FG knot
- Christos Pi
- Διαχειριστής
FG knot
Ο FG knot είναι ένας κόμπος ένωσης νήματος με πετονιά ο οποίος είναι πραγματικά άθραυστος και τρομερά λεπτός ωστε να περνά άφοβα μέσα απο τα δαχτυλίδια του καλαμιού χωρίς τριβές και ζημιές των οδηγών μας.
Ένας κόμπος που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και στους φίλους του Surfcasting για την ένωση του shock leader με το νήμα στο μηχανισμό.
Παρακάτω ένα video με την πιο απλή και εύκολη εφαρμογή του
Ένας κόμπος που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και στους φίλους του Surfcasting για την ένωση του shock leader με το νήμα στο μηχανισμό.
Παρακάτω ένα video με την πιο απλή και εύκολη εφαρμογή του
- Tasos Potoudis
- Admin
Re: FG knot
Εντυπωσιακός!!!
Δύσκολος ...αλλά σπίτι θα τον φτιάξω.
Πιο λεπτός δε γίνεται κυριολεκτικά!
Ωραίος ο Χρήστος!!!
Δύσκολος ...αλλά σπίτι θα τον φτιάξω.
Πιο λεπτός δε γίνεται κυριολεκτικά!
Ωραίος ο Χρήστος!!!
..tripinfishing..
- Christos Pi
- Διαχειριστής
Τάσο δοκίμασέ τον φίλε φαίνεται δύσκολος αλλά δεν είναι, ειδικά με το κόλπο με τα δόντια.
Εμένα μου τον είχαν δείξει αλλιώς και είχα στραμπουλήξει τα δάχτυλα να τον πετύχω!
Και τεσταρισμένος σε αντοχή δεν σπάει με τίποτα!
ΥΓ. Ντίνο, thanx που νοικοκύρεψες το video είχα σκαλώσει και δεν μπορούσα να το κάνω ορατό χαχαχαχα
να μου πείς αν είναι τι να πατάω για να μην βάζω μόνο το link
Εμένα μου τον είχαν δείξει αλλιώς και είχα στραμπουλήξει τα δάχτυλα να τον πετύχω!
Και τεσταρισμένος σε αντοχή δεν σπάει με τίποτα!
ΥΓ. Ντίνο, thanx που νοικοκύρεψες το video είχα σκαλώσει και δεν μπορούσα να το κάνω ορατό χαχαχαχα
να μου πείς αν είναι τι να πατάω για να μην βάζω μόνο το link
- Constantine Palivakis
- Admin
Αυτό ακριβώς!ChRiStOs_P έγραψε:να μου πείς αν είναι τι να πατάω για να μην βάζω μόνο το link
Βάζεις μόνο το λινκ δεν χρειάζεται κάτι άλλο

www.constantinepalivakis.com
- Tasos Potoudis
- Admin
Ο πιο εύκολος τρόπος τελικά είναι στο γιαλό.
Όπως είναι το καλάμι στημένο πιάνω τη μάνα με ένα πενσακι που έχω κ κλειδώνει κλειστό.
Δένουμε ένα βαριδι δηλαδή.....
Έπειτα πολύ απλά περιστεφουμε το λιντερ πάνω στη μάνα μια προς τα πάνω κ μια προς τα κάτω.
Σφίγγουμε προσεκτικά πριν κάνουμε τον κόμπο.
Με έσωσε Χρήστο γιατί είμαι στο εξηνταρι λιντερ κ ο κόμπος είναι θέμα...
Όπως είναι το καλάμι στημένο πιάνω τη μάνα με ένα πενσακι που έχω κ κλειδώνει κλειστό.
Δένουμε ένα βαριδι δηλαδή.....
Έπειτα πολύ απλά περιστεφουμε το λιντερ πάνω στη μάνα μια προς τα πάνω κ μια προς τα κάτω.
Σφίγγουμε προσεκτικά πριν κάνουμε τον κόμπο.
