Λαιμός Βουλιαγμένης

Ίσως ένας από τους πιο δυνατούς καλαμαρότοπους της Αττικής.

Δυστυχώς για λίγο ακόμα μια και αυτοί που μας κυβερνούν πούλησαν όλη την έκταση σε Τούρκο επιχειρηματία που θα την κλείσει, και θα φτιάξει θέρετρο και το μεγαλύτερο Τζαμί των Βαλκανίων παρότι υπάρχει αρχαιολογικός χώρος εκεί καθώς και εκκλησία.

Το σημείο Α είναι δύσκολα προσβάσιμο και ποτέ να μην το επιχειρήσετε φορτωμένοι με πολλά πράγματα ή μόνοι σας. Θέλει τουλάχιστον άλλο ένα άτομο και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ στο πέρασμα στα βράχια. Ποτέ να μην το κάνεται με Νοτιά γιατί αφενός δεν θα μπορέσετε να ψαρέψετε αλλά ούτε και να περάσετε. Τα πιασίματα εκεί που στερούν καλαμαριέρες είναι στα 2 μέτρα μπροστά σας. Πιο μέσα τα πιασίματα είναι σε φυκιάδες και είναι ανώδυνα.

Το σημείο Β είναι το ρηχότερο από τα προηγούμενα αλλά κρατάει κάποιες φορές πραγματικά τρόπαια. Προσοχή ρίχνοντας αριστερά έχει άσχημα πιασίματα.

Το σημείο Γ είναι το ασφαλέστερο απ’ όλα και κρατάει μάλλον τα περισσότερα. Προς τα δεξιά είναι τα επικίνδυνα κομμάτια του. Το βάθος είναι περίπου 4,5 μέτρα. Το σημείο D είναι για τρελούς (με φώναξε κάποιος?) μια και εκεί στην κυριολεξία αν δεν το ξέρεις είναι νεκροταφείο εργαλείων και η χαρά αυτών που θα βουτήξουν την επόμενη μέρα και θα γεμίσουν ένα κασελάκι καλαμαριέρες.

Το σημείο Ε είναι για βοριά. Τον βάζεις στην πλάτη και οι καλαμαριέρες φτάνουν στο θεό με πολύ καλά αποτελέσματα. Εκεί το βάθος φτάνει και τα 8 μέτρα κι όλα τα πιασίματα είναι στο ένα με ενάμιση μέτρο από τα πόδια μας. Αν μπλέξει εκεί μπροστά τραβάμε προς τα αριστερά και μάλλον θα τη γλυτώσουμε.

Το F το ψάχνουμε με αργές κινήσεις όταν δε βρούμε στα υπόλοιπα σημεία. Συνήθως απαγκιάζουν εκεί όταν οι συνθήκες είναι με έντομο κυματισμό από το βορά.

Τέλος το G είναι το πιο κουραστικό από όλα μια και έχει δύσκολα βράχια κι αρκετό πήγαινε έλα για να πάρεις κάποια κομμάτια. Γενικά στο μέρος κυριάρχο χρώμα είναι το λαδοπράσινο. Κάνει πραγματικά θαύματα. Ακολουθεί το ιριδίζον μοβ και το πορτοκαλί. Αυτά για αρχή μια και θα μπορούσα να γράφω ώρες για αυτό το μέρος.

Αν κάτι θέλετε να ρωτήσετε για να βάλω και άλλες πληροφορίες be my quests!

Καλές θάλασσες να έχουμε!

Περισσότερα εδώ: http://forum.psaroma.gr/viewtopic.php?f=47&t=104

Του Σπύρου Αντιβάχη.

Σχετικά Άρθρα