Καλησπέρα σε όλους και Καλή Χρονιά..Είμαι ο Γεράσιμος από Κεφαλονιά και θα ήθελα μερικές πληροφορίες μια που αποφάσισα να ασχοληθώ και γω με το ψάρεμα και ειδικά με spinnig...Αφορμή στάθηκε ένα καλάμι δώρο γενεθλίων (60 χρόνια...) αφου θα έχω αρκετό χρόνο στην διάθεσή μου...
Το καλάμι είναι Mitchell GT PRO SPIN T-180 Combo c.w.5/20...Δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με spinnig παρά μόνο με κλασικό καλάμι απίκο..
Μένω Βόρεια Κεφαλονια Φισκάρδο, και θα ήθελα κάποια πρόταση για κάποιο τύπο τεχνητού και άν το καλάμι έχει δυνατότητες για κάτι άλλο...έχω αρχίσει το διάβασμα στα διάφορα sites όμως έχω μπερδευτεί αρκετά...light spin,LRF, Rock fishig...χιλιάδες τεχνητά,γραμμάρια, μήκη... Τέλος πάντων, με το καλάμι που έχω, μπορώ να ψαρέψω από βράχια? παραλία? Τι να αναζητήσω αυτη την εποχή... Αν μπορείτε πέστε μου 2-3 βασικές προτάσεις και βλέπουμε...Αυτα τα ολίγα για απόψε..
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Γεράσιμος
Νέος και ψαρομένος...
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Re: Νέος και ψαρομένος...
Κάμερα Γερασιμε καλή χρονιά!GERASIMOS έγραψε: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:36 pm Καλησπέρα σε όλους και Καλή Χρονιά..Είμαι ο Γεράσιμος από Κεφαλονιά...
Χρόνια Πολλά και καλά!GERASIMOS έγραψε: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:36 pm ...Αφορμή στάθηκε ένα καλάμι δώρο γενεθλίων (60 χρόνια...) αφου θα έχω αρκετό χρόνο στην διάθεσή μου...
Το καλάμι που γράφεις, δε μπόρεσα να το βρω στο ιντερνέτι, αν κρίνω από την ονομασία του, είναι 1,80μ; αν ναι, χωρίς να είμαι ιδικός στο "πέτα μάζευε" θα σου απαντήσουν κάποιοι που το κατέχουν το άθλημα, μου φαίνεται λίγο κοντό για το cw 5-20 (προσωπική μου άποψη, μην την δένεις και κόμπο).GERASIMOS έγραψε: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:36 pm Το καλάμι είναι Mitchell GT PRO SPIN T-180 Combo c.w.5/20...
Μπορείς να το δοκιμάσεις με καλαμαριερα για αρχή, και με μπομπαρδα με σιλικόνη. Σου γράφω αυτά που θεωρώ εγώ ποιο εύκολα.
Από 'κει και πέρα πολλά μπορείς να δοκιμάσεις. Από τεχνητά ψαράκια μέχρι αληθινά δολώματα.
Ξεκίνα με ότι σου κάνει "κλικ" για αρχή. Να μάθεις να πετάς πρώτα, μιας και προέρχεσαι από απικο!
Τα μέρη σου δεν τα ξέρω (παρά μόνο από την γεωγραφία)
Ανάλογα το τι κρατάει ο τόπος σου.GERASIMOS έγραψε: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:36 pm ... Τέλος πάντων, με το καλάμι που έχω, μπορώ να ψαρέψω από βράχια? παραλία? Τι να αναζητήσω αυτη την εποχή...
Είπα και στην αρχή, δίχως να είμαι γνώστης του είδους "πέτα μάζευε", σου γράφω τι θα δοκίμαζα εγώ.GERASIMOS έγραψε: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:36 pm ..light spin,LRF, Rock fishig...χιλιάδες τεχνητά,γραμμάρια, μήκη... Τέλος πάντων, με το καλάμι που έχω, μπορώ να ψαρέψω από βράχια? παραλία?
Μία δύο καμαριέρες, μια μπομπαρδα με μια δύο σιλικόνες,
Μία μολυβοκεφαλη με τις ίδιες σιλικόνες στην ανάγκη.
Κανένα τεχνητό ψαράκι (από κάνα γνωστό, μη ξοδευομαστε άδικα).
Όλα αυτά μέσα στα γρ που ρίχνει το καλάμι, στην μέση περίπου. Όχι όμως στο πάνω όριο.
Όταν δεις τι από αυτά σου κάνει "κλικ" το αναλύεις περισσότερο.
Που; παντού μπορείς να πας, από παραλία απλά δεν θα έχεις μακρινή βολή (αν μάντεψα καλά και το καλάμι σου είναι 1,80μ)..
Ξεκίνα από εκεί που έκανες απικο, ξέρεις το βυθό, τα νερά και τα ψάρια που κρατάει.
Τέλος εγώ θα είχα και ένα μολύβι περαστο στα 10γρ με παράμαλο και φυσικό δόλωμα, για όταν κουράσω ή βαρεθώ να σαβουρνταω
Υ. Γ. Καλός ήρθες στην παρέα μας!

- Mpampis Mantoukas
- Μέλος
Ανδρέα μάλλον αυτό είναι (πρόκειται για combo αν κατάλαβα καλά):andreasomageiras έγραψε: Παρ Ιαν 10, 2020 10:30 amΤο καλάμι που γράφεις, δε μπόρεσα να το βρω στο ιντερνέτι, αν κρίνω από την ονομασία του, είναι 1,80μ; αν ναι, χωρίς να είμαι ιδικός στο "πέτα μάζευε" θα σου απαντήσουν κάποιοι που το κατέχουν το άθλημα, μου φαίνεται λίγο κοντό για το cw 5-20 (προσωπική μου άποψη, μην την δένεις και κόμπο).GERASIMOS έγραψε: Πέμ Ιαν 09, 2020 11:36 pm Το καλάμι είναι Mitchell GT PRO SPIN T-180 Combo c.w.5/20...
https://ribi.bg/ribi.bg-mitchell/mitche ... ?limit=100
Καλημέρα και καλή εβδομάδα από την βροχερή Κεφαλονιά..Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.. Πάμε και βλέπουμε στη πορεία ...όντως το καλάμι είναι combo...Ξεκινάω με ό,τι έχω..θα περνάω την ώρα μου μακριά απ'την καθημερινότητα..
- Constantine Palivakis
- Admin
Αυτο είναι το πιο βασικό και ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.GERASIMOS έγραψε: Δευ Ιαν 27, 2020 10:24 am Ξεκινάω με ό,τι έχω..θα περνάω την ώρα μου μακριά απ'την καθημερινότητα..
www.constantinepalivakis.com