαταρ μέλους
Tasos Potoudis
Admin
Admin

Στα γράφω εγώ Γιάννη που είμαι εδώ τώρα...
Τα "τάπερ" είναι από Ελλάδα,
ψάχνεις σερβιτόρα τρίποδα ψαρέματος.
Τα αλάρμ είναι bite alarm λίγα υπάρχουν εδώ Ελλάδα.
Σημαντικό για μακροζωία η αδιάβροχοποίηση του κάθε προϊόντος. Επισης η διάμετρος του καλαμιού που δέχονται.
Προέρχονται από το carp και υπάρχουν alarm με άνοιγμα 16mm....
Οι ενταντηρες λέγονται nash wasp indicator.
Το φως είναι ridgemonkey bivy light.
Η Άρθρωση του πατεντα από axion camera.
Τα ποτηρια της βάσης λέγονται butt cup carp.
Κάνε μελέτη σε ytube κ web κ ότι θες εδώ είμαστε.
..tripinfishing..
Άβαταρ μέλους
John Verri

Καλημέρα Τάσο
Σε ευχαριστώ πολύ
Τώρα αναλαμβάνω εγώ, θα αρχίσω το ψάξιμο/μελέτη.
Άβαταρ μέλους
ConstantinosClio
Αρχιψαρωμένος
Αρχιψαρωμένος

Δημοσίευση από ConstantinosClio »

Καλησπέρα και ας άργησα , βασικά τα είπε όλα ο Τάσος , μερικά που παρέλειψε ,

1)στο τάπερ έγινε πατέντα με ενισχυμένο σίδερο γιατί αυτά που κυκλοφορούν στη αγορά είναι εντελώς ψεύτικα.

2)τα bite alarm δεν δένουν πάνω στον τρίποδα αλλά σε αποστάτες που γίνανε σε μηχανουργείο (υπάρχει θεμα χώρου και δεν μπαίνουν σωστά τα wasp indicators αν δοκιμάσεις να τα δέσεις κατευθείαν στο τρίποδα) , κυκλοφορούν και στο εμπόριο fast clip (ο Τάσος φοράει τέτοια) που είναι μεν βολικά αλλά δεν είναι του γούστου μου γιατί δεν είναι σταθερά (παίζουν δεξιά αριστερά όταν είναι κουμπωμένα) .

3)Μεγάλη προσοχή σε αυτο που είπε ο Τασος για τη διάμετρο καλαμιού που χωράει στα bite alarm , εγω πήρα αυτα που πήρα εν γνώση μου οτι θα τροχίσω το πλαστικό τους (είναι ρίσκο να το κάνεις σε καινούρια πράγματα αξίας 200 Ευρώ πάνω κάτω και χάνεις και την εγγύηση τους) .

Αυτά απο εμένα και ...καλή αρχή !
Άβαταρ μέλους
John Verri

Καλημέρα Κωνσταντίνε

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, έχω πέσει με τα μούτρα στο ψάξιμο/διάβασμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός για το ψάρεμα μας”