Με έσωσε Χρήστο γιατί είμαι στο εξηνταρι λιντερ κ ο κόμπος είναι θέμα...
..tripinfishing..
- Christos Pi
- Διαχειριστής
Ήμουν σίγουρος φίλε οτι θα έβρισκες τον τρόπο να κάνεις την ζωή μας ευκολότερη και σε αυτόν τον κόμπο!
- Tasos Potoudis
- Admin
- Tasos Potoudis
- Admin
Κατι βασικό που έχουμε να προσέξουμε σε αυτόν τον υπέροχο κόμπο ο οποίος είναι ιδανικός για όλους αλλά κυρίως για χοντρά leader είναι ότι αφού τελειώσουμε με το πλέξιμο, πρέπει να δέσουμε πάνω στο leader την ΑΚΡΗ του νήματος και όχι τη μάνα. Η μάνα όσο τραβάει πρέπει να σφίγγει ο κόμπος.
..tripinfishing..
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Ένας υπέροχος Κόμπος, που μου φαίνεται ιδιαίτερα εύκολος και εξαιρετικά λεπτός.
Υπάρχει κάποια παγίδα που πρέπει να έχουμε κατά νου;
Υπάρχει κάποια παγίδα που πρέπει να έχουμε κατά νου;

- Tasos Potoudis
- Admin
Με κάποιο τρόπο να είναι τεντωμένη η μάνα και να έχεις ελεύθερα τα χέρια σου.
Με την ίδια κατεύθυνση τα περάσματα του leader στη μάνα δλδ ή από πίσω κ μετά μπροστά ή ανάποδα αλλά το ίδιο κ από τις δύο κ για όλες τις σπείρες.
Είναι μόνο για νήμα γιατί σφίγγοντας κάνει αυλάκια πάνω στο leader και σε συνδυασμό με τις πολλές σπείρες γίνετε η δουλειά.
Και αυτό που είπα πιο πάνω δλδ τσακιστες στο τέλος με την άκρη του νήματος και όχι με το νήμα (μάνα).
Εγώ προσωπικά Ανδρέα έχω μια ιατρική λαβίδα (5-6 ευρώ κάνει) που στο κλείσιμο κλειδώνει. Έτσι λοιπόν πιάνω με αυτήν την άκρη της μάνας είτε με το καλάμι πάνω στη βάση είτε με το μοτέρ σκέτο πάνω σε μια καρέκλα με το νήμα να τεντώνει προς την πάνω μεριά της πλάτης της κ να κρέμεται η λαβίδα πίσω της πλάτης. Εναλλακτικά μπορείς να δέσεις με έναν κόμπο ένα βαρίδι.
Με την ίδια κατεύθυνση τα περάσματα του leader στη μάνα δλδ ή από πίσω κ μετά μπροστά ή ανάποδα αλλά το ίδιο κ από τις δύο κ για όλες τις σπείρες.
Είναι μόνο για νήμα γιατί σφίγγοντας κάνει αυλάκια πάνω στο leader και σε συνδυασμό με τις πολλές σπείρες γίνετε η δουλειά.
Και αυτό που είπα πιο πάνω δλδ τσακιστες στο τέλος με την άκρη του νήματος και όχι με το νήμα (μάνα).
Εγώ προσωπικά Ανδρέα έχω μια ιατρική λαβίδα (5-6 ευρώ κάνει) που στο κλείσιμο κλειδώνει. Έτσι λοιπόν πιάνω με αυτήν την άκρη της μάνας είτε με το καλάμι πάνω στη βάση είτε με το μοτέρ σκέτο πάνω σε μια καρέκλα με το νήμα να τεντώνει προς την πάνω μεριά της πλάτης της κ να κρέμεται η λαβίδα πίσω της πλάτης. Εναλλακτικά μπορείς να δέσεις με έναν κόμπο ένα βαρίδι.
..tripinfishing..
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
- Tasos Potoudis
- Admin